A Budapest SE-FKF Zrt. 3:0-ra győzött az NRK-Nyíregyháza ellen a női Magyar Kupa négyes döntőjének első elődöntőjében, a Fáy utcában. A másodosztályú szabolcsiak remekül helytálltak az élvonal alapszakasz-győztesével szemben.

Minden, de minden amellett szólt, hogy az NRK számára nem terem babár a négyes döntő első összecsapásán. Balázs István edző némiképp fellélegezhetett, a kézsérüléssel bajlódó Roma Flóra játékra jelentkezett, ami éreztette kedvező hatását. Noha elúszott az első szett, nüánsznyi különbség volt csupán a felek között, a lelkes nyíregyháziak kiélezett küzdelemre késztették ellenfelüket. A BSE hatásosabb mezőnymunkája a folytatásban is érvényesült, miközben a szabolcsiak nem tudták tartósítani jó teljesítményüket, ráadásul nyitásfogadási problémával küszködtek. A harmadik játszmában újfent harcos erényeket csillogtattak a nyíregyháziak, akik bár vezettek, a végjátékban elkövetett hibák miatt alulmaradtak.

Csoda tehát nem történt, az előzetesen megfogalmazott célt azért teljesült: a vereség dacára az NRK becsületesen helytállt.

A másik ágon Vasas―Gödöllő mérkőzést rendeznek szombaton. A bronzmeccsen érdekelt NRK vasárnap délelőtt 10 órától lép pályára.

― A jobb csapatjátékot nyújtó BSE megérdemelte a győzelmet, ezzel együtt a hetvenöt perces mérkőzésen tisztességgel helytálltunk ― értékelt Balázs István, a Nyíregyháza edzője.

Magyar Kupa, nők, elődöntő

Budapest SE-FKF Zrt. ― NRK-Nyíregyháza 3:0 (20, 16, 19)

Fáy utca, 700 néző. Játékvezetők: Kiss Z., Szabó Zs.
BSE: Tóthné, Tálas, Antal A., Lakatos E., Vacsi, Horváth A. Csere: Tóth A. (liberó), Dzunics. Edző: Fésűs Irén
NRK: Erdős Zs., Berényi, Erdősné, Poór, Ilyés B., Roma. Csere: Petróczy (liberó), Hengsperger. Edző: Balázs István

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda magyar kupa bse nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr904125078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása