Egyhónapos szünet után ismét mérkőzéseket rendeztek a női NB I-ben. Az alapszakasz tízedik fordulójában a Békéscsabai RSE hazai pályán simán nyert 3:0-ra a Budai XI SE ellen.

A mérkőzés elején nem látszott, hogy hosszúra nyúlt a pihenőidőszak, ugyanis a házigazdák pillanatok alatt magukhoz ragadták a kezdeményezést, és hamar jelentős előnyre tettek szert. A vendégek sánca hatástalannak bizonyult, ezért remekül élt lehetőségeivel Soós Nikolett, Pallag Ágnes és Jana Zielke. Sőt, a tudásbeli különbség is hamar nyilvánvaló lett.

Oláh János, a vendégek edzője időkérésekkel próbálta lendületbe hozni csapatát, ám erőfeszítése nem járt sikerrel. A játékrész finisében kisebb hibák ugyan becsúsztak a csabaiak játékába, de egy pillanatig sem forgott veszélyben az első szett behúzása, amihez mindössze 11 percre volt szükségük.

A második etap első pontját a vendégek szerezték, de aztán jött a békéscsabai henger. A fővárosiak egész egyszerűen nem találták az ellenszert, ráadásul sok hibával játszottak, gyengén védekeztek, szinte rá sem tudtak mozdulni a hazai ütők kőkemény labdáira. A szett közepén jött egy hullámvölgy a Békéscsaba játékában, de ez mindössze egyetlen percig tartott, a második technikainál már megvolt a tízpontos különbség a két csapat között. Ekkor a cserék közül is mind többen kaptak játéklehetőséget, akikkel szemben viszont eredményesebbnek bizonyult a fővárosi együttes. A szett finisében a házigazdák újoncot avattak a mindössze 16 esztendős Pásztor Bojána személyében. A játékrész behúzáshoz ezúttal 16 percre volt szükség (2:0).

A harmadik szett elején, 4:0-s állásnál kénytelen volt kikérni első idejét a vendégek edzője, miután Czina Kata nyitásai nem ízlettek csapatának. A fővárosiak, mondhatni, csak akkor szereztek pontot, ha a házigazdák hibáztak, ami viszont nem volt gyakori a szett közepéig. Azt követően azonban sűrűbbé váltak a rontások, megkezdte a felzárkózást a Budai! Visszaállt a feladóposztra Dana Vargas, ez új színt hozott a Békéscsaba játékába. Pallag Ágnes nyitásait követően rendre a hazaiaknak járt a pont, a fővárosiak a gyakori cserékkel sem tudták megállítani a sorozatot (3:1).

Összességében nagyon könnyen nyert a Békéscsabai RSE, a vendégek nem kerültek a játszmagyőzelem közelébe.

NB I, nők, alapszakasz, 10. forduló

Békéscsabai RSE — Budai XI SE 3:0 (8, 13, 11)

Békéscsaba, 200 néző. Játékvezetők: Nagy P., László É.
Békéscsaba: Pallag 14, Czina 11, Horváth V. 7, Soós N. 13, Zielke 9, Vargas 3. Csere: Molcsányi R. (liberó), Jenei, Kerepeczki 1, Pásztor. Edző: Kormos Mihály, Fésüs Erzsébet
Budai: Bodnár R. 2, Horváth N. 3, Farkas A. 1, Hegedűs A. 4, Dr. Balczó 3, Kiss V. 4. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D. 1, Bánhidy 2, Molnár B. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
3:0, 7:3, 16:3, 21:5. 2. játszma: 0:1, 11:2, 14:6, 17:6, 22:13. 3. játszma: 6:0, 6:2, 9:2, 11:5, 13:9, 24:9

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Kormos Mihály:
— Hosszú volt az egy hónap szünet, nagyon várta már a csapat a játékot. Ezúttal könnyedén szereztük meg a győzelmet.
Oláh János: — A Békéscsaba nagyon energikusan játszott, nem tudtuk felvenni velük szemben a ritmust. Az eredmény láttán nem véletlen, hogy nem az élmezőnyhöz tartozunk.

(forrás: beol.hu)

Címkék: bajnokság békéscsaba budai röplabda nb1 brse budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr493398792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása