Az amerikai egyetemi röplabda-bajnokság rájátszásának első két fordulóját sikerrel vette Porubek Lilla és csapata, a Kansas State University. Szívós Máriáék már az első körben búcsúztak, de a Middle Tennessee küzdésből jelesre vizsgázott.

Két magyar érdekeltségű csapat jutott be a 64-es főtáblára: a Szívós Máriát foglalkoztató Middle Tennessee és a Porubek Lillát soraiban tudó Kansas State. Szívósék az Ohio State együttesét kapták az első fordulóban, de a Blue Raiders becenévre hallgató csapatnak túl nagy falat volt az Ohio.

— Úgy vélem, az első három szettben remekül játszottunk, a negyedikben pedig már kicsit szétestünk. Jó mérkőzést vívtunk ellenfelünkkel, az első szettet meg kellett volna nyernünk — vélekedett a Blue Raiders vezetőedzője, Matt Peck.

Szoros mérkőzés volt valóban, az első felvonásban Szívós ütésének köszönhetően 23:22-re vezetett a Tennessee, de az ohiói időkérést követően több pontot már nem tudott szerezni. Az elvesztett játékrész nem törte le a hátrányba kerülő csapatot, Szívós, Oyinlola Oladinni és Lindsay Cheatham vezérletével a Blue Raiders egalizált. A folytatásban azonban már nem termett sok babér számukra, az Ohio magabiztosan nyerte a harmadik és negyedik játszmát, ezzel behúzva a mérkőzést 3:1-re. Szívós a mérkőzésen 11 pontot szerzett támadásból. A Middle Tennessee a 2011-es évet 21 győzelemmel és 12 vereséggel zárta.
 
Middle Tennessee — Ohio State 1:3 (—23, 25, —21, —18)
 
 
Sokkal több okuk van az örömre a Kansas State röplabdázóinak, hiszen a Wildcats sikerrel vette az első két fordulót, így Porubek csapata bejutott a legjobb 16 közé. Csütörtökön a Wichita State ellen simán nyertek a vadmacskák, a magyar játékos azon a mérkőzésen tíz pontot szerzett. Másnap már sokkal keményebb ellenfél várt az együttesre, hiszen a második helyen kiemelt Nebraska hazai pályán játszhatott, ráadásul a két csapat nagy riválisa egymásnak. Ez azonban növelte a Wildcats játékosainak önbizalmát, egy nagyon szoros mérkőzésen, öt játszmában nyertek Porubekék. Lilla nagyon jól játszott, 17-szer volt eredményes támadásból, ráadásul négy blokkot is hozott. Suzie Fritz vezetőedző nem volt meglepve csapatának teljesítménye láttán, szerinte erre mindig is képesek voltak játékosai.
 
— Azt hiszem, végre kijött a lépés, a lehető legjobb időben — mondta Fritz. — Sokat beszélgettünk arról, hogy decemberben kell a legjobbunkat nyújtani. Örülök, hogy tovább röplabdázhatunk. Sok ötjátszmás mérkőzést nyertünk idén, ilyenkor nincs semmi mágikus porom, amit rájuk dobok, vagy ilyesmi. Elmondtam nekik, hogy még egyszer adjunk bele mindent.
 
Porubekék egy hét múlva Malibuban lépnek majd pályára, ellenfelük a Pepperdine lesz. Az sem lesz gyengébb ellenfél, mint a Nabraska, így a Wildcats-re ismét egy kemény mérkőzés vár.
Kansas State — Wichita State 3:0 (18, 22, 17)
 
Kansas State — Nebraska 3:2 (22, —22, 29, —22, 11)
 
 

Címkék: amerika bajnokság légió röplabda egyetemi légiós

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr953433958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása