BSE―Gödöllő rangadóval folytatódik a női NB I alapszakasza. A 14. fordulóban kiderül, hogy valóban képtelen veszíteni a városmajori együttes?! Szerintünk igen! A bajnoki rangadón kívül érdekes alsóházi meccsek is lesznek, a Vasasra pedig horvát rivális vár. Előzetes!

NB I, nők, alapszakasz, 14. forduló

VESZPRÉMI EGYETEMI SC ― BITT KNRC-KAPOSVÁRI EGYETEM

(december 10. szombat, 16 óra)
Már az nagyszerű dolog, hogy két olyan fiatal, tehetséges együttes találkozik, amelynek csapatnevében egyaránt szerepel a helyi egyetem neve. Már réges-régen ebbe az irányba kellene haladnia a magyar röplabdasportnak az álprofizmus, illetve a félamatőrizmus helyett... De ejtsünk egy-két szót a találkozóról is, hiszen a rendkívül szimpatikus somogyiak két alsóházi riválisuk legyőzése után legutóbb a Szolnokot is megszorongatták, és szereztek egy pontot. A veszprémiek az erőltetett menet (egy hét alatt négy meccs) fáradalmait kipihenve újult erővel várhatják a Kaposvárt, és hazai környezetben bizony esélyesebbnek is számítanak ebben a párosításban.

Tippünk 3:2

SZOLNOKI FŐISKOLA RK-SI ― BUDAI XI SE

(december 10. szombat, 16 óra)
Remek röplabdaszombat lesz Szolnokon, hiszen előbb a férfiak fogadják a Csepelt, aztán a nőknek lesz fővárosi vendégük. Hosszan, részletesen lehetne értekezni erről a meccsről, de a Budai közelmúltbeli gyenge formája miatt nincs sok értelme. A Szolnok hat meccset nyert megszakítás nélkül, aztán jött zsinórban öt vereség a bajnokságban és kettő a kupában, de legutóbb, Kaposváron megszakadt a rossz sorozat, és október közepe után újra sikert ünnepelhettek a szolnokiak. A fővárosiak a Palota és a Tatabánya legyőzése után az Újpest és a Gödöllő ellen is rendkívül meggyőző játékot mutattak be, ennek ellenére tény, hogy immár több mint két hónapja, október 8. óta nem szereztek bajnoki pontot!

Tippünk 3:1

TFSE-KRA ― ÚJPESTI TE

(december 10. szombat, 17 óra)
Kivételes pikantériát adna a meccsnek, ha éppen most mutatkozna be új csapatában az Újpest két korábbi röplabdázója, Szombathelyi Kitti és Lutter Eszter. Nos, erre nem kerül sor, mert bár mindkét átigazolás biztossá vált, a hunvolley.blog legfrissebb értesülései szerint a papírmunkát még nem intézték el, és a játékosok sem szeretnének pályára lépni előző csapatuk ellen. Velük jelentősen megerősödik és fiatalodik a TF, de mivel ezúttal még nem állnak rendelkezésre, kétségtelenül a vendégek számítanak esélyesebbnek, akik a Tatabánya és a BSE ellen megmutatták, hogy kilábaltak a korábbi, meglehetősen mély hullámvölgyből. Mivel úgy tudjuk, Szombathelyi Kittin és Lutter Eszteren kívül lesznek még olyanok, akiknek nem önszántukból kell távozniuk Újpestről, kétséges, hogy jó-e a hangulat a csapat körül, illetve azon belül. A rutinos együttes cseresora mindenképpen gyengült az említett két távozóval, de ez a mostani meccs kötelező feladat a kezdők számára!

Tippünk 1:3

TATABÁNYAI VOLÁN SE ― BÉKÉSCSABAI RSE

(december 11. vasárnap, 15 óra)
A több élcsapat is botladozott már a jelenlegi szezonban, de a Békéscsaba eddig minden esetben rendkívül magabiztosan és könyörtelenül hozta a kötelezőket. Ezúttal is ez várható.

Tippünk 0:3

BUDAPEST SE-FKF ZRT. ― TEVA-GÖDÖLLŐI RC

(december 11. vasárnap, 17 óra)
A forduló nagy rangadóján egyértelmű, hogy hazai siker várható! Hogy miért olyan biztos ez? Nos, a címvédő ebben a szezonban is be van oltva vereség ellen! Ez persze hülyén hangzik, de ha megnézünk egy-két közelmúltbeli eredményt, látni fogjuk, hogy igaz! A BSE magabiztosan, veretlenül vezeti a tabellát, de volt néhány szoros meccse (Békéscsaba, Miskolc, Újpest), ám egyszer sem botlott meg! Mondhatnánk, hogy az égiek vigyáznak a városmajori csapat makulátlanságára, és ehhez a produkcióhoz bizonyára kell egy kis szerencse is, de persze jelentősen hozzájárul a ragyogó teljesítmény. Vajon most melyik arcát mutatja az olykor nagyon kiváló, olykor viszont meglepően gyengélkedő Gödöllő? Egyébként meg lehet, hogy teljesen mindegy...

Tippünk 3:1

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, 7. forduló

VASAS-ÓBUDA-HOFEKA ― ZOK VUKOVAR (horvát)

(december 11. vasárnap, 17 óra)
Legutóbbi tippünkkel alaposan befürödtünk, pedig csak a kincstári optimizmus szólt belőlünk, amikor azt jósoltuk, hogy a Vasas győzni fog a nyeretlen Linz otthonában. Nem nyert, viszont 3:0-ra kikapott. És akkor itt megint tegyünk egy zárójeles megjegyzést: tisztába kellene már tenni végre a Közép-európai Liga tabelláját, hiszen az Újpest már régen visszalépett a sorozattól, a táblázaton azonban még mindig megtalálható, és az eredményeit sem törölték a többi csapat eredményei közül. Ennek persze a most vasárnapi meccs szempontjából sok jelentősége nincs. A horvát Vukovar eddig kétszer nyert, mindkétszer hazai pályán, előbb a Calcit Kamnik, majd a Linz ellen, idegenben eddig két meccsből két vereséget számlál, de szerzett egy pontot Pozsonyban. A Vasas Azerbajdzsánban járt a héten, a horvátoknak ilyen kötelezettségük nem volt, így talán pihentebben várják a találkozót, amely előtt azonban nekik kell utazniuk! A múltkori tipp után most már nem vádolhatnak minket rosszindulattal...

Tippünk 2:3

Címkék: bajnokság beharangozó röplabda nb1 közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr323450693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása