Danke, Ferenc!

 2012.01.26. 23:25

Fennállása legjobb eredményét érte el az SG Raiffeisen Arbesbach férficsapata, amely bejutott az Osztrák Kupa döntőjébe! A játékosok nem győznek hálálkodni az öt éve a klubnál dolgozó magyar mesternek, Botos Ferencnek, aki méltán lehet büszke tanítványaira.

Az Osztrák Kupa-meccseken a szabályok szerint egyetlen külföldi sem léphet pályára, ez a sorozat tehát tökéletesen megmutatja, melyik egyesületnek milyen az utánpótlása! A korábbi korosztályos sikerek után a mostani eredmény is azt jelzi, beérett Botos Ferenc munkája. Az SG hotVolleys Wien ellen 3:2-re megnyert elődöntőben az Arbesbach színeiben pályára lépő tíz játékos közül négy az ő tanítványa, de korábban a többieknek is volt az edzője. Ők pedig nem felejtették el, milyen sokat köszönhetnek a magyar mesternek: egy-egy sikeres akció végén, egy-egy kiharcolt pont után, illetve a drámai csatában 19:17-re megnyert ötödik játszma lefújásakor rendre kiszaladtak a kispadon ülő edzőhöz, és a nyakába borultak!

Hiába, ez tényleg az egyesület eddigi legnagyobb sikere, hiszen az Arbesbach legjobb bajnoki eredménye egy ötödik helyezés, a kupában pedig még az elődöntőbe sem jutott be soha, nem hogy a fináléba! A nagy diadal után a liberó, Daniel Schießwald az alábbi Facebook-képpel kürtölte világgá boldogságát, a következő felirattal: „Danke, Ferenc!”

Az UVC Holding Graz elleni kupadöntőnek február 13-án Schwechat ad otthont. Az Arbesbach a bajnokság alapszakaszában 18 meccs után az előkelő negyedik helyen áll.

― Úgy élek manapság, mintha még létezne az Osztrák-Magyar Monarchia ― mesélte a hunvolley.blog érdeklődésére a kizárólag rá jellemző humorral Botos Ferenc. ― Magyarországot eddig is jól ismertem, de most már Ausztriát is úgy ismerem, mint a tenyeremet! Majdnem otthon vagyok már itt, és gyorsan haza tudok érni, igaz, sokat kell vezetnem. Úgy érzem, itt szükség van rám, mint szakemberre. Érzem a megbecsülést! Bármit kérek, nem keresnek kifogást, hogy miért nem lehet, és nem azt mondják, hogy ilyen nincs, hanem azt, hogy megcsináljuk! Ennek ellenére, ha komoly ajánlatot, felkérést kapnék otthonról, olyat, amiben látok nyugodt munkalehetőséget, szívesen hazamegyek. De itt kaptam egy műhelyt, az emberek fanatikusak, és családiasan csinálják az egészet.

A magyar mester jelenleg az SG Raiffeisen Arbesbach szakmai igazgatója, szaktanácsadója, az utánpótlás koordinátora, feladata a teljes szakmai munka felügyelete, ellenőrzése az egész klubnál. Ez természetesen a felnőtt csapatra is vonatkozik, ott van az edzéseken, és számos alkalommal leül a kispadra a meccseken. Előfordul azonban, hogy nem tud ott lenni a Bundesliga-találkozókon, de csak azért, mert éppen valamelyik utánpótlás-együttessel utazik. A rendszer rendkívül egyszerű és hasznos: a nagycsapat játékosai közül többen kapnak lehetőséget arra, hogy a fiatalokkal foglalkozzanak. Ezt a munkát is Botos Ferenc felügyeli, és hozzá tartozik az U17-, az U19- és az U21-csapat is. Szintén felügyeli az 1. Klasse-ban szereplő csapatot, amelyben 14-15 éves gyerekek is szóhoz jutnak, valamint az 1. Landesligában észak-ausztriai csoportjában játszókat, ez tulajdonképpen a második csapat, a tartalék-együttes a nagycsapatból visszajátszók, az ott kevesebb lehetőséghez jutók számára.

Az Arbesbach útja a kupadöntőig
2. forduló: VC Jerich International ― SG Raiffeisen Arbesbach 1:3 (18, ―13, ―23, ―20)
3. forduló: SG Raiffeisen Arbesbach ― SG Enns/Wels 3:0 (20, 27, 20)
Negyeddöntő: VBC Weiz ― SG Raiffeisen Arbesbach 1:3 (―19, 20, ―19, ―21)
Elődöntő: SG Raiffeisen Arbesbach ― SG hotVolleys Wien 3:2 (―19, 17, 19, ―19, 17) képgaléria itt!

Címkék: ausztria röplabda osztrák botos botos ferenc arbesbach

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr623874716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

figyelmes8 2012.01.27. 11:10:50

Csak hangosan gondolkozom:
Kár, hogy Ferinek mem volt, és nincs helye itthon, mint mondjuk valamelyik válogatott szakmai igazgatója. Biztos tanúlhatnának tőle, az utóbbi időben talán túlzottan felkapott, ott dolgozó, nemtúl sikeres, de annál nagyobb önbizalommal bíró, fiatal szakmai vezetők is.
Mindenesetre, én is, gratulálni szeretnék B. Ferinek.
süti beállítások módosítása