A Jászberény hazai pályán 3:1-re nyert az Eger ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz nyolcadik fordulójában. Győzelmi kényszerrel lépett pályára a JRK az előző fordulóban elszenvedett hazai vereség után.

Az első szettben ez a kényszer béklyókat kötött a hazai kezekre és lábakra, több nyitásfogadási és feladási hiba keserítette az edzői és nézői szíveket. Az egriek pedig ügyesen kihasználták a szituációt, egyszerű, de biztos röplabdát játszva. Hagyták hibázni az ellenfelet, és végig vezetve nyerték az első játszmát (20:25, 0:1).

A második játékrész elején, 3:2-es hazai vezetésnél Pintér Andrea került a nyitóhelyre, és erős szerváival nyolc pontot hozott az elbizonytalanodó hevesiek ellen, akik azonban szívósan küzdve egyre közelebb kerültek a játszma hátralévő részében, a hazai szurkolók tűkön ülve izgulhattak, marad-e a végére a tetemes előnyből. Hiányoztak a megszokott erős támadások, és mezőnyben is csikorgott a hazaiak gépezete. Mivel az egriek is hibáztak, így 25:20 és 1:1 lett az eredmény.

Hat-nullával rohamoztak a harmadik szett elején a vendégek, időkérés, fejmosás, és szívós mezőnymunka kellett a 13:13-as eredményhez. Az egyenlítés elbizonytalanította az egrieket, és a hazaiak két-három ponttal meglépve tartani tudták az előnyt, és végül behúzták a harmadik szettet (25:20, 2:1).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyedik játszmában, orrhosszal a jászberényiek vezettek, de az egriek érezhetően ponttal akartak távozni a Jászságból. Éles lett a végjáték, és csak 23:23 után dőlt el a mérkőzés sorsa két hazai ponttal (25:23, 3:1).

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Jászberényi RK — VIKSZ-Agria RC-Eger 3:1 (—20, 20, 20, 23)

Jászberény, 30 néző. Játékvezetők: Jámbor, Suba
Jászberény: Kovács F., Gulyás V., Kuli, Szívós I., Pintér A., Visnyei. Csere: Pammer N.(liberó), Gregor H. Edző: Makai Péter
Eger: Kovács A., Juhászné, Mérkőy, Róth I., Jékli, Tóth A. Csere: Mocsári (liberó). Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Makai Péter:
— Rapszodikus játékkal értékes győzelmet szenvedtünk ki a jól küzdő Eger ellen. Remélem, jót tesz az önbizalmunknak a következő mérkőzésekre. Ma elhittük, hogy tudunk győzni, és ezt most sikerült véghezvinni.
Juhászné Tóth Mária: — Örülök, hogy sikerült megnehezíteni a második helyezett Jászberény győzelmét, és szettet is tudtunk rabolni. Amit sajnálok, hogy nem tudtunk a legerősebb csapattal kiállni a mérkőzésre.

Címkék: eger agria röplabda jászberény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr753414564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása