A Békéscsabai RSE csapata visszatért egykori sikerének színhelyére, a Tatabányai Volán SE otthonába. Néhány évvel ezelőtt az egykori bányászvárosban harcolták ki a legfelsőbb osztályba kerülést a viharsarkiak, de azóta már nincs egy súlycsoportban a két együttes: a csabaiak a női NB I alapszakaszában simán nyertek 3:0-ra.

Egy jó blokkal, majd egy nyitásrontással kezdett a vendégcsapat. Ezután az első technikai pihenőig szépen tartotta magát a tatabányai csapat, sőt 8:7-re még vezetett! A csabai lányok kicsit megrázták magukat, és a Pallag, Soós párosnak köszönhetően gyorsan fordítottak (9:13). Előnyüket határozottan tartották az, sőt a szett végére tízpontos különbséget sikerült kialakítaniuk (0:1).

A második játszma is hasonlóan alakult. Ismét az első hivatalos pihenőig tartott a hazai lendület. 8:6-os csabai vezetést követően, Horváth Vivien és Fésüs Erzsébet hatékony nyitásainak is köszönhetően gyorsan 16:9 lett az állás. Határozott, magabiztos játékot láthatott a közönség békéscsabai részről. A játszma végeredményén is megmutatkozott (11:25, 0:2).

A harmadik szettben ismét lelkesen kezdett a Volán, de a játszma kimenetele ezúttal sem lehetett kétséges. Egyszer-egyszer alábbhagyott a viharsarkiak figyelme, ilyenkor közelebb tudtak zárkózni a hazaiak. Kormos Mihály 13:9-es vezetésnél kikérte idejét, hogy kicsit rendezze a fejeket. Használt az intő szó, és ellentmondást nem tűrő ütéseikkel a békés megyeiek behúzták a mérkőzést (0:3).

NB I, nők, alapszakasz, 14. forduló

Tatabányai Volán SE ― Békéscsabai RSE 0:3 (―15, ―11, ―16)

Tatabánya, 50 néző. Játékvezetők: Horváth, Prukner
Tatabánya: Pap I. 2, Kovács, Szővérdffy 3, Mészáros 7, Dombi 5, Haász 3. Csere: Tóth R. (liberó), Lovas, Sinai, Koller. Edző: Tálosné Rozsinszki Rita
Békéscsaba: Vargas 4, Czina 5, Fésüs E. 8, Horváth V. 4, Soós N. 16, Pallag 24. Csere: Molcsányi R. (liberó), Kerepeczki. Edző: Fésüs Erzsébet, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:7, 9:13, 10:16, 10:19, 13:23. 2. játszma: 6:8, 9:16, 10:19. 3. játszma: 4:8, 9:13, 11:16, 13:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Tálosné Rozsinszki Rita:
― Nagyon elégedett vagyok a csapat játékával. Az apróbb hibáktól eltekintve szép, bátor támadójátékot nyújtottunk. Sajnálom, hogy az egyik kezdőjátékosom beteg, de tisztességesen helytálltunk. Gratulálok a Békéscsabának, amely megérdemelten nyert!
Kormos Mihály: ― A mérkőzés egyes szakaszaiban jó játékkal sikerült hozni a kötelezőt. Ez a teljesítmény azonban a BSE ellen jövő héten maximum egy szettre lesz elegendő.

(forrás: brse.hu)

Címkék: volán bajnokság tatabánya békéscsaba röplabda nb1 brse

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr123455751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása