Két szett után a Hajdúböszörményi TE 2:0-ra vezetett hazai pályán, de hiába a jó kezdés, az együttes végül csak egy pontot szerzett, hiszen 3:2-re kikapott a szegedi EHÖK SE-Realio csapatától a női NB II Keleti-csoportjában, az alapszakasz ötödik fordulójában.

Bizonytalan és ideges játékkal kezdte a Szeged a mérkőzést, nem sikerült hatékony támadásokat vezetnie a látogatónak, gyengék voltak a nyitások, a nyitásfogadások, és nem voltak elég precízek a feladások sem, a védekezés pedig fegyelmezetlen volt. Inkább hat játékossal, mint egy csapattal állt a pályán az EHÖK SE, emellett rengeteg technikai hibát is ítéltek a játékvezetők. Ez alaposan meg is látszott az eredményen, a szett elejétől fogva három-négypontos előnye volt a HTE-nek, melyet a játszma végére hétre növelt (1:0).
 
A második játékrészben villámrajttal indított a Böszörmény, percek alatt 5:0-t mutatott az eredményjelző. A nyitásfogadások és a támadások sem voltak elég hatékonyak a csongrádiaknál, ami meg is látszott az eredményen (10:1, 12:3, 14:4, 19:7). Bíró becserélésével lassan beindult a szegedi gépezet, nyugodtabbak lettek a lányok, a támadások is utat találtak a hazai blokk között. Ez azonban igen kevés volt, a játszmát 25:14-re húzta be a Hajdúböszörmény (2:0).
 
A harmadik szett első fele kiegyenlített küzdelmet, szép játékot hozott. A Szegednek sikerült meglépnie (7:12), majd növelni is tudta előnyét (9:19). Egy kisebb hullámvölgyet követően ismét jól koncentráltak a szegedi lányok, és 25:20-ra végül megnyerték a szettet (2:1).
 
A negyedik játszmában (a harmadik mintájára) gyorsan elhúzott a Szeged, Csintalan nyitásainak köszönhetően 7:2-re, majd 11:3-ra vezetett a látogató. A kezdetekhez képest sokkal higgadtabban, összeszedettebben játszottak a csongrádiak, összeállt a blokk, a centertámadások hatékonysága is javult. A hajrához közelítve megint akadozni kezdett a gépezet, a kettős csere sem segített, de az előny kitartott a szett végéig, így 2:2-re módosult a mérkőzés állása.

Az ötödik játszma nagy izgalmakat hozott. A lélektani fölény az EHÖK SE csapatánál volt. A szegediek voltak lendületben és nyerték az utolsó két szettet, a hazaiakat azonban hetedik játékosként segítette kisszámú, mégis igen lelkes szurkolóközönsége. Az addig sikeresnek bizonyult stratégiát követték a szegedi lányok. Nyugodtság, kevés hiba, precíz játék: meggyőző előny megszerzésére volt szükség a szett elején, amely sikerült is, 8:3-nál cseréltek térfelet a csapatok. Ekkor ismét kapkodás, idegesség, figyelmetlenség lett úrrá a lányokon. Ezt, illetve a gyengébb hálójátékot, védekezésbeli figyelmetlenségeket kihasználva gyorsan zárkóztak a hajdúságiak. A Szeged első mérkőzéslabdáját még sikerült hárítaniuk, de a meccset megfordítaniuk már nem!. Ezzel zsinórban harmadik győzelmét aratta a Szeged (2:3).

Csíkos Gábor, a Szeged edzője: — Nehéz mérkőzésen vannak túl a lányok. Küzdeni tudásból és győzni akarásból jól vizsgáztak, játékunk azonban nem volt elég összeszedett. Egyetlen játékelemben sem mutattunk kiugróan jó eredményt, se nyitásban, se támadásban, se védekezésben. A nagy teremhez és a rossz fényviszonyokhoz nehezen szoktunk hozzá, rengeteg technikai hibát fújtak a játékvezetők. Tény, hogy a magunk számára nehezítettük meg a győzelmet, rengeteg hibánkkal tettük ilyen szorossá a meccset.
 
Következő mérkőzését hazai pályán, november 6-án 16 órai kezdettel játssza a Szeged az NRK-Nyíregyháza ellen.

A tabellán így hármas élmezőny alakult ki, az NRK-nak, az EHÖK SE-nek és a Zrínyinek is kilenc pontja van, azonban a jobb játszmaarányának köszönhetően vezet az NRK, második a Szeged, harmadik a Zrínyi.

NB II, nők, Keleti-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Hajdúböszörményi TE — EHÖK SE-Realio Szeged 2:3 (18, 14, —20, —22, —14)

Hajdúböszörmény, 30 néző. Játékvezetők: Ratkóczai, Kerekes
HTE: Papp L., Tóth K., Jenei K., Molnár L., Hajdu A., Nagy B. Csere: Szilágyi (liberó), Papp K., Buglyó. Edző: Richard Richard
Szeged: Fürdök, Páder, Deák, Szórád, Morvai, Molcsányi P. Csere: Fodor Cs. (liberó), Pelle, Krcelic, Bíró, Csintalan. Edző: Csíkos Gábor

Címkék: szeged röplabda hajdúböszörmény nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr593342311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása