A két születésnapos, Horváth Szabolcs és Dolgos Attila vezérletével megszerezte első 3:0-s győzelmét a Man at Work-Veszprémi RC, a másodosztály idei utolsó bajnoki fordulójában. A bakonyiak a győri Széchenyi otthonában nyertek.

A vendégek ezúttal sem legerősebb összeállításukban léptek pályára, Szalai Balázs családi elfoglaltság, míg az előző meccseken igen jól játszó Saitz Balázs, valamint Széll Dániel betegség miatt nem tudott elutazni. Tóth Tibor ott volt, de lassan javuló vállsérülése miatt ismét csak a cserepadról segítette társait. A házigazdáknál sem volt jobb a helyzet, Göbl Erik és Lukács Stefán is külföldön vállalt munkát, így nem lehettek ott a mérkőzésen.

Mindkét oldalon egy-egy hálóérintéssel kezdődött a találkozó, majd Kráml Szilveszter nyitását fogadták pontatlanul a győriek. Ezután még két hátsósoros támadással is beköszönt a fiatal ütőjátékos, hárompontos előnyt szerezve a Veszprémnek (2:5). Egy hazai visszatámadás után újra a látogató vette át a kezdeményezést, Horváth Szabolcs előbb kiütötte a sáncról a labdát, majd nyitott négyet, amiből három ász lett (3:10). A Veszprémnél szélsőütőként bemutatkozó serdülőkorú Dordzsceren Csingisz is betalált, előbb az első-, majd a hátsósorból is. A Győr nem találta a ritmust, rengeteg hibával játszott, amit a vendégek ki is használtak. 7:15-nél a Horváth, Myszöglád páros osztott ki egy blokkot, majd utóbbi ejtett nagyon okosan, és ütött be egy labdát a sánc felett.

Tizenegy-pontos előnyénél kicsit leeresztett a Veszprém, de aztán Dordzsceren ászával, majd Seck György ejtésével újra tíz pont felett volt az előny (12:23). A játszmalabdát érő pontot a feladó, Dolgos Attila ütötte ki a győri sáncról, igaz ezek után nyitást rontott. Három játszmalabdát szórakozott még el a Veszprém, ekkor Seck György játékos-edző időt kért. Jött még egy nyitásfogadási hiba vendégoldalon, de aztán egy maratoni labdamenet végén a hazaiak ütöttek outra (18:25, 0:1).

A második játékrész elején Kráml talált be, de az igen lelkes hazaiakat ez nem vetette vissza. A Veszprémnek visszaesett a lendülete, főként az ütésekben nem voltak eredményesek a bakonyiak. A Győr viszont küzdött, és vezetést is szerzett (6:5). Dordzsceren okos ejtésével, majd ászával fordított az eredményen a látogató, ám a kisalföldiek újra előnyt szereztek (10:8). Kráml bődületes vonalütésére a győri Szauter válaszolt, majd sáncolta is a Veszprém fiatal ütőjét. Kráml még egy ásszal „meghálálta” a sáncot, ennek ellenére csapata továbbra is hitehagyottnak tűnt (15:12). Sok mezőnyhibával játszottak a vendégek, ráadásul nyitást is rontottak.

Horváth Szabolcs sánc feletti ütésével, majd jó nyitásával egalizált. Dolgos Attila ütésével és egy hazai outtal már két ponttal vezetett a Veszprém, de ismét nyitást rontott. Továbbra is ingadozó volt a játék, de Kráml Szilveszter ütésével és Dolgos Attila ászával újra kettővel vezetett a látogató (20:22). Felváltva szereztek pontot a csapatok, a bakonyiak így játszmalabdához jutottak. Az elsőt még hárította a Győr, de a másodikat Horváth Szabolcs beütötte (22:25, 0:2).

A harmadik etap elején egyik csapat sem tudott jelentősebb előnyt szerezni, felváltva estek a pontok, de aztán a Veszprém helyenként színvonalas mezőnymunkával, és Kráml Szilveszter jó ütéseivel meglépett ellenfelétől (4:10). A hazaiak is többet hibáztak, mint korábban, több nyitást is rontottak, és outra, vagy hálóba ütötték a labdákat (6:14). A Horváth, Myszöglád páros ismét kiosztott két blokkot, már tizenkettővel vezetett a Veszprém (7:19). A hazaiak cseréltek, a veszprémiek közé pedig érkezett Garamvölgyi Olivér. A fiatal feladó élt a bizalommal, jól irányította csapatát (11:23). A végjátékban aztán leeresztett a Veszprém, és a hibáknak köszönhetően zsinórban hat pontot szerzett a Győr (17:23). Időt kértek a vendégek, és egy győri out-ütéssel mérkőzéslabdához jutottak. Amit Kráml Szilveszter a sánc fölött beütött, megszerezve ezzel a Veszprém első 3:0-s győzelmét a másodosztályú bajnokságban (18:25, 0:3).

Összességében jól játszott a Veszprém. A korábban is jól teljesítő stabil kezdők, Myszöglád Dániel és Szűcs Péter mellett a most lehetőséget kapó fiatalok meghálálták a bizalmat és jól teljesítettek. Ezúttal viszont a születésnaposok vezették diadalra a csapatot. Fontos szituációkban ismét Horváth Szabolcs lendítette át együttesét, a „fiatalos” ütő megint vezéregyénisége volt a Veszprémnek. A meccs legjobbja ezúttal a feladó, Dolgos Attila volt, aki a feladások mellett nyitásaival, mezőnymunkájával, blokkjaival, sőt ütéseivel is kitűnt csapatából.

Seck György, a Veszprém játékos-edzője: ― Bár a csapat folyamatosan érzi a sérült Tóth Tibor hiányát, úgy érzem, a mai napon az edzői utasításoknak megfelelően, egységes csapatként szerepeltünk, és jó hangulatú mérkőzésen sikerült megszereznünk a három pontot. Ezzel a győzelemmel szeretnénk köszönteni két születésnaposunkat.

NB II, férfiak, alapszakasz, 10. forduló

Széchenyi ESE-Győr ― Man at Work-Veszprémi RC 0:3 (―18, ―22, ―18)

Győr, 50 néző Játékvezetők: Oláh, Horváth
Győr: Hosszú, Szamosi, Szauter F., Horváth M., Szántósi, Gaál F. Sz. Csere: Csábi (libero), Gaál Sz. G., Albert L.
Veszprém: Dolgos, Dordzsceren Cs., Myszöglád, Horváth Sz., Kráml, Seck. Csere: Szűcs P. (liberó), Garamvölgyi O., Tóth T.

(forrás: veszpremvolley.hu)

Címkék: győr veszprém röplabda széchenyi nb ii vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183454813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása