A marosvásárhelyi CSU Medicina női csapata magabiztos győzelmet aratott az év utolsó hivatalos mérkőzésén a bukaresti CSM ellen. A román bajnokság alapszakaszának kilencedik fordulójában rendezett találkozót a vártnál könnyebb volt a vásárhelyiek számára, hiszen a fővárosiak csak az első játszmában veszélyeztették a hazai fölényt.

Pedig a bukarestiek erősítettek a keretükön az idén, s a rangsorban elfoglalt helyük is azt igazolja, hogy nem könnyedén vehető csapat. Az is igaz viszont, hogy a marosvásárhelyi keret erősebb. Csakhogy mire számíthattunk a CSU Medicina kolozsvári kalandja után, ahol az első játszmát elveszítették, a következő kettőt pedig csak hosszabbítás után nyerték meg?!

Erre a találkozóra, amelyet szerdán rendeztek, azonban a házigazdák feledték a kolozsvári botladozást, bár az első játszmában erős ellenállást kellett megtörniük. A mindkét oldalon jól működő nyitás, és erősen csikorgó fogadás ellenére a sorozatok elmaradtak, s a csapatok fej-fej mellett haladtak. Először a CSU Medicinának sikerült három pontra elhúznia (11:8), ezt azonban a vendégek kiegyenlítették, s kihasználva a házigazdák néhány könnyelműen kezelt labdáját, ők vezettek három ponttal (17:20). Luka Valeriján merész lépésre szánta el magát, s a szett végén a tartalékirányító Pinteával, és Jovanovics helyett Cazacuval játszott, s ez a húzás bejött. Pintea elsősorban Chitigoi tapasztalatára épített, s a sokszoros bolgár válogatott ütései, és néhány csavart nyitása meghozta nem csupán az egyenlítést, de a játszmagyőzelmet is.

A második játszma is viszonylag kiegyensúlyozottan kezdődött, azonban 8:6-nál a vendégek elkövettek két gyerekes labdakezelési bakit, s a CSU Medicina innentől már csak növelte az előnyét, tíz pontra is (23:13), hogy végül kényelmes arányban hozza a szettet. Ezek után a lélektanilag összeomlott vendégcsapat a harmadik játszmában sem volt képes megkérdőjelezni a marosvásárhelyiek sikerét.

A női bajnokság január 7-én folytatódik a 10. forduló mérkőzéseivel, amikor a CSU Medicina a Constanta otthonába látogat.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 9. forduló

CSU Medicina Marosvásárhely ― CSM Bukarest 3:0 (22, 17, 16)

Játékvezetők: Szabó P., Serei
CSU Medicina: Jovanovics, Ciocian, Ivanof, Iancu, Cvetanova, Chitigoi. Liberó: Nechiti. Csere: Cazacu, Pintea
CSM Bukarest: Iosef, Szkrabatun, Radu, Moldovan, Sosa, Popova. Liberó: Popescu. Csere: Pantazi, Vranceanu

A listavezetőtől erősített a Kolozsvár

A kolozsvári Universitatea női csapata kettesütő-posztra szerződtetett játékost. A Nagyszebenben 1988-ban született Anca Bunea 184 centi magas, korábban szerepelt a marosvásárhelyi Medicina ESK (2006―2010 között) és a jelenlegi Stiinta Bacau (2010-től mostanig) csapatában.
Dan Garleanu vezetőedző jelenleg együttesére ráfér a frissítés, a lányok eddig csak négy pontot szereztek tíz mérkőzésen. Garleanu még egy idegenlégiós, a bolgár Ivelina Petkova érkezését várja, és akkor 2012. január 3-tól kezdődhet a felkészülés. A kolozsváriak éppen a vakáció előtt, az alapszakasz kilencedik fordulójában szerezték meg első sikerüket: a CSM Sibiu otthonában győztek 3:2-re, így már nyeretlenek és nem sereghajtók.

A román női bajnokság alapszakaszának eredményei, menetrendje és tabellája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: szekelyhon.ro, szabadsag.ro)

Címkék: románia kolozsvár román marosvásárhely röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr363489342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása