Becsületjátszma nélkül...

 2011.12.17. 15:41

A Vasas-Óbuda-Hofeka hazai pályán 3:0-ra kikapott az osztrák bajnok, listavezető SVS Post Schwechat ellen a női Közép-európai Liga alapszakaszának harmadik fordulójából elhalasztott mérkőzésen. A találkozó statisztikája ide kattintva megtekinthető!

Kicsit álmosan, lagymatagon kezdtek a hazaiak az első játszmában, míg a Schwechat amerikai centere, Brittnee Cooper kedvére szerezte a pontokat. Jókay Zoltán viszonylag hamar kikérte mindkét idejét, ám hiába a tanácsok, játékosai nem tudtak igazán belelendülni a mérkőzésbe. A második technikai szünet előtt ugyan sikerült felzárkózniuk két pontra (14:16), ám a folytatás megint nem sikerült túl jól, így az osztrákok ― ekkor már ― az orosz Jelena Simics vezetésével öt ponttal elhúztak (16:21). A magyarok részéről a nyitásfogadás és a támadási hatékonyság is ebben a szettben volt a legjobb, ám az osztrákok is rendkívül stabilan játszottak, alig rontottak, így a Vasas nem tudta elkerülni a játszmavesztést (21:25, 0:1).

A második szett lelkes hazai mezőnymunkával és javuló blokkteljesítménnyel indult, nem is volt meglepetés, hogy az osztrákok edzőnője még az első technikai előtt időt kért (6:3). Közelebb is lopakodott csapata (8:6), ám Nagy Eszter remek nyitásaival tartotta az előnyt a házigazda. 10:7-nél aztán egy rendkívül buta hibával pontot ajándékozott ellenfelének a Vasas, így 11:7 helyett 10:8 lett, s Jókay Zoltán nem sokkal később, 11:11-nél időt kért. Ez egyáltalán nem használt, így még a második technikai előtt ismételt időkérés következett, és ekkor már jóval ingerültebb hangnemben szólt játékosaihoz az edző. Sok volt a hiba mindkét oldalon, mind a támadási hatékonyság, mind a nyitásfogadás terén erős visszaesést lehetett tapasztalni. A játszma második felében végig a magyarok futottak az eredmény után, ám a lányok három-négypontos hátrányban sem adták fel a harcot, küzdöttek, amíg lehetett, de a lelkesedés ezúttal sem ért részsikert (22:25, 0:2).

A harmadik etap álomszerűen indult (3:0), de az első technikainál már megint nem a hazaiak vezettek (7:8). Nagy Eszter mellett a többiek is viszonylag jól nyitottak, a második kötelező pihenő előtt például a csereként beálló Fábián Fanny szerváival sikerült visszazárkóznia az óbudai együttesnek (11:15-ről lett 14:15). Az előző játszmában mindössze egy labdát kapó Sándor Renátának is volt lehetősége ezúttal támadni, ejtései és ütései sokszor zavarba is hozták az ellenfelet, így a végjátékra ― a meccs során először ― a magyarok fordultak előnnyel (21:20). Tartották is az egypontos előnyünket, így 24:23-nál játszmalabdához jutottak, ráadásul egy labdameneten belül háromszor is támadhattak, az ellenfél azonban minden próbálkozást hárított, majd egyenlített. Ezt követően a találkozó gyorsan véget ért, ahogyan arra számítani lehetett. Két rossz nyitásfogadás másodpercek alatt megpecsételte a Vasas sorsát (24:26, 0:3).

A magyarok küzdeni tudása mindenképpen dicséretes volt, hiszen nem volt olyan állás, amikor feladták volna a szettet, négy-ötpontos hátrányban is nagyon küzdöttek. Karácsony előtt még egyszer pályára kell lépniük az óbudaiaknak, szerdán az a Slavia EU Bratislava lesz az ellenfél, amelynek otthonában egy simán nyerhető meccset vesztett a Vasas 3:1-re. A játszmák végjátékában mutatott stabilabb nyitásfogadással, és egy picit hatékonyabb támadás-befejezéssel talán meg lehet verni a pozsonyiakat.

A szombati meccs fotógaléria ide kattintva tekinthető meg!

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Vasas-Óbuda-Hofeka ― SVS Post Schwechat (osztrák) 0:3 (―21, ―22, ―24)

Folyondár utca, 250 néző. Játékvezetők: Dovicsovics, Fatrdla (szlovákok)
Vasas: Miklai 9, Milovits 7, Sándor 9, Nagy E. 9, Dékány 7, Oláh 4. Csere: Lévai (liberó), Fábián F. Edző: Jókay Zoltán
Schwechat: Zburova 3, Radosova 3, Cooper 8, Simics 16, Engelhardt 5, Hatinova 7. Csere: Banwarth (liberó), Ojo 3, Hagglund, Ma, Rimser 9. Edző: Irina Brandstetter

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán:
― A stabilitás még mindig hiányzik a játékunkból. Amikor nagyon kellett volna a jó nyitásfogadás ahhoz, hogy megnyerjünk egy játszmát, vagy bent maradjunk a szettben, akkor mindig elszállt belőlük kettő-három.
Irina Brandstetter: ― Erős ellenféllel játszottunk, az utolsó szett nagyon kemény volt. Boldogok vagyunk a győzelemmel, amit elsősorban jobb nyitásfogadásunknak köszönhettünk.

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda osztrák vasas schwechat közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr573471066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása