A hétvégi duplaforduló első felvonását, a férfi NB I alapszakaszának 17. fordulóját. A legnehezebb feladata a Dunaferrnek lesz, hiszen a hétközi, fővárosi túra után ezúttal is egy nehéz ellenfél, és egy még távolabbi célpont vár a csapatra: Kazincbarcika! A többi meccsnek is megvan a maga pikantériája, nézzük szépen sorjában! Előzetes!

NB I, férfiak, alapszakasz, 17. forduló

VEGYÉSZ RC-KAZINCBARCIKA — DUNAFERR SE

(január 13. péntek, 17 óra 30 perc)
A Kecskemét elleni bajnoki, illetve kupameccs közötti különbség megmutatta, mennyit jelent, ha a kazincbarcikaiak teljes kerettel lépetnek pályára! Ugyanez a megállapítás a dunaújvárosiak esetében: a MAFC elleni kupameccs megmutatta, hogy a Dunaferr hiányos kerettel is ütőképes! A fiatal újvárosiak erőltetett menete tehát folytatódik, és nem is a meccsek, inkább az utazások okozhatnak problémát a játékosoknak. Évek óta rendszeresen nagy rangadókat játszik ez a két csapat, és bizony többször előfordult, hogy az éppen otthon játszónak a hazai pálya előnye sem volt elég a sikerhez!

Tippünk 3:2

CSEPELI RC — DEBRECENI EAC

(január 13. péntek, 18 óra)
Vérbeli alsóházi rangadó, amelyen alapvetően a hazaiak számítanak esélyesnek, de ne feledjük, hogy több mint egy hónapja, december tízedikén játszottak legutóbb bajnoki meccset! A hajdúságiak is akkor és ott nyertek először, amikor és ahol nem nagyon várták az ő sikerüket. Szerencsétlenségükre ez Nyíregyházán történt, és mivel a szabolcsiakat kizárták, a DEAC továbbra is első győzelmére pályázik. A mostani hétvégére nagyon készülnek a fővárosiak, akik az esélyeknek megfelelően már pénteken három ponttal gazdagodhatnak.

Tippünk 3:1

MAFC-BME-MAPEI — FINO-KAPOSVÁR

(január 13. péntek, 18 óra)
A fővárosiak számára az a mérkőzés igazi tétje, hogy a Dunaferr elleni, rendkívül gyengére sikeredett kupameccs után visszatérjen beléjük az élet, a lelkesedés, az önbizalom, a jókedv... és a röplabda! Kulcskérdés, hogy az újvárosiak elleni, sima hazai kudarc csak egy rövidzárlat, vagy egy tartós hullámvölgy következménye volt-e. Ez a somogyiak ellen kiderül! Természetesen a remek formában játszó bajnokcsapat a meccs esélyese, de ha a fővárosi legények gyorsan összekapják magukat, és valós tudásukat nyújtják, nagy bravúrral szettet lophatnak!

Tippünk 1:3

KALO-MÉH-KECSKEMÉTI SE — DÁGI KSE

(január 13. péntek, 18 óra)
Csoma Krisztián és Szappanos Máté sérülése miatt hiába nincs embere a feladóátló posztjára Gyurkó Sándornak, a kecskemétiek számára a Dág legyőzése kötelező feladat, pláne hazai pályán. Persze, ha a kistelepülés együttese a legerősebb összeállításban szerepel, és nyugodtan, tét nélkül játszik, nagyon komoly gondokat okozhat az alföldieknek. A Dág már a veretlen Kaposvár otthonában is szoros szetteket produkált, Kecskeméten egy-két játszmát meg is nyerhet!

Tippünk 3:1

Szabadnapos: Sümegi RE, Szolnoki Főiskola RK-SI

NB I, férfiak, alapszakasz, a 15. fordulóból elhalasztott mérkőzés

CSEPELI RC — SÜMEGI RE

(január 14. szombat, 17 óra)
Pénteken nem játszik a Sümeg, a csepeliek viszont pályára lépnek, ez mindenképpen a bakonyiak mellett szól. Petre Eduard még játszik, csak a DEAC elleni meccsen búcsúzik majd. Fehér Tibor edzőt menesztették, utódja, Gőczi István azonban érvényes engedély hiányában nem ülhet a kispadon. Döntetlenszagú alsóházi rangadó!

Tippünk 3:2

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr673541021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása