Saját maga számára tette nehézzé a győzelmet a Jászberényi RK a Tiszavasvári SE ellen a női NB II Keleti-csoportjának 13. fordulójában. A mérkőzés kezdetén nemhogy az öltözőben, hanem egyenesen az öltözőszekrényben maradt a hazai csapat. A második játszma hajrájában sikerült egyáltalán vezetéshez jutniuk, majd megfordítani a mérkőzést a jóval erősebb játékosállománnyal rendelkező jászságiaknak.

Az első szett: mese a vendégeknek! Idegenben lelkesen kezdeni, mezőnyözni, jól szerválni és magabiztosan fogadni a hazai csapat szerváit. Holle anyó pedig elintézte, hogy a jászberényiek éppen ezekben a mutatókban a béka segge alatt, és még az alatt is legyenek (4:7, 8:12). Hüledezett a hazai közönség, de nem viccet látott, hanem valóságot (15:20). És hiába az időkérések, a végeredmény: 18:25 (0:1).

A második játékrész folytatódott az első szerint. Ügyesen ejtettek és lelkesen röplabdáztak a tiszavasváriak, sőt átütötték a magasabb hazai sáncot, ha pedig zárkózott volna a Jászberény, hát időt kért és cserélt az edző. A szett közepén csillant fel valami a hazaiak játéktudásából. Egy-egy keményen leütött Pintér Andrea-pont, valamint a javuló védekezés, elsődlegesen a sáncmunka teremtette meg a lehetőségét az egyenlítésnek. 20:20 után azonban még mindig a vendégek vezettek, sőt játszmalabdához is jutottak, de a pont az i-re nem sikeredett, egyenlített a Jászberény (26:24, 1:1).

Öt-nullával rohamoztak a harmadik szett elején a hazaiak, és teljesen megfordult a mérkőzés. A vendégek elbizonytalanodtak, a Jászberény pedig elővarázsolta az öltözőszekrényben hagyott, röplabdához szükséges technikai és taktikai elemeket. Innentől már csak az volt a kérdés, hogy mekkora lesz a különbség a szettek végén, mert az időkérés és a csere sem segített a vendégeken (25:18 és 25:16, 3:1).

A kérdés nem költői, hanem valós: Lányok, hogyan lehet a Zrínyi otthonában öt szetten keresztül viszonylag jól játszani és nyerni 3:2-re, és egy hétre rá ilyen rosszul játszani majdnem két szetten keresztül? A választ magatokban keressétek!

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 13. forduló

Jászberényi RK ― Tiszavasvári SE 3:1 (―18, 24, 18, 16)

Jászberény, 30 néző. Játékvezetők: Vígh A., Hanuska
Jászberény: Kovács F., Cseh, Ménkű, Szívós I., Pintér A., Gregor. Csere: Pammer N. (liberó), Kuli. Edző: Makai Péter
Tiszavasvári: Szombati, Török Sz., Homoki, Répánszkiné, Tóth D., Mezei. Csere: Benedek E. Edző: Kolozsi János

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Makai Péter:
― A mérkőzés elején az öltözőben maradt a csapatom, gyenge nyitással és nyitásfogadással tetéztük a bajt. A második szettben védekezést változtattunk és felébredtek a játékosok. Innentől stabillá vált a csapat játéka, és átvettük a mérkőzés irányítását.
Kolozsi János: ― Jól kezdtük a mérkőzést, jól nyitottunk és jó volt a nyitásfogadásunk. Sajnálom, hogy nem tudtunk élni a lehetőséggel, hogy legalább pontot szerezzünk, szinte magunkat kezdtük el megverni, mint már néhányszor. Hét emberrel erre voltunk képesek.

Címkék: röplabda tiszavasvári jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr233974704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása