Hosszú böjt után megszületett a Vasas első ― külföldi együttes elleni ― győzelme, a Közép-európai Ligában. Az óbudaiak az alapszakasz hetedik fordulójában a horvát ZOK Vukovar ellen nyertek 3:1-re.

Nem kezdte jól a meccset a Vasas, és csak 8:7-nél vette át először a vezetést, de ekkor már látható volt néhány jól megkomponált támadás és életerős ütés. 22:17-nél biztosnak tűnt az előny, amit azonban bosszantó hibákkal sikerült elherdálnia az óbudai együttesnek, és végül csak a második játszmalabda után örülhettek a hazaiak (1:0).

A második szett elején két rossz Vasas-nyitás is borzolta az idegeket, de aztán egyre növelte a különbséget a magyar csapat, és egy-két újabb buta hibától eltekintve magabiztosan nyert (2:0). Mindenki azt gondolta, hogy a befejező-játszma következik, de a túlzott felszabadultság megbosszulta magát, elkapkodott szituációk sora következtében egyre nőtt a hátrány, és a vendégek szépítettek (2:1). A folytatásban összekapta magát a hazai csapat, 7:1-re elhúzott, és ez már előrevetítette az első győzelmet, ami nem sokkal később meg is született (3:1).

― Nagyon örülünk a sikernek, óriási szüksége volt erre a csapatnak, végre tapasztalták a lányok, hogy ők is tudnak nyerni ― mondta Jókay Zoltán, a Vasas edzője. ― Eddig elsősorban önmagunkkal kellett megküzdenünk, most úgy tűnik, hogy talán megnyerjük ezt a játszmát is, úgy látom, hogy kezd visszatérni az élet a játékosaimba. Most elsősorban a pozitívumokkal kell foglalkozni, így azt mondom, hogy végre egységes csapat benyomását keltettük, az előforduló hibákon is túl tudott lendülni a társaság, és különösebb gond nélkül nyertünk még úgy is, hogy egy szettet odaajándékoztunk ellenfelünknek. Jövő szombaton viszont a Schwechatot fogadjuk, amely a liga egyik legerősebb csapatának tűnik, jó fokmérő lesz, hogy miként álljuk meg majd ellenük a helyünket.

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, 7. forduló

Vasas-Óbuda-Hofeka ― ZOK Vukovar (horvát) 3:1 (24, 17, ―16, 15)

Folyondár utca, 120 néző. Játékvezetők: Vasko, Tomcani (szlovákok)
Vasas: Miklai 7, Milovits 7, Sándor 19, Nagy E. 7, Dékány 14, Oláh 5. Csere: Lévai (liberó), Gudmann, Fábián, Borsos. Edző: Jókay Zoltán
Vukovar: Drazsenovics 6, Starcsevics 13, Sztipanovics 11, Grubesa 5, Novalics 12, Colak. Csere: Rajkovics (liberó), Mrdanov, Duricskovics 4, Martinko. Edző: Tonko Sabljics

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 16:13, 21:16. 2. játszma: 8:5, 16:13, 21:14. 3. játszma: 3:8, 9:16, 13:21. 4. játszma: 8:2, 16:8, 21:12

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: röplabda vasas közép európai liga vukovar

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr403457328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása