A Miskolc 3:0-ra győzött a Budai XI SE otthonában a női NB I alapszakaszának 11. fordulójában. A fővárosiak leginkább nyitásfogadásban gyengélkedtek, ezért nem tudták megszorongatni a borsodiakat.

Az első szettben Leidgeb Noémi jó nyitásival elhúzott a Miskolc (3:6), mivel a házigazdák meglehetősen bizonytalanul kezdtek. Aztán a vendégek Kovács Edina és Szajkó Tímea jó támadásaival tovább növelték előnyüket, majd a fővárosiaknak is voltak egy jó nyitásszériájuk (11:15). A miskolci együttes a folytatásban lényegesen fegyelmezettebben játszott, jól tartotta a hazaiak legjobbjait, Hegedűs Annát és dr. Balczó Noémit, így meg is nyerték az első játszmát (0:1).

A második játékrészben Leidgeb jó nyitásaival hamar 5:0 lett az eredmény, mert ha éppen nem ászt szervált, akkor a csapattársai fejezték be a jól a támadásokat. Aztán egy picit bizonytalanná vált nyitásfogadásban a Miskolc, a feladó kiszolgálása nem ment jól, ennek egyenlítés lett a következménye (11:11). Innen viszont néhány ponttal sikerült megugrania az MVSC-nek (11:16), és bár tapadtak a hazaiak, a szettet végül hozta a miskolci együttes (0:2).

A harmadik játszmában a Budai XI SE meglepően jól kezdett (7:1). Toma Sándor edző ekkor időt kért, sikerült rendeznie a sorokat, és Szajkó Tímea jó nyitásával megkezdték a felzárkózást a látogatók. 10:10-nél ismét egyenlő volt az állás, és a folytatásban is a vendégcsapat pörgött jobban (14:19), a hazaiakban már nem volt annyi, hogy megszorítsák ellenfelüket (0:3).

NB I, nők, alapszakasz, 11. forduló

Budai XI SE — Albrecht-Miskolci VSC-MISI 0:3 (—17, —19, —17)

Gabányi László Sportcsarnok, 100 néző. Játékvezetők: Stefik, Szabó Zs.
Budai: Bodnár R., dr. Balczó, Cirkov, Hegedűs A., Horváth N., Kiss Viktória. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D., Molnár B., Farkas A. Edző: Oláh János
Miskolc: Oláh Cs., Leidgeb, Rédei, Kovács E., Szajkó, Szabó B. Csere: Nagy Zs. (liberó), Csarkó, Sitkey, Kiss Vivien. Edző: Toma Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Oláh János:
— Örülök, hogy a jelenlegi felállásban ezt az eredményt hozni tudtuk. Voltak jó periódusaink, de a Miskolc jó nyitásai döntőnek bizonyultak.
Toma Sándor: — Tartottam ettől a mérkőzéstől, örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni valamit a győzelemhez, és hogy megszereztük ezt a fontos három pontot.

(forrás: Borsod Online)

Címkék: bajnokság miskolc budai röplabda nb1 mvsc budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr783412346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása