Egy játszmát nyert a Menorca otthonában a marosvásárhelyi CSU Medicina a női Challenge Kupa második fordulójának első mérkőzésén. A visszavágót december hetedikén rendezik.

A fiatal marosvásárhelyi csapat Spanyolország bajnokával nézett farkasszemet, amely a tavaly még a Bajnokok Ligájában játszott, idén azonban anyagi okok miatt a Challenge Kupát választotta. Luka Valeriján tanítványai meg is szeppentek rendesen, hiszen az első játszmában mindjárt az elején hagyták elhúzni az ellenfelet, amely 10:2 után már csak tartotta a különbséget a szett végéig.

A második játszmában azonban már levetkőzte a lámpalázat a vendégcsapat, s ezúttal a spanyoloknak kellett kapaszkodniuk, a 7:7 után megnyert öt pont zsinórban döntőnek bizonyult a végére. Igaz, a Menorca 18:22 után 21:22-re feljött, a játszmát azonban nem tudta hozni (1:1).

A harmadik szett 10:10-ig teljesen kiegyensúlyozott volt, ekkor azonban a spanyolnak sikerült hat pontot nyerniük egymás után (16:10). Most a CSU Medicina nem hagyta magát, s 22:21-nél úgy tűnt, lehet fordítani. A játszma utolsó négy pontját ismét a spanyolok nyerték (2:1).

A nagy küzdelemben elveszített harmadik szett traumáját pedig már nem tudták feldolgozni a marosvásárhelyiek, akik a negyedikben teljesen feladták a küzdelmet (3:1).

Két éve, ugyancsak a Challenge Kupában, a francia Le Cannet otthonában szintén 3:1-re kapott ki a CSU Medicina, akkor a visszavágót Marosvásárhelyen 3:2-re megnyerte. Ez akkor nem volt elég a továbbjutáshoz, az idén viszont a szabályok megváltoztatásával elég lehet. Ha ugyanis legyőzik a spanyolokat jövő szerdán, függetlenül az eredménytől, akkor egy 15 pontig tartó ráadásjátszma, egy úgynevezett aranyszett dönt a továbbjutásról. Még akkor is, ha előtte három játszmát nullára nyer a marosvásárhelyi csapat...

Challenge Kupa, nők, 2. forduló, 1. mérkőzés

Valeriano Alles Menorca (spanyol) — CSU Medicina Marosvásárhely (romániai) 3:1 (19, —21, 20, 15)

Menorca, 700 néző. Játékvezetők Dovicsovics (szlovák), Sikanjics (szlovén)
Menorca: Gonzalez, Dias, Correa, Hintemann, Kralikova, Sandell. Csere: Lopez (liberó), Olives, Sanz, Cardona
CSU Medicina: Jovanovics, Ciocian, Iancu, Chitigoi, Cvetanova, Ivanof. Csere: Nechiti (liberó), Cazacu, Pintea

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: spanyolország spanyol marosvásárhely röplabda challenge menorca

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr283427616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása