A Budai XI SE 3:0-ra győzött a Palota RSC otthonában a női NB I alapszakaszának 16. fordulójában. A rákospalotaiak így továbbra sem tudták megszerezni első sikerüket a bajnokságban.

AZ ELSŐ SZETT

Mindkét csapat nagy tervekkel és elszántsággal készült a találkozóra. A Palota számára volt igazán nagy a tét: az első győzelem megszerzése! Mégsem kezdtek jól a hazaiak, 4:1-es budai előnynél máris időt kellett kérnie Balogh Beatrixnek, ráadásul cserélt is: Péter Krisztinát váltotta Nagy Viktória. A visszatérés után elkezdett zárkózni csapata, de ismét jöttek a hibák, leginkább támadásban, és az első technikai szünetben már öttel vezettek a látogatók (3:8). Jól mezőnyözött a Budai, de Kiss Viktória és Hegedűs Anna pontatlan ütései után megint szorossá vált a helyzet (7:8), Oláh János is időt kért. Keppel Barbara foghatatlan nyitásával egyenlített a Palota (8:8)!

Jól működött a hazaiak csapatszerkezete a változtatás óta, Nagy Viktória remek megoldásokat választott, és a többiek is kiválóan küzdöttek. Tartotta az egált a házigazda, de amikor ismét magára talált, erőteljes támadásainak köszönhetően újfent ellépett a Budai (11:11 után 11:15). A vendégek csapatkapitánya, Dr. Balczó Noémi is elkezdte termelni a pontokat, de a visszaálló Péter Krisztina két ászértékű nyitásával visszatértek a hazai remények (15:17)! Karácsonyi Júlia hátsósoros ütése is talált, ezért Oláh mesternek ki kellett kérnie második idejét (16:17). Balczó ellenállhatatlan volt, Horváth Noémi is ütött, ráadásul Bodnár Rita ászértékűt szervált, így az ismét komoly hátrányba kerülő Palota is kikérte második idejét (16:21).

A folytatásban Soós Ivett és Keppel Barbara pontjai után Soós nyitott egy ászértékűt, Papp Dóra is eredményes volt, ráadásul Balczó ütést rontott, ezzel vesztettnek hitt szituációból egyenlített a Palota (21:21). Oláh János úgy döntött, visszaküldi a korábban lecserélt Hegedűs Annát, és lehetőséget ad Cirkov Marijának is. Jó döntés volt, mert mindketten hibátlanul teljesítettek, és pontos megoldásaiknak köszönhetően gyorsan kijött a hullámvölgyből, s lezárta a szettet a Budai XI SE (22:25, 0:1).

A MÁSODIK SZETT

Hosszú labdamenet után Horvát Noémi szerezte a második etap első pontját. Néhány szervahiba következett, majd Papp Dóra bombablokkjának szólt a vastaps (3:2). Amikor Papp ászértékűt nyitott, már kettő volt a hazai előny (6:4). Az egykori ifjúsági-válogatott játékos nagyon bátran játszott, és ez be is jött neki, szépen termelte a pontokat (8:7). Az első technikai után Bodnár Rita remek megmozdulása ért pontot, majd Balczó ütése nyomán már a Budai vezetett (8:9). Ennek ellenére egy ideig még biztosan tartotta magát a házigazda, de kisvártatva megtört a Palota tartása, és pontos megoldásainak köszönhetően ellépett a Budai XI SE (11:14).

Felvették a kesztyűt a házigazdák, de a második kötelező pihenő után Hegedűs Anna pazar nyitásaival nem tudtak mit kezdeni. Oláh János pályára küldte fiatal, tehetséges cserefeladóját, Kohut Mariannt, aki nem is vallott szégyent, remekül teljesített, pontosan osztogatott. Balogh Beatrix kikérte második idejét (15:21), és két gyors ponttal vissza is tértek a hazai remények, ráadásul Fodor Krisztina ászértékűt szervált (18:21). Balczó Noémi juttatta játszmalabdához a vendégeket, Cirkov Marija pedig egy remek blokkal tett pontot a szett végére (19:25, 0:2).

A HARMADIK SZETT

Karácsonyi Júlia ütött először pontot a harmadik részben, Balczó pedig a hálóba támadott, így gyorsan kétpontos vezetésre tett szert a Palota. Balczó szinte azonnal egyenlített (2:2), de Kiss Viktória próbálkozása célt tévesztett, így gyorsan visszaállt a plusz kettő (4:2). Nem sokáig, hiszen Balczó újra fontos pontokkal jelentkezett (4:5). A hazaiak legnagyobb problémája az volt, hogy egy-két remek megoldást mindig egy-két banális hiba követett, például nyitásrontás. Egyszer itt, aztán ott volt az előny, az első kötelező szünetben a Palota állt jobban (8:7).

Papp Dóra ütött, blokkolt, ütött, ebben az időszakban az ő teljesítményétől függött a Palota eredményessége. Visszatért Soós Ivett, de nem jutott lehetőséghez, mert a Budai átvette a játék irányítását, és gyorsan fordított (10:12). Balogh Beatrix újabb cserékkel próbálkozott, de Cirkov és Balczó ellenállhatatlannak tűnt. Soós rontásai nem jöttek jól a házigazdának, Papp Dórát pedig fejbe nyitották (11:15). Hegedűs Anna szép ütése zárt le egy szakaszt, jöhetett a második technikai (12:16). A budaiakhoz visszaállt a születésnapos Szabó Dorottya, aki rögtön egy ponttal ajándékozta meg magát és csapatát.

Papp Dóra próbálkozott derekasan, de a másik oldalon több jó és kiegyensúlyozott egyéni teljesítmény akadt. Egy-két jó hazai megoldás, és egy-két budai-rontás után megint izgalmassá vált a helyzet, de egy hihetetlenül hosszú labdamenetet Hegedűs zárt le egy technikás megoldással. Tulajdonképpen ez volt a meccslabda, de a Palota még időt kért (18:21). Szabó remek nyitásával nem tudtak mit kezdeni a hazaiak, majd Bodnár és Cirkov blokkolt együttes erővel (18:23). A legvége már sima volt és fájdalommentes, Cirkov Marija centerpontjával zárult a találkozó (19:25, 0:3).

A mérkőzés legjobbja
A hazaiak közül egyedül Papp Dóra játéka dicsérhető egyértelműen. Rengeteget vállalt, ebben értelemszerűen benne van a hibázás lehetősége is, de összességében hasznosan és hatékonyan röplabdázott. A hunvolley.blog statisztikusa és szakértője, Dégi Jenő szerint a győztes vendégcsapat teljesítménye nagyon kiegyensúlyozott volt a feladónak, Bodnár Ritának köszönhetően. A Budai XI SE játékosai közül egyébként mindenki jól játszott, a csapatkapitány, Dr. Balczó Noémi eredményesen támadott, csakúgy, mint Hegedűs Anna, és a rendkívül hatékonyan támadó center, Cirkov Marija, aki ezúttal a mezőny legjobbja lett.

NB I, nők, alapszakasz, 16. forduló

Palota RSC — Budai XI SE 0:3 (—22, —19, —19)
Rákospalota, 60 néző. Játékvezetők: Stefik, Kiss Z.
Palota: Péter K. 4, Keppel 8, Papp D. 15, Soós I. 3, Valasik 1, Karácsonyi 5. Csere: Szilágyi É. (liberó), Nagy V., Fodor 1, Haskó. Edző: Balogh Beatrix
Budai: Bodnár 3, Kiss V. 4, dr. Balczó 14, Hegedűs A. 11, Szabó D. 3, Horváth N. 6. Csere: Deli-Germann (liberó), Cirkov 10, Bánhidy 1, Kohut. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 1:4, 3:8, 8:8, 11:11, 11:15, 16:17, 16:21, 21:21, 21:24. 2. játszma: 8:7, 11:14, 13:16, 15:21, 18:21. 3. játszma: 8:7, 10:13, 11:15, 16:20, 18:20

Tatabányai Volán SE — BITT KNRC-Kaposvári Egyetem 0:3 (—20, —17, —16)

Címkék: bajnokság palota budai röplabda nb1 budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr93528397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása