Első labdajátékban szerzett bajnoki aranyát ünnepelte 1995. június 9-én Szeged városa: a Medikémia férfi röplabdacsapata a döntő ötödik meccsén, ötjátszmás csatában győzte le 3:2-re a Csepel-Kordax gárdáját, háromezer drukker előtt!

„Sanyi bácsi, jó napot, bajnok lett a csapatod!” ― harsogta öles betűkkel a Délmagyarország 1995. június 10-i száma. A Medikémia-Szeged, Nyári Sándor és Nusser Elemér edző NB I-es röplabdacsapata ugyanis egy nappal korábban hatalmas csatában, a mindent eldöntő összecsapáson 3:2-re győzte le a Csepel-Kordax gárdáját, ezzel 3:2-re megnyerte a finálét.

Az ellenfélnél a két bolgár klasszis, Arsov és Konstantinov volt a legnagyobb sztár, de Torma, Forgó vagy éppen Liszi is klasszisnak számított. Persze a szegedi együttesben a sportág legjobbjai léptek pályára, a két ukrán légiós, Jurij Melnyicsuk és Oleg Belik mellett Hulmann Zsolt, Schildkraut Krisztián, Polgár Gábor, Petheő Gábor és Rácz László szerepelt a mindent eldöntő meccsen. A keretben ott volt még Somodi István, Csíkos Gábor, Takács László, Kása Róbert és Urfi Csaba is.

Hogy mekkora röplabdaláz volt akkoriban Szegeden, azt elég egy történettel érzékeltetni: a negyedik meccsre, Csepelre úgy utazott el a Medikémia, hogy sikerével bajnoknak mondhatja magát. Nem ez történt, hazai pályán nyertek a fővárosiak, ám ezt az internetes korszak előtt nem lehetett könnyen megtudni! Akkori cikkünkben azt írtuk: legalább ezren hívták fel a Délmagyarország sajtóházát az eredményről és az esetleges Széchenyi téri ünneplésről érdeklődve...

Az ünneplés végül nem maradt el, csak néhány nappal eltolódott, mert Hulmannék az ötödik meccset megnyerték. De hogy?! Az első játszmát 15:10-re, a másodikat nagyon simán 15:3-ra hozták, már csak egy szett hiányzott az üdvösséghez. Innen mászott vissza a nagyot küzdő Csepel, és egyenlítette ki a játszmaállást! Az ötödik játékrészben 2:0-ra vezettek a vendégek, majd 8:5 volt a Szegednek, később 9:9-re alakult az eredmény. Petheő pontja után már 14:11-re vezetett a Nyári-csapat, és mivel a következő pontnál Konstantinov rálépett a hármas vonalra, elkezdődhetett a fieszta! Bajnok lett a Medikémia!

Hatalmas buli kerekedett: a Szőke Tiszában a DJ is bemondta az eredményt, a Vidámparkban a Dollár Boys koncertjén Nyári Sándor lett az énekes, a vokált pedig a csapat alkotta. Nyári mester később csaposként is bizonyított, és bár a Széchenyi téri buli elmaradt, ez az este a sportcsarnokban, majd a Vidámparkban minden résztvevő számára hatalmas élményt jelentett.

― Én vagyok a legboldogabb ember a világon ― nyilatkozta akkor Petheő.

― Örök emlék marad számomra a találkozó, háromezer embert röplabdameccsen addig nem láttam szurkolni. Edzői pályám csúcsának tartom, hogy azzal a Szegeddel le tudtuk győzni az Európa-klasszisokkal felálló Csepelt ― mondta a sikerről egy későbbi interjújában Nyári Sándor.

NB I, férfiak, döntő, 5. mérkőzés

Medikémia-Szeged ― Csepel-Kordax 3:2 (10, 3, ―11, ―13, 12)

Szeged, 3000 néző. Játékvezetők: ifj. Kiss, Ferenczy
Szeged: Hulmann, Schildkraut, Belik, Melnicsuk, Polgár, Petheő. Csere: Rácz. Vezetőedző: Nyári Sándor. Edző: Nusser Elemér
Csepel: Liszi, Tomanóczy, Szűcs I., Arsov, Forgó, Konstantinov. Csere: Fogl, Torma Zs. Vezetőedző: Oláh János. Edző: Jókay Zoltán

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3:2, a Szeged javára.

(forrás: delmagyar.hu)

Címkék: szeged csepel röplabda nyári sándor medikémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr543518689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása