A Csepel a vártnál könnyebben győzött 3:1-re hazai pályán a Szolnoki Főiskola RK-SI ellen a férfi Magyar Kupa első fordulójának visszavágóján. A vendégcsapat az első és a második szettben nem tanúsított különösebb ellenállást, így a fővárosiak kettős győzelemmel jutottak tovább.

Mondhatni minden ideálisan indult csepeli szempontból, a fejek rendben voltak, így pedig az akarati tényezővel sem volt probléma, igaz nem mentek hiba nélkül a dolgok, de a Szolnok nem igazán találta a hazai sánc ellenszerét, és ejtéseken kívül más megoldással nem is nagyon tudott pontot szerezni. Már az elejétől a Csepel diktálta az iramot, így 8:4 és 16:10 volt a két technikai időnél az állás, és egy-két jó szervasorozatnak köszönhetően a differencia folyamatosan nőtt a két együttes között, a szakaszgyőzelem pedig nem volt kérdéses (1:0).

A fővárosiak tudták, hogy a folytatásban nem lesz egyszerű feladatuk, hiszen az érdemi dolgok a második etapban el is dőlhetnek, és az is várható volt, hogy a vendégcsapat előbb vagy utóbb túl fog jutni a holtponton. De egy kis megingástól eltekintve megint a Csepel irányította az eseményeket, vezetett 8:6-ra, majd 15:11-nél a Szolnok kért időt. Ez használt is, mert a folytatásban kicsit feljött a látogató, de 16:14 után már nem volt kérdés, és a jó befejezéseknek, illetve a stabil blokkoknak köszönhetően hozta ezt a játszmát is a fővárosi csapat (2:0).

Ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki örült, és egy kicsit megfeledkezett arról, hogy bár a továbbjutás eldőlt, a meccs még nem ért véget, és illene azt is megnyerni, főleg annak tudatában, hogy szombat délelőtt a bajnokságban is a Szolnok lesz majd a Csepel ellenfele. A koncentráció visszaesett, ennek pedig a nyitásfogadások látták kárát hazai részről, és ez kihatott az egész csapatjátékra. A vendégek közben feladót cseréltek, ezáltal némileg magasabb lett a sáncuk is, és elkezdtek játszani. Végig vezettek egy-két ponttal, sőt a hajrá felé 18:14-re elhúztak, de ekkor még sikerült egy huszáros rohammal 18:18-ra egyenlítenie a házigazdának. Utána viszont megint beragadt a csepeli gépezet, mindenki megcsinálta a maga hibáját, ennek pedig az lett a következménye, hogy 25:21-re a Szolnok nyert (2:1).

A negyedik szett előtt Tamás Zoltán játékos-edző megpróbálta rendbe rakni a fejeket, és arra motiválni az amúgy kissé fáradó csapatot, hogy mindenki vegyen erőt magán, és nyerje meg a mérkőzést. Nem indult egyszerűen a dolog, pillanatok alatt 2:4 volt az állás, majd 7:8 az első pihenőnél. Tulajdonképpen végig felváltva születtek a pontok, egyedül a végjáték előtt sikerült valamelyest meglépnie a Csepelnek, de a 23:20-as előny sem volt elég ahhoz, hogy simán nyerjen az együttes, ugyanis a Szolnok 24:24-nél egyenlített. Arra már nem jutott ereje a vendégnek, hogy pontelőnybe kerüljön, végül a negyedik mérkőzéslabdát sikerült megcsinálnia a Csepelnek, igaz ehhez kellett, hogy egy vendégjátékos belenyúljon a feladásba (3:1).

A feladatot tehát teljesítette a Csepel, amely tehát a bajnokság következő fordulójában, szombat délelőtt ugyancsak a Szolnok ellen játszik, immár idegenben.

Érdekesség, hogy a következő körben, januárban a Csepel a másodosztályú Pécs otthonában folytatja kupaszereplését, a két csapat közül az egyik tehát ott lesz a négyes döntőben!

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló, visszavágó
Csepeli RC ― Szolnoki Főiskola RK-SI 3:1 (14, 18, ―21, 26)

Továbbjutott: Csepel, kettős győzelemmel (6:2)

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: csepel szolnok röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr863447597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása