Igen szoros, az utolsó pillanatig kiélezett, izgalmas játékot hozott a leány Országos Gyermek Bajnokság első fordulója, Tapolcán. Az utolsó mérkőzés fél kilenckor fejeződött be, és a továbbjutás szempontjából a decemberi visszavágók még izgalmasabbnak ígérkeznek!

A tornán a legutóbbi hatos döntő két csapata — KRA és BITT-Kaposvár — mellett a másodosztály első helyezettje, az új néven szereplő házigazda Tapolcai Sportakadémia SE, valamint a Tatabánya képviseltette magát. Előzetesen tehát jó mérkőzésekre volt kilátás, de hogy ilyen szorosan alakul majd a verseny, arra talán nem gondolt senki.

A nap legsimábbnak tűnő eredményét éppen az első mérkőzés hozta, ahol a KRA 3:0 arányban bizonyult jobbnak a Tatabányánál. Az eredmény azonban itt sem tükrözi igazán a küzdelmet, mivel a vesztes csapat minden szettben maximális erőbedobásra késztette ellenfelét.

A nap első szoros összecsapása ezután következett, ahol a helyiek az első szettben végig vezettek a Kaposvár ellen, de az ellenfél éppen jókor, a hosszabbításban fordított, és a második szettet is a végjátékban hozta minimális különbséggel (2:0). Ezután a hazai csapat — ezen a napon simának tűnő szettben — szépített (2:1), és a negyedik szettben is már tíz ponttal vezetett (22:12)! A somogyiak azonban nem adták fel, és sorra szerezték pontjaikat. A szettet megnyernie ugyan nem sikerült a Kaposvárnak, de lélektanilag jókor jött a feltámadás a döntő szett előtt, és ez az előny realizálódott is az ötödik felvonásban. A végeredmény 3:2 a Kaposvárnak.

A harmadik mérkőzés is majdnem hasonló forgatókönyv szerint alakult a Tatabánya és a Kaposvár között, azzal a különbséggel, hogy itt a Volán SE vezetett 2:1-re. A negyedik szettben aztán megint a maximumot (25:10) hozták a somogyiak, és a döntő szettet már könnyedén nyerték.

A torna legizgalmasabb összecsapása csak ezután következett a Tapolca és a KRA között. A hazaiak hozták az első és a második szettet, majd a harmadikban szépített az ellenfél. A negyedik felvonásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a végjátékra a hazaiak fordultak jobban, akik 25:24-nél játszmalabdához jutottak! A befejező pontot azonban nem sikerült megcsinálniuk. A végletekig kiélezett küzdelemben egy hiba — egy out-ütésbe belenyúltak a hazaiak — után a vendégek örülhettek, és így lélektani előnnyel fordulhattak az ötödik szettre, amit aztán annak rendje és módja szerint meg is csináltak.

A nap meglepetését a következő összecsapás hozta a két veretlen (Kaposvár és KRA) között. A fővárosi csapat előbb hozta az első szettet, majd pihentette kezdősorát. Ez megbosszulta magát, mert fordított az ellenfél (1:2). A negyedik szettben pedig hiába hozta vissza kezdősorát a KRA, és vezettet közben már hat ponttal is (18:12), lelkes játékával a végjátékban fordított a Kaposvár, és megnyerte a felvonást, így a mérkőzést, és megérdemelten a tornát is!

Az utolsó találkozó tétje az volt, hogy a hazaiak hozzák-e a kötelezőt, és két szoros vereség után életben tartják-e továbbjutási reményeiket. Ezt a várakozásnak megfelelően hozták is a Tatabánya ellen, és megszerezték a győzelmet. Az egész napos teljesítmény miatt mindegyik csapat előtt le a kalappal az igen színvonalas és izgalmas mérkőzésekért!

Országos Gyermek Bajnokság, leányok

TFSE-KRA — Tatabányai Volán SE 3:0 (75:53)
BITT-Kaposvár — Tapolcai Sportakadémia SE 3:2 (106:105)
Tatabányai Volán SE — BITT-Kaposvár 2:3 (87:103)
TFSE-KRA — Tapolcai Sportakadémia SE 3:2 (110:100)
TFSE-KRA – BITT-Kaposvár 1:3 (68:91)
Tapolcai Sportakadémia SE — Tatabányai Volán SE 3:1 (95:73)

A végeredmény
1. BITT-Kaposvár 6 pont (9:5, 300:260)
2. TFSE-KRA 5 pont (7:5, 253:244)
3. Tapolcai Sportakadémia SE 4 pont (5:5, 300:289)
4. Tatabányai Volán SE 3 pont (3:9, 213:273)

Címkék: gyermek tapolca röplabda utánpótlás ogyb

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr223333321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása