Mivel az előző fordulóban az Újpest legyőzte a listavezető Békéscsabát, várható volt, hogy nem lesz könnyű menet a fővárosiak elleni csata a Miskolc számára. Nos, a borsodiak végül szettet sem nyertek, 3:0-ra kikaptak hazai pályán, a női NB I alapszakaszának 17. fordulójában.

A mérkőzés elején szép labdameneteket és kiegyenlített csatát láthatták a nézők, az első technikai időnél az UTE vezetett (7:8), de aztán a látogatók elkövettek néhány technikai hibát, az MVSC pedig fordított. Sokáig azonban nem tudták megőrizni az előnyüket, így 11:12-nél Toma Sándor edző időt kért. Nem sokra mentek ezzel a hazaiak, mert az Újpest jól védekezett, és egyre jobban elbizonytalanította ezzel a borsodi támadásokat (12:16). A második technikai időt követően csak ritkán örülhettek a hazaiak, az UTE sánca többnyire jól működött (15:20). A veszni látszó szett végén nagy hajrába kezdett az MVSC, de miután 21:24-nél Deme Gábor edző időt kért, behúzták a játszmát a vendégek.

A második játékrész első négy pontja a vendégeké volt, és a folytatásban is ők voltak a magabiztosabbak (2:8). Az is kiderült, hogy ütőerőben is tartanak legalább ott, ahol az MVSC, és olyan labdákat pakoltak át folyamatosan a hazaiak térfelére, amit csak nehezen, vagy egyáltalán nem tudtak hárítani a borsodiak (7:16). A második technikai időnél akkora előnnyel vezettek a vendégek, hogy innen már csak elbukni tudták volna ezt a játszmát. Később sem változott a helyzet, az MVSC-nek már az előkészítéssel is gondjai akadtak (9:19), így a fővárosiak felszabadultan játszva magabiztosan hozták ezt a játékrészt is.

Mintha egy másik Miskolc kezdte volna a negyedik szettet, jött is az időkérés vendégoldalról (5:2). Hatnál érte utol a hazaiakat az UTE, és a technikai időnél már ők vezettek (7:8). Mivel nem sokkal később, 9:12-nél meglépni látszottak, jött egy hazai időkérés, de a párpontos fórját megőrizte a második technikai időig az Újpest (12:16). A fővárosiak ezután is összeszedtek néhány halottnak tűnő labdát, és volt néhány olyan megoldásuk, amivel demoralizálták az MVSC-t a végjátékban, egy olyan meccsen, amelyen kiderült, hogy hiába állnak hátrébb a tabellán, jobb játékerőt képviselnek.

NB I, nők, alapszakasz, 17. forduló

Albrecht-Miskolci VSC-MISI — Újpesti TE 0:3 (—21, —12, —15)

Miskolc, 150 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Miskolc: Rédei, Sitkey, Szajkó, Szabó B., Oláh Cs., Kovács E. Csere: Nagy (liberó), Kiss V., Csarkó, Kiss E. Edző: Toma Sándor
Újpest: Grózer A., Nagyné, Kapuvári, Rácz, Mester, Kovács T. Csere: Balajcza (liberó), Runge, Bleicher, Szabó A. Edző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Toma Sándor:
— A heti edzéslátogatottságunk alapján nem számítottam többre, örülök, hogy a pályára lépett fiatalok megváltoztatták egy kicsit a játék menetét. Bízom benne, hogy a jövő héttől teljes kerettel tudunk edzeni, készülni a Békéscsaba elleni meccsre.
Deme Gábor: — Örülök annak, hogy a játékosaim komolyan vették a mérkőzést, és megtisztelték az ellenfelet azzal, hogy jó játékkal rukkoltak elő.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda ute újpest nb1 mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr583543489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása