Megszakadt a kalocsai átok! A csapat a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz tízedik fordulójában megszerezte első győzelmét! Az alföldiek áldozata a székesfehérvári MÁV Előre SC volt, amely mindhárom szettet tízpontosnál is jelentősebb hátrányban fejezett be!

A MÁV Előre annak idején hazai pályán 3:0-ra nyert a Kalocsa ellen, a reggel tíz órakor kezdődő meccsen ezért szeretett volna visszavágni az alföldi együttes. Igaz, abból a mérkőzésből messzemenő következtetést levonni felesleges, hiszen meglehetősen hiányos kerettel tudott elutazni a Kalocsa, és az előző napon egy nehéz serdülőbajnoki fordulón volt túl a csapat nagy része. Ezúttal szinte teljes volt a Kováts Ágnes edző rendelkezésére álló keret, így joggal bizakodtak a kalocsaiak, hogy végre sikerül három ponttal zárni a mérkőzést.

Az első szettet a vendégek kezdték, majd Jánosi Nikoletta lépett a nyitóhelyre, és remek szerváinak köszönhetően hamar ellépett a Kalocsa. Nyolcpontos hazai előny után kért először időt a vendégek edzője, ám hiába, mert az alföldiek lendületét nem sikerült megtörnie. Vörös Viktória és Sztupovszki Anett rendületlenül gyártotta a pontokat, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben a fehérváriak is partnerek voltak. 19:8-nál már második időkérésén volt túl a vendégcsapat, ám nem sok eredménnyel, ekkor éppen Zsinka Viktória remek nyitásai okoztak gondot. A vége sima 25:11-s kalocsai részsiker lett (1:0).

A második etapban csak 4:4-ig haladtak együtt a csapatok, majd újra eredményes hazai támadások miatt kért időt a vendégcsapat 13:5-nél. A kép nem sokat változott: a jó kalocsai nyitásokat a vendégek nem tudták kellő hatékonysággal fogadni, így az ezekből kialakuló erőtlen támadások kivédekezése nem okozott különösebb nehézséget a hazaiaknak, ezáltal könnyen sikerült támadásokat vezetniük, amelyek nagy része már megoldhatatlan feladat volt a MÁV Előre számára. Ebben a szakaszban Dabis Ágnes tíz remek nyitásával sikerült jelentősebb előnyre szert tennie csapatának, amely a játszma végén biztos győzelmet aratott (25:12, 2:0).

A harmadik szettnek ismét csak az eleje volt szorosabb (3:3), majd ezúttal a mérkőzés legjobbja, Sztupovszki Anett nyitotta meg a látogatókat (11:3). A kialakult előny után már nyugodtan dőlhettek hátra a szurkolók, hiszen érződött, hogy a vendégekben nincs annyi, hogy fordítani tudjanak. Bár a vendégeknél Molnár Hanna és Rivnyák Eszter időnként meg-megvillant egy keményebb ütéssel, társaik nem tudták őket megfelelően kiszolgálni, hogy eredményesebbek legyenek, és néhányszor Szele Anikó blokkolása is megakadályozta pontszerzésüket (25:13, 3:0).

A kereken hatvanperces mérkőzésen magabiztos hazai győzelem született, ami azt jelentette, hogy a Kalocsai SE több mint egy éve tartó nyeretlenségi sorozata szakadt meg, így a hatodik helyen zárja az évet. A juniorok két szettet biztosan nyertek, majd a harmadikban kiengedtek, ám a negyedikben ismét sikerrel jártak, győzelmük megérdemelt volt (3:1). Folytatás már az újesztendőben: január 14-én a serdülők játszanak, majd 21-én Ajkára utazik a kalocsai csapat.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Kalocsai SE ― MÁV Előre SC 3:0 (11, 12, 13)

Kalocsa, 50 néző. Játékvezetők: Horváth Gy., Román
Kalocsa: Vörös V., Jánosi, Sztupovszki, Szele A., Dabis, Zsinka. Csere: Szőgyi (liberó), Kovács P. Edző: Kováts Ágnes
MÁV Előre: Klemán, Földi, Zsigmond Sz., Molnár H., Pajor, Rivnyák. Csere: Leidál, Bogdányi. Edző: Kovács Mária

Címkék: máv székesfehérvár röplabda fehérvár kalocsa előre nb ii máv előre

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr553457280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása