A Békéscsabai RSE 3:0-ra győzött a Budai XI SE otthonában a női NB I alapszakaszának 21. fordulójában. A viharsarkiak sikere magabiztosan született, még akkor is, ha igazándiból csak a harmadik szettben tudtak ellenfelük fölé nőni.

Az első szett közepéig a Budai XI SE vezetett, igaz, csak egy-két ponttal. 12:12 után lépett el a Békéscsaba, előnyét végig meg is tartotta. Jobbak voltak a vendégek nyitásai, és a blokkjaik is hatékonnyá váltak. 21:16-nál már másodszor kért időt a hazaiak edzője, Oláh János, csapata fel is zárkózott ezután. Lankadt a békéscsabaiak koncentrációja, így Kormos Mihályon volt a sor, hogy tanácsokkal szolgáljon tanítványainak. A mérkőzés leghosszabb, huszonhét perces szettjét végül a csabaiak húzták be (0:1).

A második etap is úgy kezdődött, mint az első, a hazaiak bizonyultak ponterősebbnek, a vendégek nehezen rendezték soraikat. Kormos Mihály időkérése után a viharsarkiak fordítottak, nyitásfogadásaik sokkal pontosabbakká váltak, és a játékrész derekán tetemesebb előny birtokába jutottak (0:2).

A második szakasz megnyerése után vált magabiztosabbá a Békéscsaba, vélhetően ekkorra szokták meg a hideg, és a sajátjuknál nagyobb belmagasságú termet. Ebben az etapban az első pillanattól kezdve a Békéscsaba vezetett, a fővárosi együttes egyszer sem közelítette meg riválisát. A végjátékban háromszor is cserélt a házigazdák edzője, de ez sem segített. A békéscsabaiak előzetes óvatossága érthető volt, hiszen a budapestiek — főleg az első és a második szett elején — igyekeztek megnehezíteni ellenfelük dolgát, ám az idő előrehaladtával egyre magabiztosabbá vált a BRSE, és fontos, önbizalom-növelő győzelmet aratott (0:3).

NB I, nők, alapszakasz, 21. forduló

Budai XI SE — Békéscsabai RSE 0:3 (—22 —17, —14)

Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző. Játékvezetők: Barabás, Hóbor
Budai XI SE: Kiss V. 5, Horváth N. 9, Cirkov 2, dr. Balczó 4, Bodnár R. 3, Hegedűs A. 11. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D., Molnár B., Farkas A. Edző: Oláh János
Békéscsaba: Vargas 5, Molcsányi R. 14, Medics 17, Czina, Horváth V. 4, Soós N. 7. Csere: Molcsányi P. (liberó, 1), Fésüs E. 4. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 3:2, 5:3, 6:7, 11:11, 12:15, 15:17, 16:21, 17:22, 21:23. 2. játszma: 3:4, 5:5, 8:5, 9:10, 11:14, 14:16, 15:19, 16:21. 3. játszma: 3:4, 5:8, 7:11, 9:16, 12:20, 14:22

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oláh János:
— Nem játszottunk alárendelt szerepet, játékunkból az akaratosság hiányzott.
Kormos Mihály: — Az első és a második szettben nem működött normálisan a nyitásfogadásunk. A nyitásaink kevéssé voltak hatékonyak, ezzel pedig magunknak tettük nehézzé a mérkőzést. A harmadik játszmára belemelegedtünk a hideg terembe, és kijött a két csapat közötti különbség. Gratulálok az ellenfélnek, mert az elején nagyszerűen játszott, és közel járt a játszmagyőzelemhez.

(forrás: brse.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba budai röplabda nb1 brse budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr794060043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása