Mint arról vasárnap már beszámoltunk, a Pécsi TE-PEAC MSB 3:2-re nyert a Veszprémi RC otthonában a férfi NB II alapszakaszának hatodik fordulójában! Most megtudhatják, hogyan látták a bravúros sikert a baranyaiak!

A mérkőzés tudósítása ide kattintva olvasható!

A pécsiek kevesen, mindössze nyolcan érkeztek a mérkőzésre, pedig az edzéseket nagyon sokan látogatják. Két sérülés és két hiányzás azonban közbejött, a Somogy megyei Bajnokságban indított B-csapat pedig ugyanezen a napon játszott három meccset Somogyjádon. Szerkezetileg azonban nem okoztak gondot a hiányzók, csak a játszmánkénti hat cserelehetőség szűkült kettőre, csökkentve a taktikai húzások lehetőségét.

A pécsi csapat óriási tűzzel készült erre a mérkőzésre, amely a második és harmadik helyezett közötti rangadó volt. Hazai pályán a Veszprém számított esélyesnek, mert annak ellenére, hogy az Extraliga után idén csak az NB II-ben indul a csapat, és többen eligazoltak, maradt még bőven jó játékosa a bakonyi együttesnek! Ebben az összeállításban azonban a Pécs is erős másodosztályú csapat, ha maximális tudását hozza, akkor bárkit megverhet.

Az első játszma hazai sikere után is lehetett már érezni, hogy a vendégek dinamikusak, jó megoldásra képesek, csak a nyitó játékrészben még több hiba is becsúszott a szép megoldások mellett. A második és harmadik szett ki-ki csatát hozott, előbbit a Pécs, utóbbit a Veszprém nyerte. A 34:32-es felvonás a hazaiakból vett ki többet, a PEAC tartását dicséri, hogy ezt követően nemhogy feladta a meccset, de rátett még egy lapáttal, és könyörtelenül kihasználta ellenfele fáradó játékosainak hibáit. A játszmák pontarányán látható, hogy a negyedik és ötödik szettben a vendégek domináltak, fizikai és mentális téren ebben a szakaszban a veszprémiek fölé tudtak nőni. Ezzel a győzelemmel a Pécs őrzi második helyét, de a bajnokságnak még csak a harmadánál járunk, és nagyon sokat kell még dolgozni a dobogós helyezésekért!

— A jobb fizikai és mentális állapotunknak köszönhetően kerekedtünk felül ebben a fontos csatában — értékelt Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője. — A mérkőzés azt a küzdelmet hozta, amire számítottam, egészen a negyedik játszma közepéig. Ellenfelünk jól támadott, és a mérkőzésen végig nagyon hatékonyan szervált. Felugrásos és lebegtetett nyitásaik váltakozása miatt nehéz ráállni a megfelelő fogadásra, ráadásul nagyon stabilan, kevés hibával tudják végigvinni ezt a mérkőzésen. Gyenge pontjuk volt a nyitásfogadás, amit taktikusan használtunk ki, különösen a mérkőzés második felében. Mi dinamikusan, lelkesen, önbizalommal játszottunk a kiélezett helyzetekben is. Védekezésünk idén most volt a legjobb, támadóink pedig a magas sánctól sem ijedtek meg. Véleményem szerint megérdemelt a győzelmünk, sőt ha a maratoni harmadik játszmát mi hozzuk, akár három-egyre is nyerhettünk volna. De ne legyünk telhetetlenek, hiszen idegenben nyertünk egy rivális ellen, ami dicséretes, és reálisan nézve igazságosabb is a három-kettes végeredmény. Azt azonban nem értem, ellenfelünk milyen sorozatos bírói tévedésekre hivatkozik! Az ötödik játszma elején volt egy látványos tévedése a játékvezetőknek a javunkra, a többi reklamációt nem éreztem jogosnak veszprémi barátaink részéről.

A Pécs a Magyar Kupa első fordulójában az NB I-es Debreceni EAC csapatát fogadja november 13-án, vasárnap, 11 óra 30 perctől a POTE-csarnokban. A baranyaiak következő bajnoki meccsüket a Kiskunlacháza otthonában játsszák november 26-án, 16 órától.

NB II, férfiak, alapszakasz, 6. forduló
Man at Work-Veszprémi RC — Pécsi TE-PEAC MSB 2:3 (20, —22, 32, —13, —8)

Címkék: pécs veszprém röplabda pte nb ii peac vrc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr733362159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása