A Budapest SE sima 3:0-s győzelmet aratott a Palota RSC otthonában a női NB I alapszakaszának 21. fordulójában. A címvédő remek nyitásai gyorsan elbizonytalanították az ennek ellenére végig remekül küzdő házigazdát.

A tabella utolsóelőtti helyezettje fogadta az éllovast, ennek ellenére több érdekességgel szolgált a találkozó. Nyári Sándor a közelmúltban négy aranyérmet ünnepelhetett a BSE mestereként, s akkori csapatából Tóth Andrea és Tóth Gáborné is kezdőként szerepelt az összecsapáson. A Palota két kiváló ütőjátékosa, Papp Dóra és Soós Ivett annak idején együtt játszott az Európa-bajnoki hetedik helyezett ifjúsági-válogatottban a vendégcsapat székesfehérvári sorával, ráadásul Papp tagja volt a MÁV Előre együttesének a bajnoki negyedik hely megszerzésekor.

AZ ELSŐ SZETT


Vacsi Evelin három ásznyitással kezdte a meccset, de Keppel Barbara és Karácsnyi Júlia remek megoldásaival pillanatok alatt fordított a házigazda (4:3). Csapata újabb rossz periódusát már Nyári Sándor sem nézhette tétlenül, a mester időt kért (4:6). Együttese nem találta a helyét a pályán, ezt a vendégek tökéletesen kihasználták, és pillanatok alatt elléptek (4:8). A Palota gyakorlatilag elfelejtett nyitást fogadni, és mezőnyben, valamint támadásban is kapkodtak a játékosok. Nem tudta tartani a lépést ellenfelével a hazai csapat, de felvillanásai azért voltak, ilyennek számított Papp Dóra ütése, Karácsonyi blokkja és Soós Ivett ejtése is. A helyzet ettől persze nem változott, hiába küzdött a Palota, a BSE minden játékelemben jobban teljesített, és magabiztosan haladt első részsikere felé (8:16).

A rákospalotaiak nyitásfogadásában a folytatásban is zűrzavar uralkodott, rögtön jött is Nyári Sándor második időkérése (8:18). Ekkora különbség nincs a két együttes között, de a rossz fogadások miatt a hazaiak nem voltak képesek megmutatni valós tudásukat. A városmajoriak szervái a hazai kezekről vagy visszapattantak a túloldalra, vagy a bordásfalra... Papp Dóra ütése után Soós Ivett szervált egy ászértékűt, majd egy BSE-hiba után is a Palotának járt a pont, Fésüs Irénnek is időt kellett kérnie (13:20). Gyorsan összekapta magát a bajnoki címvédő, és a hazai együttes újabb hibáit kihasználva simán lezárta a játszmát (13:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT

Tóth Gáborné centertámadásai ellen a második etapban is tehetetlen volt a Palota, de Papp Dóra eleinte még tartotta a lelket csapatában (2:2). Ekkor már a rendkívül fiatal, de nagyon tehetséges Nyuka Noémi is pályán volt a hazaiaknál. A BSE sebességét olykor nehezen tudta követni a Palota, vagy sehogy, de lelkesen küzdöttek, hajtottak a sokkal esélyesebb listavezetővel szemben. Gyorsan elhúztak a vendégek, és az első technikai szünet után is növelték előnyüket, jött az időkérés (3:11). A rossz nyitásfogadások és a pontatlan feladások ezúttal is megpecsételték a hazai csapat sorsát.

A szerencse sem állt a rákospalotaiak mellé, így gyakorlatilag teljesen értelmetlenné és egyoldalúvá vált a játék, a BSE a második kötelező pihenőnél ilyen nagy különbséggel is megérdemelten vezetett (4:16). A folytatásban szerkezetet váltott Nyári Sándor, Keppel Barbara kikerült a szélre, pályára lépett Chován Ágnes, Balogh Beatrix és Nagy Viktória is, és némileg összekapta magát az együttes. De a vendégek hibái is kellettek, hogy a Palota egy ponttal átlépje az első felvonásban önmaga által felállított 13-as határt (14:25, 0:2).

A HARMADIK SZETT

Különösebb izgalmakat a harmadik szakasz sem tartogatott, bár kezdetben a rontások mellett egy-két szép megoldást is mutattak a hazaiak. A BSE edzője továbbra sem cserélt, és a kezdők éltek is a lehetőséggel, leginkább Vacsi Evelin és Tóth Gáborné volt elemében. A nézők már egy-egy szép labdamenetet is értékeltek, a kimenetelétől függetlenül. Papp Dóra és Soós Ivett olvasták korábbi csapattársaik játékát, ez hozott néhány pontot a Palotának (5:8). A vendégek szemmel láthatóan élvezték a játékot, míg a hazaiak inkább a lefújás pillanatát várták, de az még odébb volt, mert Nyári Sándor időt kért (6:12).

Minden tekintetben nagy különbség van a két együttes között, ez most meg is mutatkozott (6:16). A BSE sokkal gyorsabban, sokkal változatosabban és sokkal magasabban játssza a röplabdát, bár az is tény, hogy a bennmaradásért küzdő Palotának nem a címvédőt kell legyőznie. Megint volt egy kisebb jó periódusa a házigazdának, Keppel Barbara szerzett két pontot, ez jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy együttese átküszködje magát a tízpontos határon. Ennyi... Illetve ennyi lett volna, de az utolsó pillanatban még dobbant egy nagyot a Palota-szív, és a lányok 11:24 után úgy küzdöttek, harcoltak minden pontért, mintha legalábbis a bajnoki aranyérem lenne a tét (15:25, 0:3).

A Budapest SE teljesen megérdemelt, sima győzelmét nem fenyegette semmiféle veszély.

― A BSE igazolta a várakozást. A bajnokcsapatból, és a tavalyi, székesfehérvári együttesből nagyon jól összemixelt csapattal találkoztunk, amelynek a győzelme nem forgott veszélyben. Elsősorban nyitásfogadásból kaptunk leckét, ezen változtatnunk kell! Összességében nagyszerűen küzdöttek a lányok, de a BSE ma egy körrel előttünk járt ― értékelt a lefújás után Nyári Sándor.

NB I, nők, alapszakasz, 21. forduló

Palota RSC — Budapest SE-FKF Zrt. 0:3 (—13, —14, —15)

Rákospalota, 70 néző. Játékvezetők: Bátkai-Katona, Nagy L.
Palota: Péter K., Keppel 5, Papp D. 9, Soós I. 3, Valasik 1, Karácsonyi 4. Csere: Szilágyi É. (liberó), Nyuka, Chován 2, Balogh B. 1, Nagy V. Edző: Nyári Sándor
BSE: Tálas 3, Tóthné 14, Vacsi 14, Antal A. 8, Lakatos E. 6, Dzunics 10. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Fésüs Irén, Ratimorszky Károly

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 0:3, 4:3, 4:8, 8:18, 10:20, 13:20. 2. játszma: 3:8, 4:16, 11:22. 3. játszma: 5:8, 6:16, 9:21

Címkék: bajnokság palota röplabda nb1 bse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr94060010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása