Sikert sikerre halmoztak decemberben a külföldön szereplő magyar röplabdázók! Karácsony előtti kivonatos légiós-körkép Kaszap Tamás, Veres Péter, a két Kovács Zoltán, Toronyai Miklós, Mózer Zoltán, Nagy Péter, és a fantasztikus Liliom Rita főszereplésével!

CEV Kupa, férfiak, 2. forduló

Ahogy az első mérkőzés végeredményéből, illetve az erőviszonyokból sejteni lehetett, Kaszap Tamás olasz csapata az idegenbeli szoros 3:0 után hazai pályán sima három szettben intézte el svájci ellenfelét. Örömteli, hogy a magyar feladó is játszott, és egy pontot is szerzett! A következő körben már egy sokkal keményebb ellenfél, a német Berlin Recycling Volleys vár a csapatra. A Monza egyébként Kaszap csatlakozása óta csak ötjátszmás meccseket játszik az itáliai ligában. Bár az alapszakasz legutóbbi, tízedik fordulójában a San Giustino ellen már 2:0-ra vezetett honfitársunk együttese, a végén a két pontnak is örülnie kellett a csereként pályára lépő magyar feladónak, és társainak. Statisztika itt!

Veres Péter orosz együttese, a Dinamo Moszkva nagy rangadót vívott már a CEV Kupa második fordulójában, hiszen a szintén orosz Lokomotiv Belogorje-Bjelgorod csapatával találkozott. Az első, idegenbeli meccsen 1:0-ra és 2:1-re is vezettek a fővárosiak, és a negyedik szakaszban nagyon közel voltak a sikerhez, végül azonban 3:2-re kikaptak. A visszavágón a Bjelgorod került játszmaelőnybe, de a moszkvaiak fordítottak, győztek, és az aranyjátszmában is jobbnak bizonyultak, így továbbjutottak! A magyar játékos az első mérkőzésen 11, a másodikon 16 pontot ütött. Együttese a folytatásban a török Halkbank Ankarával játszik. Érdekesség, hogy az első összecsapás első játékvezetője a magyar Tillmann Gyula lesz! Az orosz bajnokságban kétszer is 3:0-s sikert aratott a Dinamo a közelmúltban! A hatodik fordulóban hazai pályán, az ukrán Lokomotiv Harkov ellen (Veres 14 pont, statisztika itt, képgaléria itt), a hetedik körben pedig a nyeretlen Avtomobiliszt Szentpétervár otthonában (Veres 11 pont, statisztika itt)!



Kovács I Zoltán görög csapata, a GC Lamia őrült párharcon van túl! A hellének először is 3:0-ra győztek a montenegrói Buducsnoszt Podgorica otthonában! A hazai visszavágón előbb kétjátszmás hátrányba kerültek, majd egyenlítettek, de a meccset 3:2-re elbukták! Igen ám, de jött az aranyjátszma, amelyet megnyertek, így ők is ott lesznek a folytatásban, méghozzá a belga Knack Randstad Roeselare ellenében!

Ifj. Grózer György lengyel csapata, az Asseco Resovia Rzeszow rendkívül magabiztosan, két 3:0-s sikerrel lépett túl a holland Apeldoorn együttesén, a következő párharcban pedig a francia Arago de Sete vár rá. A lengyel bajnokságban a Rzeszow kilenc forduló után a harmadik helyen áll, hét győzelemmel és két vereséggel.

Challenge Kupa, férfiak, 2. forduló

Nem akármilyen bravúrt hajtott végre Toronyai Miklós osztrák csapata, a Hypo NÖ Amstetten, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta az újvidéki Vojvodinát! Már a hazai első meccs 3:1-es sikere is nagy szó volt, aztán a visszavágót idegenben 3:2-re szintén megnyerte az osztrák együttes, így aranyjátszmára sem volt szükség! A magyar játékos mindkét meccsen kezdő volt, és végigjátszotta a találkozót, s egyaránt négy pontot szerzett! Az első mérkőzés statisztikája ide kattintva, a második meccs statisztikája ide kattintva megtekinthető! A csapat a következő körben a svájci Lausanne UC-vel találkozik. A Vojvodinának egyébként nincs szerencséje a magyar feladókat foglalkoztató osztrák együttesek ellen a nemzetközi kupában, hiszen a szerbek az előző szezonban Koch Róbert alakulata, a Posojilnica Aich/Dob ellen estek ki. A Hypo NÖ Amstetten a Közép-európai Liga alapszakaszában kilenc meccs után három vereséggel és hat sikerrel a második helyen áll. Az eredménylista az összes statisztikai lappal ide kattintva megtekinthető! Toronyai Miklós együttese az osztrák bajnokság alapszakaszában is szerepel, s eddigi 16 meccséből 14-et megnyert, így jelenleg a második helyen áll. Az eredménylista az összes statisztikai lappal ide kattintva megtekinthető!

Bajnokok Ligája, férfiak, csoportkör

A Challenge Kupa következő fordulójában egyébként Kecskeméti Péter román csapata, a Stiinta Explorari Baia Mare is érdekelt lesz, amely a szintén román CVM Tomis Constantával meccsel a továbbjutásért. A nagybányaiak a bajnokság alapszakaszában 11 forduló után a harmadik helyen állnak hét sikerrel és négy vereséggel. Kovács II Zoltán együttese, a CSM Agronomia Bucuresti éppen fordított mutatóval (4/7) a nyolcadik. A tabellát egyetlen veretlenként Mózer Zoltán és Nagy Péter bajnoki címvédő csapata, a Remat Zalau vezeti (11/0) hárompontos előnnyel! És ha már a zilahiaknál tartunk, akkor emlékezzünk meg közelmúltbeli Bajnokok Ligája-meccseikről, hiszen a harmadik és a negyedik fordulóban is a német bajnok VfB Friedrichshafen együttesével találkoztak. Idegenben 3:0-ra kikaptak (Mózer 6, Nagy 3, statisztika itt), odahaza pedig 3:1-re vesztettek (Mózer 14, Nagy 24, statisztika itt)! Utóbbi kudarc lehet a fájóbb a romániai magyarok számára, hiszen a három vesztett szett közül kétszer csak a minimális két ponttal, egyszer pedig három ponttal maradtak alul... A mérkőzések teljes felvétele ide kattintva megtekinthető!

Lengyel bajnokság, nők

Hatalmas adósságot kell törlesztenünk Liliom Ritával kapcsolatban, hiszen az ő remeklését eddig elhallgattuk, pedig a KPSK Stal Mielec légiósa nem akármilyen teljesítménnyel hódítja meg Lengyelországot: az ütőjátékosok összesített eredményességi listáján jelenleg a második helyen áll! Szükség is van a magyar röplabdázó kiváló játékára, hiszen együttese a tízcsapatos liga nyolcadik helyén áll, 11 forduló után három győzelme és nyolc veresége van. Az összes eredmény a statisztikai lapokkal ide kattintva böngészhető! Liliom csapatának képgalériái ide kattintva láthatók!



CEV Kupa, férfiak, 2. forduló

Seat Volley Näfels (svájci) ― Acqua Paradiso Monza Brianza (olasz) 0:3 (―23, ―22, ―21)
Acqua Paradiso Monza Brianza ― Seat Volley Näfels 3:0 (16, 20, 15) képgaléria itt!

Lokomotiv Belogorje-Bjelgorod (orosz) ― Dinamo Moszkva (orosz) 3:2 (―18, 23, ―23, 26, 12) képgaléria itt!
Dinamo Moszkva ― Lokomotiv Belogorje-Bjelgorod 3:1 (―21, 14, 23, 18; aranyjátszma 15:12) képgaléria itt!

Buducsnoszt Podgorica (montenegrói) ― GC Lamia (görög) 0:3 (―20, ―24, ―22)
GC Lamia ― Buducsnoszt Podgorica 2:3 (―20, ―21, 23, 19, ―12; aranyjátszma 15:9) képgaléria itt!

Asseco Resovia Rzeszow (lengyel) ― Draisma Dynamo Apeldoorn (holland) 3:0 (11, 14, 22) képgaléria itt!
Draisma Dynamo Apeldoorn ― Asseco Resovia Rzeszow 0:3 (―22, ―19, ―18)

Challenge Kupa, férfiak, 2. forduló

Hypo NÖ Amstetten (osztrák) ― Vojvodina Novi Sad (szerb) 3:1 (22, ―19, 27, 20)
Vojvodina Novi Sad ― Hypo NÖ Amstetten 2:3 (―27, 21, 20, ―19, ―13)

Bajnokok Ligája, férfiak, B-csoport

3. forduló: VfB Friedrichshafen (német) ― Remat Zalau (román) 3:0 (22, 16, 17)
4. forduló: Remat Zalau ― VfB Friedrichshafen 1:3 (23, ―22, ―23, ―25)

Olasz bajnokság, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

Acqua Paradiso Monza Brianza ― Energy Resources San Giustino 3:2 (26, 16, ―15, ―23, 11)

Orosz bajnokság, férfiak, Nyugati-csoport, alapszakasz

6. forduló: Dinamo Moszkva ― Lokomotiv Harkov (ukrán) 3:0 (22, 16, 22)
7. forduló: Avtomobiliszt Szentpétervár ― Dinamo Moszkva 0:3 (―20, ―18, ―15)

Címkék: nagy légió kovács röplabda veres légiós kovács zoltán kecskeméti mózer kaszap toronyai

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr63489835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lövin 2011.12.27. 15:22:27

Németországban a bundesliga-ban játszik :Hoboth Ákos -Gotha, Molnár Dávid-Bühl
Grózer Gyurinkat nagyon szeretem,de Ő már német állampolgár,az előbbiek pedig "még" magyarok.
süti beállítások módosítása