Nagy űrt próbál betölteni a Sprint SC: az eddig elsősorban ülőröplabdával foglalkozó egyesület égisze alatt Gőczi István a fiúröplabda felélesztésébe fogott Szombathelyen. Bemutatkozott a szakága: a Simonyai János-emléktornán harmadik lett a mini csapat.

Az évtizedek óta a sportágban ― előbb játékosként, majd férfi, aztán női, végül ülőröplabda-edzőként is ― dolgozó szakember elmondta, hogy több mint egy évtizede nincs még NB II-es férficsapata sem a megyének, szisztematikus utánpótlás-neveléssel pedig mintegy húsz éve nem foglalkozik senki.

Októberben kezdték a munkát, egyelőre 16 általános iskolás fiúval. A mini (1999-ben született) korosztálynak már meg is volt az első megmérettetése. Huszonöt edzéssel a hátuk mögött várakozáson felül szerepeltek. A hatcsapatos tornán ― amelyet a 16 éves korában elhunyt tehetséges sümegi röplabdázó, Simonyi János emlékére rendeztek ― három győzelemmel, két vereséggel a harmadik helyezést érte el a Sprint-csapat: Tancsics Milán, Mesteri Gergő, Pálóczi Máté, Pálóczi Dávid, Révi Botond, Derecskei Ákos és Kalmár Péter. Révi Botond különdíjat is kapott.

A közeljövő terveiről Gőczi István elmondta, hogy a gyerekek igényének megfelelően a heti két edzést háromra akarják növelni. Tovább szeretnék gyarapítani a röplabdás palánták számát is, elsősorban 1998-2001-ben születettekkel, az a cél, hogy a különböző hálómagasságokon játszó korosztályok minél előbb külön gyakorolhassanak. Aztán majd középiskolásokat is beiskoláznának.

(forrás: Vas Népe)

Címkék: szombathely röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr13533548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása