Megvalósult az összefogás, immár új alapokra helyezhetik a röplabda utánpótlás-nevelést a somogyi megyeszékhelyen. A nyáron megalakult Kaposvári Röplabda Akadémia vezetői csütörtökön együttműködési megállapodást írtak alá a város vezetőivel és a sportági szakszövetség elnökével.

Kaposvár az előttünk álló másfél évben csaknem tízmillió forinttal és mintegy 16 millió forint teremhasználati díj átvállalásával támogatja az új egyesületet! Az erről szóló szerződést Szita Károly polgármester és Horváth Éva klubelnök írta alá. A megállapodás értelmében az Akadémia január elsején átveszi a Kaposvári Sportiskola mini és gyermek korosztályú csapatait, így megvalósul a fő cél: egy kézbe kerül a helyi utánpótlás-nevelés a legkisebbektől az egyetemistákig. A tervek szerint kétszáz fiatal üti majd a labdát az Akadémia színeiben. A két kaposvári felvevő egyesület, az NB I-ben szereplő a Fino-Kaposvár és a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem szintén megállapodott az Akadémiával: a serdülő és az ifjúsági csapatokat szeptember óta már közösen működtetik a felek.

— Két célunk is van — fogalmazott Demeter György szakmai igazgató, aki a helyi felnőtt csapat vezetőedzői tisztét is betölti. — Az egyik a tömegbázis megteremtése, hogy minden egyes röplabdázni kívánó gyermek tudjon játszani, a másik pedig, hogy minőségi sportot tudjunk utánpótlás és felnőtt szinten is Kaposvár polgárainak nyújtani.

A szövetség ugyancsak támogatói szerződést kötött a kaposvári egyesülettel.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: akadémia kaposvár röplabda utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr953352353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása