A kettős forduló nehéz ellenfeleket hozott a Szolnoki Főiskola RK-SI női csapata számára. A listavezető BSE otthonába sem feltett kézzel ment az együttes, de a realitás tükröződött az eredményben (sima 3:0). A vasárnapi, kilencedik fordulóban pedig az idehaza mindent feledtetni akaró Újpesti TE a legerősebb csapatával látogatott Szolnokra!

A felnőtt mérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A szolnokiak Újpest elleni mérkőzése az erőviszonyoknak megfelelően kezdődött. Az UTE nagyobb játéktapasztalatával és magassági fölényével szemben a hazaiak a lelkesedést állították csatasorba. A mérkőzés ezen szakaszában Kapuvári Melinda szervái és ütései állították nehéz feladat elé a szolnokiakat. A fővárosiak rendre vezettek két-három ponttal, mígnem a játékrész közepén sikerült utolérni őket, és a vezetést is átvette a Szolnok. Majd újra az UTE erősített, de 21:21 után a hazaiak három pontot hoztak Karakas remek ütésével és sáncával! Úgy nézett ki, hogy meglesz az első szett, de jött egy taktikai csere, és Kapuvári Melinda egyébként is másként gondolta... Zsinórban öt UTE-pont következett, és nagy sóhajtások a nézőtérről, a hazai szurkolóktól (24:26, 0:1).

A második és a harmadik játszma az első végkifejletét hordozta magában. Kicsit megtört a szolnoki hatos, és a lilák felszabadultabban játszottak. Ezen a mérkőzésen szinte minden a hálónál dőlt el. Mindkét csapat jól mezőnyözött, de míg az UTE rendre át tudta ütni a Szolnok sáncát a széleken és centerposzton, addig fordítva ez nem történt meg, kevesebb szolnoki támadás talált célt az ellenfél térfelén. Aminek a hazai nézők örülhettek, hogy küzdött a csapatuk, és rendre fel tudott építeni egy-egy szép támadást. A szépséghiba az volt ezen az estén, hogy többször tudta ezt megvalósítani a most már csak a hazai bajnokságra koncentráló újpesti csapat (17:25, 19:25, 0:3).

Ha számszerű eredményben nem is mutatkozott meg (kétszer 0:3), de a mutatott játék alapján elmondhatjuk, hogy most a Szolnok áll a legközelebb a mezőny első feléhez! Elcsípnie egy nagy csapatot nehéz lesz, de nem lehetetlen. A lépcsőn felfelé kell haladni...

NB I, nők, alapszakasz, 9. forduló

Szolnoki Főiskola RK-SI — Újpesti TE 0:3 (—24, —17, —19)

Szolnok, 80 néző. Játékvezetők: Vígh, Hóbor
Szolnok: Illésné, Karakas M., Szigediné, Szikszai V., Pintér A., Szepesi G. Csere: Kiss R. (liberó), Kun B., Kovács F. Edző: Litkei Gábor
Újpest: Kovács T., Kapuvári M., Grózer A., Nagyné, Czakó, Battlay. Csere: Hadnagy R. (liberó), Mester. Edző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Litkei Gábor:
— A hétvégén két Extraliga-csapat ellen léptünk pályára, hiszen az UTE is a legerősebb együttesével állt ki. Örömteli, hogy csapatom egy-egy szett kivételével ott tudott lenni ezen csapatok közelében.
Deme Gábor: — Gratulálok a szolnokiaknak az eddigi eredményeikhez, számunkra is nehézzé tudták tenni a mérkőzést, különösen az első szettet. Ilyen ellenfelek szolgálják a mi fejlődésünket is.

Címkék: bajnokság szolnok röplabda ute újpest nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr183328080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása