Az Újpesti TE hazai pályán 3:0-ra győzött a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem ellen a női NB I alapszakaszának 18. fordulójában. A somogyiak ezúttal a meccs jelentős részében elmaradtak valós tudásuktól, a fővárosiaknál a cserejátékosok is bőven kaphattak lehetőséget.

AZ ELSŐ SZETT

Eleinte egyenrangú partnere volt a Kaposvár a hazaiaknak. Fizikai adottságokban, ütőerőben persze elmaradtak a somogyiak, de pontosabban röplabdáztak (2:3, 4:6). Rendkívül felszabadultan, bátran, olykor már-már egészségesen szemtelenül játszottak a látogatók, míg az újpestiek nehezen találták a fonalat (5:8). Horváth Petra ásznyitásával remekül tartotta magát az egyébként is kiválóan szerváló látogató (7:10), ráadásul Kovács Kármen két ütése is pontot ért. Edzéseken látott komplex-gyakorlatokra hasonlító labdamenetek futottak a pályán, hiszen mezőnyben mindkét együttes kitűnően teljesített. A hazaiak részéről egyedül a center, Kovács Tímea tudott ellenállhatatlanul támadni, ha használható labdát kapott. Amikor egyenlített az UTE, a kaposváriak edzője időt kért (12:12).

Amikor elkezdtek hibázni a somogyiak, átvette a vezetést a házigazda (16:13). Innentől kezdve nem volt megállás a fővárosiak számára, mert felpörögtek és irányították az események alakulását. A BITT próbálkozott rendületlenül, Horváth Zsófia űzte-hajtotta a többieket, a helytállással nem is volt semmi gond, de Kapuvári Melinda ásznyitásával a házigazda nyerte a szettet, amelyben Kovács centerből hétszer próbálkozhatott, és hat pontot szerzett (25:16, 1:0).

A MÁSODIK SZETT

A játszma kezdete előtt kettőt cserélt Deme Gábor, az Újpest edzője: Rácz Márta, Runge Nadja és Czakó Mária lépett pályára. Ezúttal már az elején magához ragadta az irányítást az UTE, hiszen az első pillanattól vezetett, de a Kaposvár ott araszolt riválisa nyomában (4:3). Elkövetett néhány ki nem kényszerített hibát a BITT, ezért az első technikai szünetben már nem volt szoros az állás (8:4). Runge kiváló hatékonysággal támadott, de a többiek is eredményesen röplabdáztak, ezért Pálfy Marianna időt kért, és bizony alaposan felemelte a hangját (11:5). Hiába minden, játékosai hibát hibára halmoztak, és sok pontot ajándékoztak ellenfelüknek. Ez nem az eddig megismert kaposvári csapat volt...

Tízpontos különbség alakult ki a csapatok között, majd 16:5-ös állásnál jött a második technikai. Horváth Petra — a közelben ülő nézők általános elképedésére — erélyesen visszaszólt edzőjének, de a visszatérés után összekapta magát a Kaposvár, és megkezdte a felzárkózást (18:11). Folyamatosan küldte be cserejátékosait Deme mester, de a somogyiak vészesen közelítettek csapatához (19:15)! Kovács Tímea centerblokkjával fordult a hajrára az Újpest, míg a kaposváriak tovább veszekedtek az oldalvonalon innen és túl (22:15). Volt még egy-két hosszú labdamenet és látványos megoldás, de a sima befejezést nem fenyegethette semmiféle veszély (25:17, 2:0). Érdekesség, hogy a somogyiak ebben a játszmában egy ponttal többet értek el, mint az elsőben, mégis sokkal simább, mondhatni egysíkú volt a játék.

A HARMADIK SZETT


Gyorsan összekapták magukat a vendégek, a harmadik etap elején remekül tartották magukat, szépen küzdöttek (4:4). Kapuvári Melinda egy-két hiba után nagyon belelendült, és Nagyné is pontot szerzett (8:7). Az első technikainál volt utoljára szoros az állás, mert ezután megint ellépett az erőteljesebben, hatékonyabban támadó Újpest (17:10). A végén még összehozott néhány pontot szépségtapasz gyanánt a Kaposvár, de Czakó Mária 71 perc után pontot tett a meccs végére (25:18, 3:0).

NB I, nők, alapszakasz, 18. forduló

Újpesti TE — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 3:0 (16, 17, 18)

Újpest, 50 néző. Játékvezetők: Prukner, Éva T.
Újpest: Grózer A. 2, Kovács T. 10, Mester 5, Kapuvári 15, Szabó Adrienn, Nagyné 7. Csere: Balajcza, Hadnagy R. (liberó), Runge 3, Rácz 4, Czakó 6, Bleicher R. 2, Battlay 2. Edző: Deme Gábor
Kaposvár: Horváth Zs. 3, Győrbíró 5, Kovács K. 3, Pintér Zs. 10, Harmath 7, Horváth P. 7. Csere: Schrauff (liberó). Edző: Pálfy Marianna

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
5:8, 12:12, 16:13, 20:14, 23:15. 2. játszma: 8:4, 11:5, 18:11, 19:15, 23:16. 3. játszma: 8:7, 17:10, 23:14

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Deme Gábor:
— Örülök, hogy minden játékosomnak lehetőséget tudtam adni!
Pálfy Marianna: — Örültem az első szett lendületes kezdésének, sajnálom, hogy nem tudtuk végigvinni azt a pörgést. Egy szettet szerettünk volna elvenni az Újpesttől.

Címkék: kaposvár röplabda ute újpest bitt

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr843549571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása