Gyenesdiáson 2008-ban alakult meg a helyi Kinizsi Sportkör röplabdaszakosztálya, amely egyre eredményesebb munkát folytat. A csapatban röplabdázóknak különleges élményben lehetett részük, ugyanis a 407-szeres válogatott Torma Ágnessel edzettek együtt.

A szakosztályban két korcsoportban 10 és 18 éves kor között oktatják a röplabdát. Ezeknek a lányoknak lehetett különleges élményben részük, ugyanis az egykori 407-szeres válogatott röplabdázóval, Torma Ágnessel edzhettek együtt. A magyar válogatott egykori oszlopos tagja negyedik lett az 1980-as moszkvai olimpián, és még számos nemzetközi és hazai sikerrel büszkélkedhet. Látogatása a szakosztály vezetőjének, a német születésű Wittig Christophnak köszönhető, aki húsz évvel ezelőtt az egri röplabdacsapatnál dolgozott, amikor is Torma Ágnes oda igazolt.

A szakosztály céljai között szerepel, hogy egy röplabdabázist építsenek ki Gyenesdiáson, és mellette kapcsolatba kerüljenek egy fővárosi proficsapattal, ahova akár az itteni tehetséges röplabdások kerülhetnek. A csapat kénytelen Keszthelyen edzeni, ugyanis Gyenesdiáson csak egy tornaszoba található. A nagyközség és a helyi sportolók régi célja, hogy tornacsarnok épüljön Gyenesdiáson. Hogy ezen elképzeléseinek súlyt adjanak, meghívták egy edzésre Torma Ágnest.

A röplabdás lányok az edzésen több fogást is megtanulhattak Torma Ágnestől, a találkozás nemcsak szakmailag volt hasznos, hanem egy nagy élményként is szolgált.

A Gyenesdiási Kinizsi SK röplabdaszakosztálya rövid idő alatt nagy fejlődést tudhat már maga mögött, nemcsak a játékosok lelkesedése, hanem a háttérben folyó szakmai munka is minden bizonnyal még előrébb juttatja a jövőben a röplabdasportot a környéken.

(forrás: balasport.hu)

Címkék: gyenesdiás utánpótlás torma

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93976517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása