Ilyés Betti, a nyugodt erő

 2011.12.15. 18:06

Nem csak a rock örök és elpusztíthatatlan, a jelek szerint az NRK női röplabdacsapata is! Noha a nyíregyházi klub nyáron ismét a tönk szélére sodródott, támogatás hiányában körön kívül találta magát: az élvonal helyett az NB II-ben osztottak számára lapot, és ezt a lehetőséget is csak az utolsó utáni pillanatban sikerült megragadni.

Ehhez képest két első osztályú rivális búcsúztatásával ismét a legjobb négy közé jutott a csapat a Magyar Kupában. Sorrendben tizenharmadszor, ami mindenképp dicsérendő!

Azzal sem vádolhatja senki a nyírségieket, hogy ajándékba kapták az elődöntőben való szereplést, elvégre előbb a Kaposvárt, majd szerdán a Miskolcot, vagyis két NB I-es együttest ejtettek ki. Utóbbi összecsapáson Ilyés Bettina tündökölt: egyszer, kétszer... végül összesen huszonegyszer mattolta a borsodiakat, szó szerint ütős teljesítményt nyújtott.

― Mindenki úgy állt hozzá, hogy játszunk egy jót, akkor már nagy baj nem lehet ― közölte nemes egyszerűséggel Ilyés Bettina, a Zay Anna Gimnázium második osztályos tanulója. ― Szerencsés alkat vagyok, mert egyáltalán nem szoktam izgulni, talán túl nyugodt is vagyok, sőt engem feldob a nagy tét: kifejezetten jól esett, hogy ismét magasabb színvonalat képviselő ellenféllel mérkőzhettünk, több néző jött ki, ennek megfelelően a hangulat is emelkedettebb volt, mint az NB II-ben.

A nyíregyházi nevelésű tini nem ájult el magától, olyannyira, hogy a harmadik szettben szerinte némileg visszafogottabban muzsikált.

― A miskolci edzőt elküldték a kispadról, az a néhány perc, amíg rábírták, hogy hagyja el a pályát, kizökkentett a ritmusból ― mesélte a fiatal játékos. ― El kell mondjam, mennyire sokat jelentett Erdősné Balogh Erika visszatérése, nélküle ki tudja, hogy alakult volna. Nekünk a feljutás kiharcolása a célunk ebben a szezonban, a négyes döntő lesz a hab a tortán.

(forrás: Szabolcs Online)

Címkék: miskolc nyíregyháza röplabda magyar kupa ilyés mvsc nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403466610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása