A Békéscsabai RSE hazai pályán a vártnál is simábban nyert (3:0) a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a női NB I alapszakaszának 22. fordulójából elhalasztott mérkőzésen. Mindkét együttes bejutott a felsőházi rájátszásba, a csabaiak az Újpesttel, a szolnokiak a Vasassal találkoznak.

A kemény téli időjárás keresztülhúzta a csapatok számításait, és másfél hete halasztani kényszerültek egymás elleni bajnokijukat. Gyorsan találtak azonban új időpontot. A mérkőzésnek már a negyeddöntőre való felkészülés szempontjából volt jelentősége, az már hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Békéscsaba a harmadik helyen zárja az alapszakaszt, és a Vasas besorolásával a negyedikről kezd, mégpedig február 22-én, hazai pályán az Újpest ellen.

Az első szett elején meglepte a hazaiakat a Szolnok, de tényleg csak az elején, mert a békéscsabaiak villámgyorsan feleszméltek, és fordítottak. A szett közepéig különösebb izgalom nélkül teltek a percek, a csabaiak jól védekeztek és gyors pontokkal őrizték két-hárompontos előnyüket. A lelkes vendégek azonban összekapták magukat, és a csabaiak nyomába eredtek. Újra a viharsarkiak percei következtek, pontos és erős ütésekkel hozták lehetetlen helyzetbe riválisukat, és különösebb megerőltetés nélkül húzták be az első szettet (1:0).

A békéscsabai lányok kedvükre gyakorolhattak, ellenfelük a második etapban sem fejtett ki túlzottan nagy ellenállást. Hosszú labdamenetek csak elvétve akadtak, a hazaiak azokat igyekeztek minél hamarabb lezárni. Azt mindkét oldalon tudták, hogy a mérkőzés favoritja a Békéscsaba, de annak talán a hazaiak is jobban örültek volna, ha csapatukat a szolnokiak nagyobb erőfeszítésre késztetik. A Csaba még az előző szettben látottaknál is hamarabb lógott meg, ekkor úgy tűnt, a folytatás már csak formalitás. Így is történt, a különbség csak nőtt, a szolnokiak láthatóan már alig várták a szett (vagy talán a mérkőzés) végét. Az egyoldalú játék miatt a színvonal sem verdeste az eget (2:0).

A harmadik felvonásban jobban tapadt a házigazdára a szolnoki együttes. Fésüs Erzsébet és Medics is pihent, így Czina Kata és Jenei Andrea is szóhoz jutott, de így is maradt a hazai fölény. A játékrész második felében a csabaiak kedvükre szerezhették a pontokat. Hazai oldalon vereségre még véletlenül sem gondoltak, de vélhetően arra sem, hogy ilyen könnyen lépik le a szolnokiakat (3:0). A békéscsabaiak programja pénteken és szombaton két felkészülési találkozóval folytatódik, amikor is a Miskolc látogat a viharsarki megyeszékhelyre.

NB I, nők, alapszakasz, a 22. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Békéscsabai RSE — Szolnoki Főiskola RK-SI 3:0 (14, 15, 15)

Békéscsaba, 200 néző. Játékvezetők: Csikós, Szél M.
Békéscsaba: Molcsányi R. 4, Vargas 3, Fésüs E. 5, Horváth V. 14, Soós N. 15, Medics 13. Csere: Kerepeczki (liberó), Jenei 1, Czina 4. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Szolnok: Illésné 2, Pintér A. 10, Szívós 6, Szigediné 4, Karakas 5, Kun B. 1. Csere: Pammer. Edző: Makai Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:3, 6:3, 7:5, 9:6, 12.8, 12:11, 15: 11, 20:13, 23:14. 2. játszma: 3:1, 5:2, 7:3, 8:5, 11:5, 13:6, 16:7, 18:9, 20:12, 23:13. 3. játszma: 3:1, 6:3, 7:6, 10:7, 12:11, 16:12, 22:12, 23:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Helyenként jó, helyenként döcögős játékkal, de hoztuk a kötelezőt. Egy fokkal már jobban ment, mint a korábbi mérkőzéseken.
Makai Péter: — Gratulálok a Csabának! Elmarasztalás nem érheti a csapatot, mert betegségekkel, sérülésekkel küszködve álltunk helyt. Ma csípős volt a csabai.

Az alapszakasz végeredménye
1. Budapest SE-FKF Zrt. 59 pont
2. TEVA-Gödöllői RC 57 pont
3. Békéscsabai RSE 53 pont
4. Újpesti TE 47 pont
5. Albrecht-Miskolci VSC-MISI 44 pont
6. TFSE-KRA 33 pont
7. Szolnoki Főiskola RK-SI 31 pont
8. BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 27 pont
9. Veszprémi Egyetemi SC 20 pont
10. Budai XI SE 16 pont
11. Palota RSC 6 pont
12.Tatabányai Volán SE 3 pont

A Vasas-Óbuda-Hofeka az alapszakaszban nem szerepelt, a rájátszásban automatikusan az első helyen csatlakozik a mezőnyhöz.

A negyeddöntő párosítása
Vasas-Óbuda-Hofeka ― Szolnoki Főiskola RK-SI
Budapest SE-FKF Zrt. ― TFSE-KRA
TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI
Békéscsabai RSE ― Újpesti TE

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba szolnok röplabda nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr454106471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása