A Vasas veretlen juniorcsapata szombat délelőtt ismét pályára lépett a női NB II Nyugati-csoportjában, ezúttal a Kalocsa vendégeként. A két csapat már találkozott egymással a Folyondár utcában, akkor a fővárosiak győztek 3:1-re. Most, az alapszakasz ötödik fordulójában ez az eredmény megismétlődött.

Hazai ponttal kezdődött a találkozó, azonban sokáig nem tudták megőrizni előnyüket a kalocsaiak (3:1). Stefanik Orsolya támadásaival és Gubicza Laura jó nyitásaival sikerült átvennie az irányítást és megfordítania az állást a látgatónak (3:6). Ezután is lendületbe maradt a Vasas, így Kováts Ágnes, a házigazda edzője időt kért (7:12). Hiába azonban a tanácsok, a visszatérés után csak fővárosi pont született, így 7:18-nál ismét időt kértek a vendéglátók. Ettől sem fordult meg a játék képe, az óbudaiak jó támadónyitásaiknak köszönhetően nehéz helyzetbe hozták ellenfelüket. A végjátékra Kőnig Gábor edző pályára küldte Novák Lillát is, a csapat pedig fölényesen nyerte meg az első felvonást (11:25, 0:1).

A második játszmára Major Lilla helyén a pályán maradt Novák Lilla, átlóposzton. Nem kezdte jól a szettet a Vasas, fejben a lányok a pálya szélén maradtak. Rossz nyitásfogadás, gyenge, erőtlen támadások. Ezek ellen könnyedén védekeztek a hazaiak. Kőnig Gábor nem is várt sokat, 7:3-nál időt kért. Fellelkesültek a kalocsai lányok, jól mezőnyöztek és jól is blokkoltak. A látogatók továbbra is hibáztak, így ismét időt kért edzőjük (10:3). A hosszú pontcsendet a csereként beálló Novák Lilla törte meg egy szép támadás után, majd rögtön blokkolt is egyet.

Gubicza Laura ászt nyitott, így tovább zárkózott csapata (6:11). Kicsit elkezdtek ébredezni a fővárosiak, így 14:11-nél már a hazaiaknak kellett időt kérniük. A játékmegszakítás hatásos volt, hiszen ismét ellépett a Kalocsa. Hiába sikerült közelebb kerülnie a Vasasnak, ismét előjöttek a hibák (18:14). Egymásra vártak a vendégek, Kőnig Gábor pedig felemelte a hangját. Úgy néz ki, ez használt a csapatnak, amely 21:21-nél egyenlített. Ezután felváltva születtek a pontok és játszmalabdához először a hazaiak jutottak. Ezt sikerült kivédekeznie a fővárosi együttesnek, majd többször volt a Vasasnak és Kalocsának is győzelmet érő labdája. Az idegek harcát a fiatal óbudaiak bírták jobban és hatalmas szerencsével — na meg a játékvezetői jóindulatnak köszönhetően — 29:27-re megnyerték a második játszmát (27:29, 0:2).

A harmadik felvonásban is folytatódott a Vasas hullámzó játéka. Három gyors ponttal kezdtek a hazaiak (3:0), amire válaszolni tudtak a fővárosiak (3:3). Lelkesen játszott a Kalocsa, és ebben a szakaszban jobban is, mint ellenfele. Meg is lett az eredménye, 11:6-nál időt kellett kérnie Kőnig Gábornak. Tartani tudta a különbséget a házigazda, hiába próbálkoztak cserékkel az óbudaiak, nem tudtak közelebb kerülni riválisukhoz (18:12). Itt azonban sikerült egy kicsit ritmust váltania a Vasasnak, néhány szép megoldás visszahozta a lányok kedvét (22:19). A végjátékba is hibáztak a látogatók, így nem sikerült fordítaniuk, a házigazdák pedig teljesen megérdemelten megnyerték a szettet (25:22, 2:1).

A fordulás után láthatóan egy jóval motiváltabb Vasas lépett pályára. Ezúttal az óbudaiak kezdtek egy hárompontos szériával, ám egyenlíteni tudtak a hazaiak (3:3). Innen azonban következett Takács Bernadett szerva-, valamint Stefanik Orsolya támadásparádéja, ami után nyolc pontot szerzett zsinórban csapatuk (3:11. Ezúttal már nem hibáztak a vendégek, magukhoz tértek a lányok az előző szettben kapott pofontól, és ismét színvonalasan, eredményesen röplabdáztak (6:16). A végjátékra ismét cserélt Kőnig Gábor, ezúttal Ludmán Réka állt be Major Lilla helyére. A hajrában még időt kért a hazaiak edzője, de az eredményt nem tudta már befolyásolni ezzel, a Vasas magabiztosan nyerte a negyedik játszmát, ami egyben azt is jelentette, hogy megőrizte veretlenségét (14:25, 1:3).

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Kalocsai SE — Vasas-Óbuda-Hofeka 1:3 (—11, —27, 22, —14)

Kalocsa, 30 néző. Játékvezetők: Péterfy, Baracsi
Kalocsa: Dabis, Szigeti, Sztupovszki, Tóth V., Jánosi, Zsinka. Csere: Szőgyi D. (liberó), Vörös V., Kovács P., Szele A. Edző: Kováts Ágnes
Vasas: Fábián F., Takács B., Gubicza, Major, Stefanik, Borsos. Csere: Novák L., Ludmán. Edző: Kőnig Gábor

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda kalocsa vasas junior nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr663338018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása