A Vasi Sportakadémia hazai pályán simán nyert 3:0-ra a MÁV Előre SC ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz hatodik fordulójában. A székesfehérváriak az első és a második szett bizonyos szakaszaiban lelkesen és ügyesen helytálltak.

Jól kezdett a vendégcsapat az első periódusban! A MÁV Előre lelkes játéka meglepte a hazaiakat. 0:4-nél kezdett ébredezni a VSA. Mezőnyben remekül játszottak a székesfehérváriak, egy-egy pont után hangos örömüktől zengett a tornaterem. Kezdeti meglepetéséből kezdett magára találni az Akadémia, és pontosabb nyitásfogadásokkal sikeresebb lett a támadójátéka. Kovács Eszter szélről többször is mattolta a vendégvédelmet. 20:13-as vasi előnynél jött a vendégek időkérése, de ez sem segített. Németh jó nyitásaival a VSA megnyerte a szettet (25:16, 1:0).

A második etapot ismét remekül kezdte a MÁV Előre. Molnár Hanna lendületes támadásai pontokat eredményeztek középről majd szélről is. Mezőnyben is lelkesek voltak a vendégek, így próbálták kompenzálni magassági hátrányukat. Magasabb fokozatba kapcsolt az Akadémia, és 12:12-nél utolérte, majd azzal a lendülettel állva is hagyta riválisát. Igazán szép, jól komponált támadójáték jellemezte a VSA-t. Németh jól irányította csapatát. Pontosak voltak a fogadások, és védekezésben is beindult a hazai gépezet. Mikos és Simon sáncai eredményesek voltak. Tóth Edina ászértékű nyitásaival ért véget a második játszma (25:16, 2:0).

A második etap reménytelen erőfeszítései megtörték a vendégeket. Mindenkinek lehetőséget adott a szombathelyiek edzője. Kiss sáncai pontot értek, majd a feladó, Illés is pontot szerzett egy ejtett labdából. Cserékkel próbálkozott a fehérváriak edzője, de az új emberek sem hoztak lendületet együttesébe. Lélekben és testben is feladták a fehérvári lányok a harcot. Tóth nyitásánál már tíz pont volt a különbség (15:5). Továbbra is remekeltek a hazaiak. Lendületes támadásaik rendre felkészületlenül érték a vendégeket. Tudatos, pontos nyitásaikkal hibára kényszerítették ellenfelüket az akadémisták. Tízpercnyi játék után megadta magát a vendégcsapat (25:8, 3:0).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 6. forduló

Vasi Sportakadémia — MÁV Előre SC 3:0 (16, 16, 8)

Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Éri, Barabás
VSA: Németh, Kovács, Mikos, Simon, Takács, Benesóczky. Csere: Sipos (liberó), Tóth, Kiss, Illés, Gőczi, Lukács. Edző: Mucsi Péter
MÁV Előre: Klemán, Toldi, Zsigmond, Molnár, Pajor, Rivnyák. Csere: Sági, Leidál, Bogdányi. Edző: Kovács Mária

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mucsi Péter:
— Az első és a második játszma elején egy kicsit nehezen lendültünk játékba, de egy pillanatig sem forgott veszélyben a győzelmünk. Örülök, hogy mindenkinek lehetőséget tudtam adni. Minden játékosom jól vette fel a mérkőzés ritmusát, és bizonyította, lehet rá számítani. Szimpatikusan küzdő ellenfelünknek sok sikert kívánok.

Kovács Mária: — Örülök, hogy jól küzdött csapatom, sajnos a lendület csak a szettek feléig volt elég. Megéreztük sérülten, gipszben otthonfekvő centerünk hiányát. Pozitívan értékelem a csapat teljesítményét, két hónapja dolgozunk együtt. Ezeknek a lányoknak ez a nagy lehetőség a bizonyításra. Egy nagyon jó csapat ellen is pozitív képet mutattunk.

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: máv székesfehérvár szombathely röplabda fehérvár előre nb ii vasi vsa sportakadémia máv előre vasi sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr513359456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása