Minden meccs rangadó lesz!

 2012.02.17. 13:30

A negyedik helyezett Vegyésznek az ötödik Dunaferr lesz az ellenfele a férfi NB I negyeddöntőjében. A borsodiak nehéz helyzetbe hozták magukat, mivel egy igen kemény riválissal kell csatázniuk az elődöntőbe kerülésért.

― Úgy gondoltam, amikor elkezdtük, hogy ez a csapat van annyira jó, hogy a harmadik helyet megszerezze az alapszakaszban ― nyilatkozta Dudás András, a Kazincbarcika edzője. ― Az ok, ami miatt nem sikerült, hogy nem tudtunk egyenletes teljesítményt nyújtani, úgy készülni, ahogyan akartunk. Ez a társaság amatőr, vagy tanul valaki, vagy dolgozik, de azért az egyes személyeken is múlnak dolgok, szerintem mindig arra van idő, amire akarjuk, amit a sorban előrébb teszünk. Persze megértem és elfogadom azt, ki, mennyit tud vállalni a szabadidejéből a röplabdára, hogy magának, a klubnak, és ezáltal a városnak hírnevet szerezzen.

A borsodiak nehéz helyzetbe hozták magukat, mivel egy igen kemény riválissal kell csatázniuk az elődöntőbe kerülésért.

― Náluk ők nyertek három-kettőre, nálunk mi, és ez egyértelműen mutatja, hogy a pillanatnyi forma fog dönteni ― vélekedett a Vegyész trénere. ― Rengeteg tanulójuk van, ezért jobban tudnak edzeni, ami egy sorozatterhelés előtt fontos. Igen, szívesen elkerültük volna a Dunaújvárost, de bármelyik másik rivális okozhatott volna nehézséget. Az első meccsünkig van pár napunk, viszont igazából nagyon más munkát nem tudunk végezni, az adott körülmények között igyekszünk maximálisan felkészülni. Hátrány-e a Dunaferrnek, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjében is érdekelt? A kupát most rendezik a hétvégén, a negyeddöntő pedig a jövő héten kezdődik. Inkább előny ez nekik, mert játékban lesznek.

A dunaújvárosiak edzője az a Tomanóczy Tibor, aki korábban volt a kazincbarcikaiak játékosa is.

― Biztos vagyok benne, hogy ez egy igazi komoly csata lesz ― hangsúlyozta a szakvezető. ― Ha mindkét fél maximálisan odateszi magát, könnyen elképzelhető, hogy öt meccsen fog eldőlni a négybe jutás kérdése. Úgy gondolom, nagyjából egy szinten vannak a csapatok, az adott forma, idegállapot lesz perdöntő. Az alapszakaszban a Vegyész is szeretett volna jobban szerepelni, mi is, de hát éppen ez adja a sport, a röplabda szépségét, hogy alulról, a nehézségek után akár a csúcsra is el lehet jutni. Még a kupadöntő előtt állunk, az elkövetkezendő két hétben száz százalékon kellene pörögnünk, megtartani egy jó formát, remélem, meg fogjuk tudni oldani.

A tervezett menetrend
Február 23. csütörtök, 17.30: Vegyész RC ― Dunaferr SE
Február 25. szombat, 17 óra: Dunaferr SE ― Vegyész RC
Február 27. hétfő, 17.30: Vegyész RC ― Dunaferr SE
Február 29. szerda, 18 óra vagy 18.30: Dunaferr SE ― Vegyész RC (ha szükséges)
Március 2. péntek, 17.30: Vegyész RC ― Dunaferr SE (ha szükséges)

A további párosítás:
Fino-Kaposvár ― Csepeli RC
Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Szolnoki Főiskola RK-SI
Dági KSE ― MAFC-BME-Mapei

Két nappal korábban kezdenek
A korábban megadott időponttól két nappal hamarabb, vagyis már a jövő héten szerdán megkezdődik a női NB I rájátszása, így a Gödöllő―Miskolc negyeddöntő-párharc is.

A negyeddöntő menetrendje
Február 22. szerda, 18 óra: TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI
Február 24. péntek, 17 óra: Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― TEVA-Gödöllői RC
Február 26. vasárnap, 19 óra: TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI
Február 28. kedd, 17 óra: Albrecht-Miskolci VSC-MISI ― TEVA-Gödöllői RC, ha szükséges
Március 1. csütörtök, 18 óra: TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI, ha szükséges

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság dunaújváros miskolc röplabda gödöllő nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr104123678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása