Erdősné újra a pályán!

 2011.12.14. 15:44

Az NRK-Nyíregyháza 3:1-re nyert a Jászberényi RK otthonában a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz tízedik fordulójában. A szabolcsiaknál ismét pályára lépett Erdősné Balogh Erika!

A Jászberény az elmúlt fordulóban, Hajdúböszörményben váratlan vereséget szenvedett, ez nem mutatkozott éppen jó előjelnek a listavezető NRK elleni meccsre. A csapat felrázására Makai Péter edző szerkezeti váltás mellett döntött, és visszatért a csapathoz Ménkű Beatrix is. Mindezek ellenére a jelen erőviszonyok mellett a pontszerzés is meglepetés lett volna.

Esélyeshez méltóan magabiztosan kezdte a mérkőzést a vendégcsapat (6:1), a hazaiak csak ekkor „értek ki az öltözőből” és hiába küzdöttek pontra ponttal válaszolva, a megszerzett nagy előny elég volt a Nyíregyházának a szett megnyeréséhez (15:25, 0:1). Továbbra is a nyírségiek domináltak, de a hazaiak a második szett elejét szorosabbá tudták tenni. A mezőnymunka mindkét csapatnál dicsérhető volt, a különbség Erdősné rutinos center-, valamint Ilyés Bettina bombaerős szélső-támadójátékában mutatkozott meg. A játszma végére csak a pontarány volt kérdéses (13:25, 0:2).

A harmadik játékrészben tudta a Jászberény előcsalogatni igazi játéktudását. Kellett ehhez a töretlen lelkesedés, az ellenfél elbizonytalanodása, és a feladóhelyen debütáló Gulyás Vivien nyugodt játéka. A játékrész közepén 16:13-ra, majd 22:16-ra vezettek a hazaiak. 23:19-nél Makai edző egy időkéréssel segítette csapatát a 25:21-es részsikerhez (1:2).

Repülőrajt következett a listavezető részéről a negyedik játszma elején (3:11). A jászságiak nem tudtak mit kezdeni az Erdősné, Ilyés duóval. Innen már hiába kapaszkodott a hazai csapat, 17:10-et majd 21:13-at mutatott az eredményjelző a vendégek javára, és így viszonylag simán nyerték a mérkőzést 3:1-re.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Jászberényi RK ― NRK-Nyíregyháza 1:3 (―15, ―13, 21, ―17)

Jászberény, 40 néző. Játékvezetők: Szabó P., Daróczi
Jászberény: Visnyei, Gulyás V., Ménkü, Szívós I., Gregor, Pintér A. Csere: Pammer N. (liberó), Kuli. Edző: Makai Péter
Nyíregyháza: Ilyés, Janetka, Erdős Zs., Erdősné, Roma, Poór. Csere: Petróczi (liberó), Berényi. Edző: Balázs István

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Makai Péter:
― Elégedett vagyok a csapat hozzáállásával, így ki lehet kapni egy erősebb csapattól, megérdemelt az NRK győzelme. A hajdúböszörményi vereség remélem csak kisiklás volt, ma már a régi Jászberényt láthattuk a pályán, a lányok elveszett labdát nem ismerve küzdöttek.
Balázs István: ― Két jó játszma után a harmadikban érthetetlen módon elbizonytalanodtunk és sok hibát vétettünk, de a negyedikben helyreállt a rend, és egy jól nyitó Jászberényt sikerült legyőznünk.

Címkék: nyíregyháza röplabda jászberény nb ii nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr73463269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása