Rangos vendége volt a vasárnap délutáni MAFC—Kazincbarcika bajnoki meccsnek. Ott volna káposztásmegyeri gimnázium tornatermében Szabó Dávid, a Vegyész korábbi játékosa, aki jelenleg az olasz élvonalbeli Sisley Belluno együttesében röplabdázik... A lefújás után exkluzív miniinterjút adott a hunvolley.blog-nak.

— Miért vagy itthon?
— Az olasz válogatott a Világkupán szerepel, emiatt egy hónap szünet van a bajnokságban. Szerencsére nyertünk is vasárnap a Monza otthonában három-nullára, s az edzőnk adott nekünk nyolc szabadnapot, úgyhogy hazajöttem egy picit pihenni.

— Mennyire alakult át a csapat a nyári szünetben?
— Nem igazán. Négyes helyen lett egy kis változás, meg centerposzton, illetve egy másik csarnokban játszunk.

— Milyen volt az alapozás, illetve a felkészülési mérkőzések időszaka?
— Én csak két hetet alapoztam kint, utána haza kellett jönnöm a válogatottba az olimpiai előselejtező miatt. Utána elég sok edzőmeccset játszottunk, amelyeken jól felkészült a csapat.

— Az eddigi eredményeitekkel mennyire vagytok elégedettek?
— Sajnos elég rosszul kezdtük a bajnokságot, de most már egyre jobban menetelünk, az utolsó két meccsünket megnyertük. Volt három ötjátszmás vereségünk, ami ugye szintén pontot ér.

— A szezon előtt volt lehetőséged választani a maradás, illetve a távozás között? A több játéklehetőség miatt kérdezem...

— Próbáltunk keresni csapatot, de mivel az én ötéves szerződésemből ez az utolsó, azt mondták, hogy inkább maradjak ott, ezt az egy évet még végig tudom velük edzeni, felkészítenek a következő szezonra, és a következő évben szabadon elmehetek, ahova akarok. Talán játszani is...

Nagy siker idegenben!
Az olasz A1 Liga alapszakaszának hetedik fordulójában Szabó Dávid csapata, a Sisley Belluno némi meglepetésre simán nyert 3:0-ra (15, 20, 19) az Acqua Paradiso Monza Brianza otthonában! A magyar játékos a második szettben csereként lépett pályára, szerválni. Együttese ezzel a sikerrel feljött a tabella hatodik helyére. Statisztika itt! A bajnokság több mint egy hónap után, december nyolcadikán folytatódik!

Címkék: olasz olaszország légió szabó röplabda légiós sisley

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr233361348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása