A kizárt Sollight-Nyíregyházi FRK játékos-edzője, Bugyi József elismeri, hogy a versenykiírásban foglaltak alapján jogos a csapat kizárása a felnőtt férfi NB I-ből, de nem hiszi, hogy a magyar röplabdának előnyére válik ez a döntés, ezért méltányossági alapon fellebbezni fog a szövetség elnökségéhez.

― A versenykiírás egyértelműen fogalmaz, a leírtak alapján valóban ez a probléma áll fönn, tehát jogos a szankció velünk szemben ― nyilatkozta a hunvolley.blog megkeresésére Bugyi József. ― Mindez abból adódik, hogy két évet ugrott a juniorkorosztály, ez minket is hátrányosan érintett. Több olyan játékosunk is van, aki a felnőtt keret tagja, de még junior lett volna, ám ez alapján már nem az. Ezen kívül négy juniorunk hagyta abba a játékot a közelmúltban. Az elnökség felé fellebbezünk, mert bár elismerjük, hogy a versenykiírás alapján jogos a döntés, de nem hiszem, hogy a magyar röplabdának előnyére válik, hogy kizárnak minket. Szeretnénk normálisan befejezni a bajnokságot.

A Nyíregyháza kizárásáról szóló cikkünket itt olvashatják!

A Kazincbarcikának nem kegyelmeztek, a Veszprémnek igen
Az évek óta egyértelmű és köztudomású, hogy a versenykiírás olyan szankciókat, büntetéseket és díjtételeket tartalmaz, amelyek nem arányosak a magyar röplabda jelenlegi helyzetével. Rosszindulat, vagy negatív elfogultság sem kell ahhoz, hogy megállapítsuk, folyamatosan a csapatok farkával verik a csalánt, és ez a felnőtt- és az utánpótlás-bajnokságokra egyaránt igaz. A MRSZ korábbi vezetése a Vegyész RC-Kazincbarcika esetében, 2008 októberében nem ismert kegyelmet, a szabályok szerint járt el, és kizárta a borsodi együttest. A jelenlegi vezetés egyszer már kivételt tett, a Veszprémi RC hiába vétett többször is a kiírás ellen, némi pluszbevétel, pénzbüntetés fejében mégis maradhatott volna az élvonalban. A bakonyiak aztán nem fizettek, és önszántukból az NB II-be neveztek. De nem a szövetségen múlt!

Címkék: bajnokság nyíregyháza bugyi röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr763451749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása