Egyszer fent, egyszer lent!

 2011.11.27. 13:05

A Honvéd Zrínyi SE hazai pályán 3:1-re nyert a szegedi EHÖK SE-Realio ellen a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz nyolcadik fordulójában. A számos hullámheggyel és hullámvölggyel tarkított találkozó során több jó periódusa volt a fővárosi együttesnek.

Jól kezdte a bajnokságot a fővárosi együttes, amely éppen mostani ellenfele, a Szeged otthonában vett kiváló rajtot, hiszen az első fordulóban 3:2-re győzött.

Jó volát látni a csapatokat a bevonulásnál és a bemelegítésnél: egységes melegítőben és bemelegítő-pólóban feszítettek a csinosabbnál csinosabb lányok, mindkét oldalon. Bár ennek nem kellene különösebb hírértékkel bírnia, de sajnos a mai magyar röplabdában, két másodosztályú együttes esetében mindenképpen örömteli dolgok ezek...

AZ ELSŐ SZETT


Jól kezdett a Zrínyi, de gyorsan egyenlített a Szeged (2:2). A folytatásban pontos nyitásfogadással és figuratív, erőteljes támadójátékkal, Váradi Orsolya és Heim-Puskás Ivett vezérletével megint előnybe került a házigazda (7:4), de amikor a fogadás pontatlanná vált, gyorsan odalett a vezetés (7:7). Kovács István időt kért, ám a kitűnően mezőnyöző, és pontosan játszó csongrádiak lendületét képtelenség volt megtörni, Molcsányi Petra pazar nyitásait nem tudta megszelídíteni a fővárosi együttes, így hamar jött a második időkérés (7:12).

Senki nem gondolta ekkor, hogy a folytatásban már csak négy pontra lesz képes a Szeged. De a látogatóknál is be-becsúszott egy-két hiba, a Honvéd blokkja pedig egyre jobban zárt, így nem dőlt el idejekorán a szett, sőt kilábalt a hullámvölgyből, és egyenlített a Zrínyi, ezért Csíkos Gábor is időt kért (13:13). Lakatos Diána ászértékű nyitásával már a hazaiak jártak előrébb, és mivel rendkívül pontosan mezőnyöztek, hibázásra kényszerítették ellenfelüket. Támadásban Váradi nem tudott hibázni, a csongrádiak viszont többször is rontottak. Csíkos Gábor feladót cserélt, Páder Zsófiát küldte pályára, de ekkor már nem volt visszaút (25:16, 1:0).

A MÁSODIK SZETT


Hazai hibákkal indult a második etap, ezt remekül kihasználták az újra jó hangulatban, elszántan játszó szegediek (1:4). Molcsányi Petra remekelt, de a többiek is összeszedetten röplabdáztak, és Fürdök Nóra második ászértékű nyitása után időt kellett kérnie Kovács Istvánnak (2:7). A hosszú labdamenetekből is látogatók jöttek ki jobban, és mivel a Honvéd nyitásfogadása meglepően pontatlanná, esetlegessé vált, sok szervapontot szerzett az EHÖK SE. Krcelic Szilvia és Fürdök Nóra szemfüles pontjai után tovább nőtt a differencia, hiába próbálkozott felzárkózni a fővárosi csapat Heim-Puskás Ivett és Szoldán Glória jóvoltából (8:13).

Odaát Csintalan Réka is beindult, Molcsányi továbbra is eredményes volt, míg a Honvéd mezőnye már nem volt képes olyan mentésekre, mint korábban, így ritkultak az ellentámadások. A kifejezetten jó formában játszó Váradi Orsolya például alig került helyzetbe. Kovács István második időkérése után éppen Váradi két pontjával adott életjelt magáról a házigazda, de hamarosan lejött a pályáról, és Fábián Viktória állt a helyére. Csintalan Réka pontot érő szervája után visszaállt a szegedi szempontból megnyugtató különbség, és Molcsányi Petra ütéseivel meg is maradt (13:19). A Honvéd önmagától képtelen volt elmozdulni a holtpontról, ezért kapott néhány ajándékpontot a Szegedtől, és Csíkos Gábornak máris időt kellett kérnie (16:21).

Úgy tűnt, akár össze is jöhet az újabb nagy fordítás a hazaiaknak, de Csintalan ütése és Páder ravasz ejtése a vendégeknek jelentett fontos pontokat. Még mindig nem volt vége, Fábián Viktória triplázott, és Szoldán Glória is betalált, ezzel már csak egy pont volt közte (22:23)! Egy csongrádi akció hosszúnak bizonyult, ezzel lett egyenlő, majd egy hiba itt, egy hiba ott, és máris 24:24! Micsoda izgalmak! Fábián középről bombázott, majd ismét támadást rontottak a szegediek, így a Zrínyi 13:19 és 16:21 után megnyerte a szettet (26:24, 2:0).

A HARMADIK SZETT


Csíkos Gábor nyilván nem volt boldog attól, amit látott, ennek ellenére továbbra is halkan, higgadtan beszélt játékosaival a szünetben. Szoldán Glória szerezte az első pontot a harmadik etapban, de Csintalan jóvoltából gyorsan fordított a Szeged (1:4). Fábián törte meg a hazaiak rossz sorozatát, olyannyira, hogy ezután ismét többször hibázásra kényszerítették a csongrádiakat, akik a szép megoldásokon kívül hajlamosak voltak rontásokra is, így Csíkos Gábornak kisvártatva már hátrányban kellett időt kérnie (6:5). Heim-Puskás ásznyitásaival már öt pont volt közte, jöhetett az EHÖK SE második időkérése (11:6). Cserélt Kovács István, de ez kis túlzással csupán adminisztratív intézkedés volt, hiszen Szoldán Glóriát ikertestvére, Anna váltotta, tehát a hazai csapat kinézete egyáltalán nem változott.

A Zrínyi mindeközben folytatta lendületes, eredményes játékát, mígnem Szórád Elvira nyitott egy ászt. A játék képe azonban ettől sem változott, Morvai Anna egy óriási gólt ütött, de mivel a kézilabdakapu itt nem játszik, a pont a fővárosiaknak járt. Jöttek a Honvéd cserejátékosai, és szépen sorban eredményesek is tudtak lenni. Eleinte úgy tűnt, a jutalomjáték hatására sem torpant meg az együttes (21:14). Magabiztosan haladt a siker felé a Zrínyi, de elég volt egy-két rossz nyitásfogadás, hogy váratlanul szorossá váljon az eredmény (23:19), és időt kelljen kérnie Kovács edzőnek! A visszatérés után Fábián Viktória juttatta meccslabdához együttesét, de Bíró Adél ütése után a Honvéd trénere kikérte második idejét is (24:21). Fábián ütése hosszúnak bizonyult, aztán Csintalan Réka blokkolt (24:23)! Szoldán Anna ütése is out, s máris egyenlő az állás (24:24)! Bíró viszont nem hibázott, ezzel játszmalabdáig küzdötték magukat a vendégek, és ha már hősiesen feltámadtak, Csintalan Réka ütésével meg is nyerték a szettet (24:26, 2:1). Mégis ráfázott a sok cserére a Zrínyi!

A NEGYEDIK SZETT

Visszatért a kezdőhatos a hazaiaknál, és jól is kezdett a csapat (5:2), de Szórád két blokkjával zárkózott a Szeged. Lakatos Diána is remekül sáncolt, Kiss Virág pedig nyitott egy szerencsés ászt, ezért Csíkos Gábor kikérte első idejét (8:4). Nem késett az újabb fordulat, megtorpant a Zrínyi, és feljött egy pontra az EHÖK SE (8:7). Egyenlíteni nem tudtak a vendégek, sőt néhány támadásrontásuk miatt újra elkezdett nőni a különbség, jött is a második időkérés (15:11).

Nagyot küzdött mindkét együttes, de mivel Heim-Puskás Ivett ismét nagyon belelendült, ismét egyre közelebb került a meccs megnyeréséhez a házigazda (19:14). Megint Páder Zsófia került a nyitóhelyre a vendégeknél, ahogyan a harmadik felvonásban is, de ezúttal elmaradt a nagy fordítás. Kovács István emlékezetében is élénken élt az előző szett elvesztése, ezért két szegedi pont után időt kért (23:19). A visszatérés után jött egy ritka csúnya labdamenet, amely Csintalan blokkjával ért véget, majd Bíró nyitott ászt (23:21). Váradi Orsolya pontja után Heim-Puskás Ivett ejtése zárta le a meccset (25:21, 3:1).

Óriási hullámzás jellemezte mindkét csapat teljesítményét, és a jó teljesítmény mindössze másodpercek alatt változott katasztrofális összeomlássá, többször is. A Honvéd Zrínyinek több és hosszabb jó periódusa volt, így sikere megérdemelt.

A mérkőzés legjobbja
Szegedi részről Páder Zsófia magabiztosan, pontosan irányította csapatát, nagyon hasznos tagja volt együttesének. Ráadásul a harmadik szettben, teljesen elveszettnek és elvesztettnek tűnő helyzetben ő nyitotta végig azt az időszakot, amikor hősiesen fordítani tudott együttese. Molcsányi Petra és Csintalan Réka sokat vállalt, sokat is talált, de többször rontott is. Bíró Adél teljesítménye nagyon pozitív meglepetés volt. A győztes hazaiak részéről Szoldán Glória játékáról mindható el mindez, üde színfoltja csapatának, és nem csak szálfatermete, hanem ügyes, eredményes játéka miatt is. Lakatos Diána és Fábián Viktória is jól játszott, utóbbinak azonban többször is a kezében volt a meccslabda a harmadik szett hajrájában, de ott is maradt... A két rutinos röplabdázó közül Heim-Puskás Ivett kiegyensúlyozott, hatékony játéka nagyon kellett a sikerhez, a mezőny legjobbja pedig ezúttal Váradi Orsolya lett, aki minden műfajban remekül teljesített.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 8. forduló

Honvéd Zrínyi SE — EHÖK SE-Realio Szeged 3:1 (16, 24, —24, 21)

Békásmegyer, 40 néző. Játékvezetők: Mihály T., Szombathelyi Zs.
Zrínyi: Lakatos D. 4, Szoldán G. 9, Nagy Cs. 8, Kiss V. 4, Váradi 14, Heim-Puskás 13. Csere: Ehmann (liberó), Fábián V. 8, Csomáli 1, Szoldán A. 1, Juhos 1, Durst. Edző: Kovács István
Szeged: Pelle, Krcelic 1, Csintalan 17, Bíró 11, Molcsányi P. 19, Fürdök 3. Csere: Gyimesi (liberó), Páder 1, Szórád E. 4, Morvai. Edző: Csíkos Gábor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:4, 7:7, 7:12, 13:13, 20:15. 2. játszma: 2:7, 8:13, 13:19, 16:21, 23:23. 3. játszma: 1:4, 6:5, 9:6, 14:9, 17:11, 20:13, 23:16, 24:21. 4. játszma: 5:2, 8:4, 8:7, 15:11, 19:14, 23:19

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kovács István:
— A fiatalok és az idősebbek megint jól kiegészítették egymást a csapatunkban. Amikor egy kis hullámvölgybe kerültek, akkor is hagytam őket játszani. Egyedül az volt a probléma, hogy nem éltek a lehetőséggel, mert a harmadik játszmában hat vagy hét meccslabdáról még a fiataloknak sem lett volna szabad kikapniuk. Ez van... A három pont megvan, nagyon fontos győzelemnek tartom ezt, mert ez a Szeged bárki ellen, bármikor bármilyen eredményre képes. Jól mezőnyöztek, ennek köszönhető a megnyert játszmájuk is.

Csíkos Gábor: — Tanulmányi dolgok miatt nem volt ideális a felkészülésünk a találkozóra. A lelkesedésünkkel talán nem volt gond, a hitünkkel volt alapvetően néha probléma. Egy magasabb csapattal játszottunk, és nem hittük el, hogy azok a dolgok, amelyeket gyakoroltunk és megbeszéltünk, jók lesznek, és a mérkőzésen tudjuk használni. Ezt bőven cáfolta a harmadik szett, amelyben a létező legalacsonyabb csapattal álltunk fel, és mégis sikerült fordítani. Nagyon sajnáltam, hogy utána pont a negyedik szett nem hozta meg a gyümölcsét. Az ilyen meccsek nagyban múlnak a nyitásfogadáson, illetve a szélsőütők teljesítményén, és nálunk ma voltak emberek, akik adósak maradtak a jó teljesítménnyel. Nem tudtunk egyenletes teljesítményt nyújtani, sok-sok hibával játszottunk, és jobb volt az ellenfél, ügyesen kifogták a szelet a vitorlánkból.

Címkék: szeged röplabda zrínyi honvéd nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr163415044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása