Nem voltak azonos súlycsoportban

 2012.02.13. 13:23

A Dunaferr SE hazai pályán simán lelépte a Sümegi RE együttesét a férfi NB I alapszakaszának 22. (utolsó) fordulójában. A bakonyiak nem jutottak be a rájátszásba, az immár csupán tízcsapatos mezőny utolsóelőtti helyén zártak.

Dávid Csanád nyitásait követően 5:0-s előnyt szereztek a hazaiak az első szett elején. A sümegiek azonnal időt kértek, ami nem sokat segített, hiszen az első technikai szünetben 8:2 volt az állás. A folytatásban is az újvárosiak játszottak fölényben. Igaz, 16:7 után kissé magukra találtak a vendégek, de a szett hajrájában ismét a hazaiak akarata érvényesült. Az utolsó pontot Szabó Balázs sáncról lecsorgó labdája jelentette (1:0).

A második játszmában is végig a dunaújvárosiak vezettek. Ebben az időszakban nem igazán kellett megküzdeniük a pontokért, hiszen a sümegiek rengeteget hibáztak. A játékrész hajrájában szinte minden cserejátékosát pályára küldte Tomanóczy Tibor, de így sem forgott veszélyben az előny növelése (2:0).

A harmadik etapban is maradtak a fiatalok, így szorosabb lett az eredmény. Ebben a szettben a sümegiek is vezettek, de a végén sokkal jobban koncentráltak a dunaújvárosi fiatalok. Változtatott a felálláson Gőczi István edző, ennek köszönhetően megváltozott a játék képe. A két együttes egy ideig fej-fej mellett haladt (11:11, 16:15). Cziczó Gábor sorozatban szerezte a pontokat, s 20:18-as állásról kezdődött a végjáték, ahol a házigazda behúzta a szettet és ezzel a meccset is.

A Sümeg játéka fokozatosan javult, ám ez is kevés volt a dobogóra is esélyes Dunaújváros otthonában.

NB I, férfiak, alapszakasz, 22. (utolsó) forduló

Dunaferr SE ― Sümegi RE 3:0 (12, 17, 21)

Dunaújváros, 100 néző. Játékvezetők: Nagy L., Szél M.
Dunaferr: Tóth A., Lukács A., Szabó B., Dávid Cs., Pádár, Hatvany A. Csere: Pápai, Gephardt Á. (liberók), Czintula M., Gephardt N., Szücs Á., Neukum. Edző: Tomanóczy Tibor
Sümeg: Soós, Bedőcs, Németh Z., Cziczó, Gőczi R., Kaposi. Csere: Madár, Bogdán (liberók), Molnár, Lakics. Edző: Gőczi István

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tomanóczy Tibor:
― Ezen a mérkőzésen nem volt egy súlycsoportban a két együttes. Csupán annak örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni.
Gőczi István: ― Az utolsó játszmában látottak biztatást adhatnak a jövőre nézve, vagyis a Debrecen elleni csatára.

(forrás: Dunaújvárosi Hírlap, Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 sümeg dunaferr

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr624101369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása