A Vasas-Óbuda-Hofeka női csapata 3:1-re kikapott a szlovén OK Calcit Kamnik otthonában a Közép-európai Liga alapszakaszának nyolcadik fordulójában. Az Alpok lábainál fekvő patinás kisvárosban, egy ódon hangulatú szálláshelyen eltöltött éjszaka után léptek pályára a magyar lányok, második idegenbeli megmérettetésükön.

Az eddigi mérkőzéseiken jól teljesítő vendéglátókkal szemben egy rontott Vasas-nyitással indult a találkozó, és ez a megilletődöttség az egész játszmára rányomta bélyegét. Első magyar pontot 0:4 után Sándor Renáta szerezte, de ez őt és a csapatot sem nyugtatta meg, a szép megoldásokat mindig több bosszantó hiba követte, a hazaiak pedig percről-percre növelték előnyüket. Talán a huszonkettedik pont volt a legfájóbb, hiszen a vendégek egymásra várva, tétlenül nézték, ahogyan a térfelünkre hullik a labda (1:0).

A második szett ismét 0:4-gyel indult, de most felállt a Vasas, és 8:7-nél már a magyar csapatnál volt az előny, sőt meg sem állt 10:7-ig. Időnként ugyan ekkor is adakozó volt a játék, a látogatók ajándékpontokkal tartották játékban az ellenfelet, de sokkal több szépen kidolgozott támadásuk volt. Ekkor egyértelműen úgy tűnt, hogy okos, megfontolt játékkal ez az ellenfél cseppet sem legyőzhetetlen alakulat, hiszen például 16:12-höz iskolajáték után, Dékány Bernadett helyezett ütése után érkeztek a felek. Ebben az időszakban a szerencse is a magyar együttes mellé szegődött, Nagy Eszter nyitása a hálóról csorgott az ellenfél oldalára. Ugyan 20:15 után a Vasas megint megkönyörült a vendéglátókon, de ők is megmutatták, hogy tudnak hibázni, végül pedig Oláh Vivien okos ejtéssel tette fel a pontot az i-re (1:1).

Ragaszkodva a hagyományokhoz, a harmadik játszma elején ismét négypontos előnyt adott szlovén riválisának a Vasas, majd a folytatásban többet is. Sorozatban ütötték vonalon túlra — hosszan és szélesen egyaránt — a labdát a magyarok, akik 3:16-nál egészen kényelmetlenül érezhették magukat. Még az sem nyújtott vigaszt, hogy időnként hosszú és látványos labdamentben buktak el egy-egy pontot az óbudaiak. Jókay Zoltán edző sem viselte jól együttese vergődését a kispadon, a játékvezetőkkel és tanítványaival is összetűzött, de volt jótékony hatása is a műsornak, mert innen egészen tizenegy pontig sikerült feljönnie csapatának (2:1).

A negyedik felvonásban a magyarok szerezték az első pontot, 4:4-ig mindkét együttes megküzdött minden labdáért, de ezután alapvető technikai hibákat vétve produkált egy 0:5-ös szériát a Vasas, ezért az időkérésnél Jókay valósággal tajtékzott a dühtől. Kirohanása hatásosnak bizonyult, mert rövidesen már csak egy ponttal mentek a szlovénok. Nem volt képes fordítani a magyar együttes, mert amikor lehetősége lett volna rá, ismét jöttek a rontások és az ajándékpontok. Jó példázta ezt egy hosszú labdamenet, amit a hálónál Miklai Zsanett gyámoltalan felugrása zárt le, vagy amikor egy hosszú ejtés a vonalon túl landolt, pedig egyenlítést eredményezhetett volna.

Sándor Renáta tartotta a frontot, így 15:15-nél mégis sikerült egalizálnia a Vasasnak, de ezután újabb rövidzárlat következett (0:6), és tovatűnt a remény. A végén már a bírók sem akarták, hogy tovább húzódjon a mérkőzés, 23:19-nél egy erősen kétes labdát ítéltek meg a hazaiaknak (3:1). A vereség persze fájó, mert a csapat csak rövid időszakokban mutatta meg, hogy jelenleg hol tart a röplabda tudományának elsajátításában.

Közép-európai Liga, nők, alapszakasz, 8. forduló

OK Calcit Kamnik (szlovén) — Vasas-Óbuda-Hofeka 3:1 (14, —21, 11, 20)
Kamnik, 500 néző. Játékvezetők: Rajkovics, Brasl (horvátok)
Calcit: Lenarcsics 8, Kramolc 12, Hadzsics 10, Turnsek 20, Handaniovics 1, Bogdanovics 9. Csere: Urbancsics (libró), Vrhovnik 5, N. Mori, E. Mori. Edző: Oleg Gorbacsov
Vasas: Miklai 5, Gudmann 2, Sándor R. 19, Nagy E. 7, Oláh V. 8, Dékány 5. Csere: Lévai (liberó), Stefanik, Takács B., Fábián F. Edző: Jókay Zoltán

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

(forrás: vasassc.hu)

Címkék: szlovénia szlovén röplabda vasas kamnik közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr993398284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása