Hétfő este a vadonatúj schwechati sportcsarnok, a Multiversum adott otthont az Osztrák Kupa női- és férfidöntőjének. Utóbbiban érdekelt volt Botos Ferenc szakmai igazgató együttese, az SG Raiffeisen Arbesbach is, amely végül ezüstérmes lett, de a magyar mester számára nem csak ezért maradt emlékezetes ez a nap!

― Gyönyörű csarnokban rendezték a döntőt, én ilyet még nem is láttam! Remek volt a rendezés, a tévé élőadásban közvetítette a meccseket ― mesélte a hunvolley.blog érdeklődésére Botos Ferenc. ― Ezerötszáz néző volt a lelátókon, köztük a mi szurkolóink is! Két busszal jöttek, és végig buzdítottak bennünket, ez nagy öröm volt számunkra. Nagyon meglepett, hogy amikor bementünk a terembe, és leültem a székre, megláttam egy feliratot, amelyet nekem készítettek a drukkerek!



Az Arbesbach a Bundesligában rendszeresen találkozik mostani ellenfelével, és általában le is győzi az UVC Holding Graz együttesét. Igen ám, de a kupa szabályai szerint ebben a sorozatban csak osztrák játékosok szerepelhetnek!

― Erősebb a graziaknál, a bajnokságban mindig megverjük őket, de nálunk öt idegenlégiós játszik, a Grazban pedig csak egy német feladóátló ― folytatta Botos Ferenc. ― Ő most nem léphetett pályára, de rajta kívül a komplett csapatával állhatott fel az ellenfelünk. Nálunk öt osztrák került be a kezdőbe, köztük a fiatal feladó, illetve egy center, akiket én neveltem, de a többieket is edzettem az elmúlt öt év alatt. A liberónk élete legjobbját produkálta, sokan fel is figyeltek rá. Az első játszmában teljesen megleptük a Grazot, hibára kényszerítettük ellenfelünket, és ezt ki is használtunk. Jól nyitottunk, a fogadás is pontos volt, a támadójáték pedig eredményes. A második szettben megremegtek a kezek, könnyű gyerekszerváinkban semmi agresszivitás nem volt. Sok nyitást rontottunk, és a fogadások során is elbuktunk néhány pontot. Ráadásul sok ütőhibát vétettünk. Taktikailag fegyelmezett volt a csapat mind a négy játszmában, ennek köszönhetően megszorítottuk a Grazot. Nem kaptunk ki szégyenletesen, becsületesen helyt álltunk. A négyjátszmás meccs két és negyed órán át tartott.



A végén az alkalomhoz, és az Osztrák Kupa rangjához méltó nagy ceremónia kezdődött, sok meghívott vendéggel. Átadták a női-, valamint a férfidöntő díjait.

― A szurkolók nem mentek haza, az eredményhirdetésnél is ott voltak, és kitartóan tapsoltak ― mesélte Botos Ferenc. ― Gyönyörű érmet kaptam, így Magyarország és Kuvait után Ausztria a harmadik ország, ahonnan van érmem. Bízom benne, hogy otthon is ilyen sikeres lesz a kupadöntő! Igaz, itt csak az utazási költséget kellett állniuk a csapatoknak, egyébként mindent a szövetség fizetett, a termet, az érmeket, a játékvezetőket, a taraflexet, mindent!

A hétvégén kezdődik a bajnoki negyeddöntő, amelyben az Arbesbach ellenfele a TSV Volksbank Hartberg lesz. Az 1. Klasse keretein belül szintén a rájátszás mérkőzéseit rendezik, itt Botos Ferenc fiatal csapata a 2. Landesligába való feljutásért küzd. A magyar mester másik együttese a Niederösterreich kupadöntőben érdekelt, tehát egy ezüstérem már ott is garantált!

Osztrák Kupa, döntő, férfiak
UVC Holding Graz ― SG Raiffeisen Arbesbach 3:1 (―20, 16, 21, 20)

A finálé képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Címkék: ausztria röplabda osztrák botos botos ferenc arbesbach

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr224123359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása