Licenc nincs, engedély van!

 2012.01.20. 11:26

A szövetség számára benyújtott kérelmük alapján az ügyvezetőség azt a döntést hozta, hogy nem ad licencet Nyári Sándornak (Palota) és Gőczi Istvánnak (Sümeg), de különös méltányossággal mindkettőjüknek engedélyezi, hogy edzőként leüljenek a kispadra a bajnoki meccseken!

A szövetség ügyvezetősége elfogadja a szakmai kollégium állásfoglalását: Gőczi István, valamint Nyári Sándor részére edzői licenc nem adható ki a 2011―2012-es szezonra. Az ügyvezetősége különös méltányossággal engedélyezi mindkét tréner részére, hogy a mérkőzéseken edzőként tevékenykedjen azzal a feltétellel, hogy részt vesznek a szakmai kollégium által szervezett legközelebbi edzői továbbképzésen.

― Nagyon örülök, hogy bölcs döntés született a két edző esetében ― nyilatkozta a hunvolley.blog-nak Nyári Sándor, a Palota vezetőedzője. ― Nem állt, és nem áll szándékomban elkerülni a tanfolyamokat. Természetesen a következőn is ott leszek. Örülök, hogy fiatal csapatomat ezután már a kispadról irányíthatom. Mostantól hivatalosan is benevezünk a bennmaradásért folyó küzdelemre!

Nyári Sándor a Palota edzőjeként hivatalosan a szombati, TFSE elleni bajnoki meccsen mutatkozik be új csapata kispadján. A Veszprém ellen a nézők soraiból, telefonon irányította együttesét, amely 17 vereség után először nyert (3:2). Gőczi István nem hivatalos debütálása nem sikerült ilyen jól, hiszen a Sümeg nagyon kikapott (0:3) Csepelen. A tréner először a szombati, Debrecen elleni meccsen ülhet a bakonyiak padjára.

Ha igen, akkor miért nem?

Elegáns döntést hozott a szövetség, bár a ’licenct nem adok, de engedélyt igen’ című játék több szempontból is visszatetszést kelthet, ám a több rossz megoldás közül talán tényleg ez volt a legkevésbé rossz. Elképzelhető, hogy lenne néhány olyan megoldás, amellyel kiküszöbölhetőek lennének az ilyen szerencsétlen helyzetek.

Az egyik, ha az edzőket értesítenék a szakmai továbbképzések időpontjáról, helyéről, illetve a meg nem jelenés következményeiről. Jelenleg ugyanis a szövetség megjelenteti az edzői napok hirdetményét a saját honlapján, illetve kiküldi e-mailben a kluboknak. Igen ám, de mit csináljon az az edző, aki nyár végén, illetve ősz elején éppen nem dolgozik egyik csapat mellett sem, és teszem azt, nem használ internetet, de szezon közben le szeretne ülni a kispadra, mind esetünkben Nyári Sándor?! A szövetségben az edzőket egyenként nyilvántartják, akkor oldják meg az értesítésüket is, hiszen az edző, mint egyén nem egyenlő valamelyik klubbal!

Még valami, de ez már csak a történeti hű(lye)ség kedvéért: a szövetség főtitkára a sportnapilap keddi számában azt nyilatkozta, hogy Nyári Sándortól semmiféle kérvény nem érkezett! Pedig néhány nappal korábban, pénteken a Palota RSC képviselője személyesen, saját kezűleg vitte be a kérelmet az irodába...

Címkék: palota röplabda sümeg nyári sándor gőczi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403593727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sweeti 2012.01.20. 14:00:57

Teljesen egyetértek az edzők nyilvántartásáról írt véleménnyel.....ugyanis egy előző edzőtovábbképzésen kötelező volt kitölteni egy személyi adatlapot a megjelenteknek..ebben szerepelt az elérhetőségek között a telefonszám,levelezési cím,e-mail....azóta is várom az értesítéseket....
süti beállítások módosítása