Kínkeserves mérkőzésen, a szettek hajrájában jobban koncentrálva győzött a Csepel hazai pályán 3:0-ra a Debreceni EAC ellen, a férfi NB I alapszakaszának 17. fordulójában. A rengeteg hibával tarkított összecsapáson a fővárosiak nem igazán tudták a tervezett dolgokat végrehajtani.

A meccs kezdeti nehézségei után 8:4-re ellépett a házigazda az első technikai szünetig. Ezután jöttek a hibák, és az eredmény is sokkal szorosabbá vált, 12:9-nél már időt kellett kérnie a fővárosi együttesnek, sőt a második kötelező pihenőig egy pontra csökkent az előny (16:15). Ebben a szettben a szervák még úgy-ahogy rendben voltak, a támadásokat ponttal sikerült befejeznie a Csepelnek, ám a nyitásfogadás, a sánc és a mezőnymunka nagyon silányra sikeredett. A vendégek hibái révén aztán megint meglépett a hazai csapat, és már nem adta ki a kezéből a játszmát (25:19, 1:0).

A folytatás nem egészen úgy indult, ahogyan azt a fővárosiak elképzelték. Három rossz támadás a szintén pontatlan fogadásból, és máris 0:3 állt az eredményjelzőn. Innentől jellemző lett a szettre, hogy csak futott az eredmény után a Csepel, de mivel a támadások szintén minősíthetetlenné váltak, egyszerűen nem tudott közelebb férkőzni a vendégekhez a házigazda. A debreceniek pedig beütöttek mindent, ászokat szerváltak, és bizony 16:12-re vezettek, sőt a technikai idő után ők szereztek újabb pontot, így nagyon mélyről kellett felállnia a Csepelnek! Végül a sáncoknak, és néhány mezőnymentésnek köszönhetően ez sikerült, és 22:21-nél először vezetett a fővárosi együttes. Ekkor pont olyan periódusba került a csepeliek amúgy roppant hullámzó teljesítménye, hogy 25:22-re megnyerték ezt a szettet is (2:0).

A hazaiak azt gondolhatták, hogy nem fogják elkövetni még egyszer ugyanazt a hibát a harmadik felvonásban, amit korábban, ám tévedniük kellett. Ezúttal a játék fej-fej melletti küzdelmet hozott. 8:7, majd 15:16 volt az állás, és addig maximum két ponttal tudott ellépni valamelyik csapat. A vendégeknek volt egy legalább tízpontos periódusuk, amikor nem tudtak hibázni, ekkor a csepeliek is felzárkóztak hozzájuk. De bizony, hol fogadásban, hogy támadásban, de főleg a szervákban rendre jött a hiba! 19:21-nél már kezdett komoly lenni a helyzet, ám ekkor néhány jó mezőnyt, blokkot és kontratámadást követően 24:21-re fordított a hazai csapat! Ám hiába volt a lélektani előny a Csepelnél, egyszerűen nem tudott élni vele. Nem fejezték be az elsőszándékú támadást a hazaiak, a DEAC viszont igen, és 24:24-re egyenlített. Ekkor a fővárosiakhoz került az előny, de egy rossz nyitás után megint egyenlő volt az állás, sőt 25:26-nál a Debrecennek volt játszmalabdája. A szervát elhibázták a hajdúságiak, a Csepel viszont már hatékonyabban nyitott, és egy kivédekezett labda után megint mérkőzéslabdához jutott, amit sikerült is értékesítenie egy jó sánccal. Így pedig ha nyögvenyelősen is, de 28:26-ra megnyerte a harmadik felvonást is a házigazda (3:0).

A célt, azaz a három ponttal járó győzelmet sikerült teljesítenie a Csepelnek, ráadásul a lehető legrövidebb idő alatt, ez pedig fontos tényező a szombati, Sümeg elleni rangadó előtt! Természetesen a bakonyiak ellen sokkal jobb teljesítmény kell majd a sikerhez!

NB I, férfiak, alapszakasz, 17. forduló

Csepeli RC ― Debreceni EAC 3:0 (19, 22, 26)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: bajnokság debrecen csepel röplabda nb1 deac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr833544682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása