A Veszprémi Egyetemi SC hazai pályán 3:0-ra kikapott a Várhegyi Anikóval erősítő TFSE-KRA csapatától a női NB I alapszakaszának 17. fordulójában. Ezzel eldőlt, hogy a bakonyiak tényleg lemaradnak a felsőházi rájátszásról.

Az első szettben a vendégek játszottak meggyőzőbben, míg a hazaiakra leginkább a hullámzó jelző illett. Hol egy-két ponttal közelebb férkőztek a fővárosiakhoz, hol öt-hat pont távolságból követték őket, így simán megnyerte a játszmát a TF. A második felvonásban fordult a kocka, 8:4 után 13:7-re meglógtak a bakonyiak. Feszes, ötletes támadásokkal, jó nyitásfogadásokkal és összeszedett védekezéssel 14:10-ig tisztes távolságban tartották ellenfelüket. Ezt követően azonban elfáradtak a házigazdák, a TF fokozatosan dolgozta le hátrányát és 16:16-nál utolérte ellenfelét. Izgalmas hajrá kezdődött, ahol a második játszmalabdáját kihasználta a TF (0:2).

A harmadik etapban a vendégek irányítottak (3:7, 10:13). A fővárosi csapat pontos sáncát csak nehezen tudta átjátszani a VESC, de 10:16 után indított egy utolsó rohamot és 15:17-re felzárkózott. Ezt követően teljes zavarodottság lett úrrá a hazaiakon, amit a TF gyorsan kihasznált. A Veszprém nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, a vártnál gyengébben teljesített.

Katona Péter, a Veszprém edzője: — Elkeseredett vagyok. A héten nagyon készültünk, de a munka nem látszott a teljesítményünkön.

NB I, nők, alapszakasz, 17. forduló

Veszprémi Egyetemi SC — TFSE-KRA 0:3 (—20, —24, —16)

Veszprém, 150 néző. Játékvezetők: Kiss Zs., Stefik
Veszprém: Tobak E., Szelle D., Környei, Jezerniczki, Földesi, Pintér  E. Csere: Pós, Dordzsceren, Telek, Kovács A. Edző: Katona Péter
TF: Szűcs A., Jáka Zs., Hornok, Fritz, Szombathelyi K., Várhegyi. Csere: Jáka Sz., Bánlaki (liberók), Koller, Lutter E., Tóth Zs. Edző: Borkovits Zoltán

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság veszprém röplabda nb1 tf vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr63543466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása