Csak egy szoros játszma volt a Kecskemét―Dunaferr férfi Magyar Kupa-elődöntőn, amelyet végül 3:0-ra megnyertek az alföldiek, így egy év szünet után ismét bejutottak a fináléba, ahol vasárnap este a címvédő Kaposvárral találkoznak.

A Kecskemét kezdte határozottabban a szombati elődöntőt, az első játszmában a Dunaferr mindössze 16 pontig jutott, a kecskemétiek 24 perc alatt hozták az etapot. A második menet sokkal kiegyenlítettebb és hosszabb is volt az előzőnél, a csapatok fej-fej mellett haladtak, de a végjátékban az alföldiek kerekedtek felül, és 2:0-ra növelték előnyüket.

A harmadik felvonásban a biztos vezetésen túl az óriási lélektani előny is a kecskemétieket támogatta, ennek megfelelően alakult az állás. Az alföldiek gyorsan többpontos előnyt alakítottak ki, amelyet meg is őriztek a végéig. A Dunaferr 19:11-nél még indított egy utolsó nagy rohamot, de ez már csak arra volt elég, hogy egy kicsit kozmetikázzon az eredményen. Az elődöntőben a vártnál simább kecskeméti győzelem született.

A Magyar Kupa fináléját vasárnap 19 órakor rendezik Budapesten, a Kalo-Méh-Kecskeméti SE szakosztálya ingyenes szurkolói buszt indít!

Gyurkó Sándor reméli, maradt még puskapor a döntőre is

― A délelőtti edzésen és a mérkőzés előtt az öltözőben is lehetett érezni, hogy feszült a társaság, mert rajtunk volt a nagyobb teher, hiszen mi voltunk előzetesen a találkozó esélyesei ― vélekedett a találkozó után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― Ettől eltekintve természetesen részletesen kidolgoztuk a védekezési és támadási taktikákat, és nagyon kevés hibával hoztuk a játszmákat. Az, hogy a fiúk ezt meg tudták csinálni ilyen kiélezett helyzetben, ennyi néző előtt, ilyen hangzavarban, óriási dolog. Abban is bízom, hogy nem lőttük el a puskaporunkat ma, és maradt még holnapra is. Összességében kevés hibával, fegyelmezetten játszottunk, nem hoztunk semmi extrát, de a mi saját kis röplabdánkat milliméterpontosan hajtottuk végre, és ez elég volt ahhoz, hogy az első és a harmadik játszma sima legyen. A másodikban sem velünk volt a gond, az ellenfél játszott jobban. Tóth I Gábort tudtam játszatni a feladó pozíciójában, de ez megviselte a bokáját, még így is, hogy csak három szettet kellett a pályán lennie. Bízom benne, hogy sikerül kipihennie a fáradalmait, és regenerálódni tud a Kaposvár elleni döntőre, mert nagyon fontos, hogy ő irányítsa a csapatot. Szappanos Mátét nem tudtam felküldeni, Somodi István is kihagyott edzéseket a héten. Nem nagyon cseréltem, Farkas Péter és Hatvany Zsolt volt bent a harmadik játszmában rövid időre, a kezdőcsapat megoldotta a feladatot.

Magyar Kupa, férfiak, elődöntő

Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Dunaferr SE (16, 23, 17)
Fáy utca, 800 néző. Játékvezetők: Ujházi, Mocsnik
Kecskemét: Bokor G. 6, Tóth I G. 2, Csala 15, Dorcsák 3, Csoma 18, Csányi D. 9. Csere: Szabó T. (liberó), Hatvany Zs., Farkas P. Edző: Gyurkó Sándor
Dunaferr: Tóth A. 2, Dávid Cs. 3, Lukács A. 6, Pádár 16, Hatvany A. 12, Szabó B. 2. Csere: Pápai, Gebhardt Á. (liberók), Blázsovics, Czintula M. 1, Réfi, Gebhardt N. 1. Edző: Tomanóczy Tibor

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda magyar kupa dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr784132502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása