Mindkét ellenfelüket legyőzték az Egri Városi Sportiskola növendékei a Dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság első fordulójában. Az 1997-ben, illetve azután született leányröplabdázók viadalának a hevesi megyeszékhely adott otthont.

A házigazdaként szereplő egriek előbb a Jászberény, majd a Budai XI SE együttesét is felülmúlták. Jó hangulatban telt a viadal, a szülők és barátok hatalmas buzdításban részesítették a Kovács Anita felkészítő-edző által irányított hazaiakat, nagy lendületet adtak a lányoknak, akik meg sem álltak két győzelemig. A mérkőzések játékvezetői Kerekes Attila és Zvara József voltak. A következő fordulót áprilisban, Jászberényben rendezik.

Dr. Kotsis Attiláné Országos Gyermek Bajnokság
Leányok, 1. forduló
EVSI ― Jászberény RK 3:2 (113:103)
Jászberényi RK ― Budai XI SE 3:0 (75:34)
Budai XI SE ― EVSI 1:3 (75:97)

Az egriek csapatában következő játékosok szerepeltek: Molnár Gabriella, Lénárt Vivien, Árvai Vanessza, Hernádi Anna, Kopasz Éva, Madarász Réka, Turi Inez, Bercsényi Cintia, Denk Lili, Fehér Zsófia, Oravicz Lilla, Domoszlai Luca. Edző: Kovács Anita

A Kaposvári Röplabda Akadémia leánycsapata egy győzelemmel és két vereséggel zárta az Országos Gyermek Bajnokság első elődöntőjét. Jezeri Tibor edző tanítványai hazai környezetben léptek pályára a Palota, a Békéscsaba és a Kecskemét ellen, és végig jól küzdöttek.

A kaposvári lányok az ősszel a bajnokság alapszakaszában szerepeltek, és a négyes csoportból a második helyen léptek tovább az elődöntőbe. Az idei első tornának az Élelmiszeripari Szakképző Iskola tornacsarnoka adott otthont, és hat mérkőzés szerepelt az egész napos programban.

― Az erőviszonyokat tekintve nem biztos, hogy esélyesek vagyunk, de mindent megteszünk azért, hogy bejussunk az országos döntőbe, ezért dolgozunk egész évben. Heti négy edzéssel készülünk, az együttes egyik felével már másfél éve dolgozom együtt, a többiek augusztusban csatlakoztak hozzánk. Vegyes összetételű a csapat, 1997-es és 1998-as születésű fiatalokból áll. Ügyesek, szorgalmasak a lányok, de vannak azért problémáink ― mondta az 1. MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Jezeri Tibor.

A kaposvári lányok már évek óta űzik ezt a sportágat, és nem csak a játék öröme, hanem az eredmény is fontos számukra.

― Nagyon jól érzem magam ebben az együttesben, jó edzőnk van, nem csak csapattársak, hanem jó barátnők is vagyunk. A pályán és a pályán kívül egyaránt segítjük egymást. Szerintem jó, hogy hazai környezetben játszhatunk, mert így a családtagok és a barátok is kijönnek szurkolni nekünk. Készültünk nagyon, erős ellenfeleink is vannak, és mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk ― mondta a kaposvári Dér Orsolya.

A Kaposvári Röplabda Akadémia leánycsapata jól kezdett: az első találkozón 3:1-re legyőzte a fővárosi Palota együttesét. A folytatásban már érvényesült a papírforma: a jó erőkből álló békéscsabai és a kecskeméti együttes egyaránt három szettben nyert a somogyiak ellen. Az 1. MCM-Diamant Kupáért kiírt tornát a végső győzelemre is esélyes viharsarkiak nyerték a kecskemétiek előtt. A kaposváriak egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyen zártak, így az áprilisi második tornán már bravúr kellene a továbbjutáshoz. Az elődöntőből az első és második helyezett lép majd tovább a döntőbe.

(forrás: agriasport.hu, kapos.hu)

Címkék: eger gyermek kaposvár röplabda utánpótlás ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr814125218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása