A TEVA-Gödöllői RC 3:1-re nyert az NRK-Nyíregyháza ellen a női Magyar Kupa bronzmérkőzésén. A gödöllőiek helyenként tetszetősen, jól játszottak, de a szabolcsiak ezúttal is remekül helytálltak, a jutalmuk pedig egy játszmagyőzelem lett.

Pikáns párosítás jött össze vasárnap reggelre, hiszen a korábbi nyíregyházi tréner, Ludvig Zsolt irányította a Gödöllőt az NRK ellen, amelynek két egykori frontembere, Merkószki Tünde és Szakmáry Gréta is az aktuális ellenfelet erősíti.

Az NB II-ben szereplő nyírségiek ezúttal sem adtál olcsón magukat. Olykor tetszetősen játszottak, más kérdés, a határozottabb ellenfél így is érvényre jutatta akaratát. Szakmáry különösen sokat tett a sikerért, a túloldalon Erdősné Balogh Erika és Ilyés Bettina gondoskodott róla, hogy szorosabb legyen a folytatás.

A második szett derekáig tartotta a tempót az NRK, majd robbantott a Gödöllő, hiába reagált időkéréssel Balázs István a fejleményekre, a fordulat elmaradt. Nem úgy a harmadik felvonásban, a nyíregyháziak mindvégig jól koncentráltak, sőt a kritikus pillanatokban rá is tettek egy lapáttal, kellemes meglepetésre negyedik játszmára kényszerítve riválisukat.

A nagyobb bravúrra már nem volt esély, Széles Petra nyitássorozatával nem tudott mit kezdeni a nyíregyházi együttes, ennek következtében tetemes hátrányba került, a meccs pedig elúszott. A négy közé jutásért, és a remek helyállásért azért dukál az elismerés! Nem túlzás: az NRK a négyes mezőny legkellemesebb meglepetése!

— Az eredmény híven mutatja, hogy tisztességgel helytálltunk. Minden elismerésem a játékosoké — mondta Balázs István, a Nyíregyháza edzője.

Magyar Kupa, nők, a 3. helyért

TEVA-Gödöllői RC — NRK-Nyíregyháza 3:1 (17, 20, —25, 15)
Fáy utca, 400 néző. Játékvezetők: Tillmann, László É.
Gödöllő: Lutter L., Széles, Csengeri, Szakmáry, Merkószki, Németh Zs. Csere: Lékó (liberó), Berze, Horváth G., Hfra D., Kriegel Zs. Edző: Ludvig Zsolt
Nyíregyháza: Erdős Zs., Erdősné, Poór, Roma, Ilyés, Berényi. Csere: Petróczy (liberó), Hengsperger, Szabó I. Edző: Balázs István

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda gödöllő magyar kupa nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr504134402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása