Nagyszerű csatákra van kilátás a női NB I alapszakaszának 15. fordulójában. Ebben a naptári évben most lépnek pályára utoljára a csapatok, de az csak vasárnap délután dől el, hogy a Budapest SE, vagy a Békéscsaba játékosai karácsonyoznak és szilvesztereznek-e a tabella élén! Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 15. forduló

TEVA-GÖDÖLLŐI RC ― ÚJPESTI TE

(december 16. péntek, 18 óra 45 perc)
A forduló kisrangadóját péntek este rendezik. Mindkét csapat alaposan megszorongatta a veretlenül listavezető BSE-t, de a városmajoriak mindkét alkalommal 3:2-re győztek. A találkozó Deme Gábor személye miatt is rendkívül pikánsnak ígérkezik, hiszen az Újpest edzője a közelmúltban két szezonon keresztül irányította a Gödöllőt. A vendéggyőzelemhez bravúr kellene, de semmi nem elképzelhetetlen, bár a közelmúltbeli események, eredmények és mutatott teljesítmény miatt a papírforma hazai sikert ígér.

Tippünk 3:2

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI ― TFSE-KRA

(december 17. szombat, 16 óra)
A fővároson kívül még nem nyert tétmeccset a TF a jelenlegi szezonban, de ez a sorozat most megszakadhat, mert bár a Szolnok odahaza kellemetlen ellenfél, és a közvetlen riválisai ellen kivétel nélkül nyert, a budapestiek már Szombathelyi Kittivel és Lutter Eszterrel a soraikban érkeznek, és ez azért nagyon nem mindegy!

Tippünk 1:3

ALBRECHT-MISKOLCI VSC-MISI ― TATABÁNYAI VOLÁN SE

(december 17. szombat, 17 óra)
Nagy szerencséje van a miskolci csapatnak, hogy a kisebb tragédiaként értékelhető összeomlás, a nyíregyházi Magyar Kupa-vereség és kiesés után nem valamelyik közvetlen ellenfelük otthonába kell pályára lépniük, hanem hazai környezetben, a mindössze egy győzelmet számláló Tatabánya ellen. A szerdai események hatása nyilván meglátszik majd a borsodiak játékán, hiszen az érzékeny női lelkület nem heveri ki gyorsan az ilyesmit, de a Volán ellen ez is belefér.

Tippünk 3:1

BUDAI XI SE ― VESZPRÉMI EGYETEMI SC

(december 18. vasárnap, 13 óra)
Oláh János a Veszprém ellen, ez aztán a pikáns meccs! A fővárosi kiscsapat trénere korábban több idényen keresztül irányította a bakonyiak szakmai munkáját. Ez akár a találkozó előtti felkészülést is segítheti, hiszen ha valaki, ő alaposan ismeri az aktuális ellenfelet, ráadásul a mostani szezonban is látta már játszani korábbi együttesét. A VESC az újpesti bravúrgyőzelem óta nem sok sikert ért el, a Kaposvár elleni, hazai vereség kifejezetten csalódás a veszprémiek számára. A Budai XI sem brillírozott mostanában, a Kaposvár és TF ellen pontot sem szerzett a csapat, talán a szolnoki pontrablásból erőt és lendületet merítenek a hazaiak.

Tippünk 3:2

BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM ― PALOTA RSC

(december 18. vasárnap, 16 óra)
Eddig minden kétséget kizáróan a Kaposvár az élvonalbeli mezőny egyik legkellemesebb meglepetése! A saját nevelésű fiatalok lendületben vannak, szorgalmasan nyerik a meccseket, s gyűjtögetik a pontokat. Egyre többször szóba kerül velük kapcsolatban a legjobb nyolc közé kerülés lehetősége, amelyet „ha nem vigyáznak” bizony meg is valósíthatnak! Ehhez elengedhetetlenül szükséges az évzáró győzelem a Palota ellen, amely ebben az idényben még mindig nem nyert meccset, és a fővároson kívül még szettet sem!

Tippünk 3:1

BÉKÉSCSABAI RSE ― BUDAPEST SE-FKF ZRT.

(december 18. vasárnap, 16 óra)
Az ősz egyik legnagyobb rangadója, de mindenképpen az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt meccse! A maga nemében mindkét csapat nagyot alkotott ősszel! A fővárosiak még mindig őrzik veretlenségüket, és első helyüket, míg a csabaiak kitartóan üldözik riválisukat. A BSE tehát még egyszer sem kapott ki, a Békéscsaba kétszer vesztett, de az új, rendkívül igazságtalan pontszámítási rendszer jóvoltából csak egyetlen pont választja el a feleket egymástól! Az évzáró rangadó tétje tehát: ki karácsonyozhat és szilveszterezhet az első helyen?! A viharsarkiak október nyolcadikán kaptak ki legutóbb, azóta szettet sem vesztettek, így lehetséges, hogy jobb a játszmaarányuk, mint aktuális riválisuknak! Remek röplabdát ígér az összecsapás, és ha nyernek a fővárosiak, szentül fogadjuk, hogy most tippeltünk utoljára ellenük!

Tippünk 3:2


Közép-európai Liga, nők, a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés

VASAS-ÓBUDA-HOFEKA ― SVS POST SCHWECHAT (osztrák)

(december 17. szombat, 12 óra)
Nincs nyeretlen csapat a mezőnyben, mert a Vasas legutóbb legyőzte a horvát Vukovárt, és nincs veretlen sem, mert a Schwechat egyszer, a szlovén Maribor otthonában megbotlott. De az osztrák bajnoknak több pontvesztése nem volt, így Budapestre is győzni jön. Az óbudaiak részéről a pontrablás már bravúr lenne.

Tippünk 1:3


Az NB II-ben ezen a hétvégén már nem rendeznek fordulót.

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr553466446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása